Кілька покрокових рецептів плову з індичкою
26.08.2019 259 0

Кілька покрокових рецептів плову з індичкою

Рецепти плова
В закладки

Ті, хто приймає тільки класичний вид узбецького баранячого плову, можуть далі не читати. Звичайно, в ідеалі хочеться покуштувати відмінного ферганського плову з мангала, приправленого димком і ароматами Сходу. Але як бути, якщо немає ні мангала, ні баранини, ні багаття, а вечерю потрібен швидкий, поживний і смачний? Вихід є: готувати з птахом. Ми пропонуємо приготувати плов з індички. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою Чим він хороший? Звичайний з бараниною готується довго, так довго, що в одній з легенд, пов'язаних з ім'ям Тамерлана, йдеться, що плов готується, поки «кухар не впаде в знемозі». Так ось плов з індичкою таких жертв не вимагає - цілком смачна страва готується швидко, воно просте і дієтичне. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою

Інгредієнти для плову з індички

Щоб приготувати плов з індичатини, будуть потрібні звичайні для цієї страви продукти:

  • філе індички - 100 г (можна використовувати і інше м'ясо, порубане на шматки);
  • рис - 500 г;
  • 3 моркви середніх розмірів;
  • 2-3 головки цибулі;
  • 1 головка часнику;
  • масло рослинне;
  • спеції - барбарис, зіра, перець червоний мелений;
  • 1 маленька ложка солі.

Кілька покрокових рецептів плову з індичкою Як ви зрозуміли, приправа для плову подібна до тієї, що використовується в класичному наборі для узбецького страви. Якщо застосовуєте цей варіант зі східними спеціями, то обов'язковою умовою приготування буде хороша обсмажування цибулі і моркви перед закладкою рису.

Однак смачний і по-своєму ароматний плов можна приготувати і з сирої морквою і цибулею.

Це буде зовсім інший, але дуже приємний, «домашній» смак страви. В даному випадку з приправ використовується тільки лавровий лист, перець горошком і сіль. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою Про олії: скільки лити масла, залежить від ваших уподобань. Індичка - м'ясо досить пісне, з нього виходить багато води, воно нежирне. А рис, як відомо, любить багато жиру. Тому не скупіться на масло, лийте, як вважаєте за потрібне. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою

Як приготувати плов з індички

Плов з індички готують так само, як і звичайний. Різниця тільки в тому, що його можна приготувати в будь-який підходить за розміром сковороді, і не обов'язково при цьому шукати казан.

Найбільш вдалим для домашнього варіанту буде чавунна толстостенная качатницю.

Є кілька загальних правил, дотримуючись яких ви гарантовано отримаєте смачне блюдо, а рис буде розсипчастим і добре пропарений. Назвемо основні:

  • по-перше, постарайтеся знайти хороший рис - узбецька девзіра буде кращим варіантом. Хороший і краснодарський, якщо його добре промити в декількох водах. А ось переконання, що пропарений рис ідеальний для плову, викликає сумніви, - готувати з ним простіше, але смакові якості поступаються перерахованим видам рису; Кілька покрокових рецептів плову з індичкою
  • по-друге, морква ні в якому разі не натирайте на тертці, якщо не хочете отримати незрозумілу кашу з рисом і м'ясом. Тільки довгі і досить широкі бруски!
  • по-третє, не бійтеся перекласти лука. Його не буває в плові багато. Лук чим гостріше, тим краще. Згадайте, що радив мулла достопочтімому Тамерлану за частиною приготування плову: «Це буде найгостріший цибулю, він жалить подібно мечу самого еміра ...».

Кілька покрокових рецептів плову з індичкою А тепер, закупивши вищеперелічені інгредієнти, можна починати готувати плов з індичкою - пропонуємо простий рецепт покроково.

Покроковий процес приготування в домашніх умовах

Щоб приготувати простий плов з індичкою будинку, досить каструлі з товстим дном. У глибокій сковороді плов готувати теж цілком можна, а от популярний нині вок тут не підходить. Найкраще ж, якщо є під рукою звичайна чавунна качатницю або гусятница старого зразка, - ніякі сучасні дюралюмінієві сплави не замінять старого доброго чавуну. Порядок дій такий:

  1. Рис промиваємо, змінюючи воду не менше трьох разів. Останній раз добре посолити і влити чистої фільтрованої води - приблизно літр, щоб рис набухав, повністю залитий.
  2. Розжарити посуд до хорошого нагріву.
  3. Ллємо олію, щоб дно було вкрите не менш ніж на палець.
  4. Масло розжарюється, ми тим часом ріжемо невеликими шматочками філе індички, опускаємо в масло. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою
  5. М'ясо дає багато соку і сильно уварюється. Дочекайтеся повного зникнення вологи і, помішуючи, доведіть до рум'яної скоринки на досить сильному вогні. Важливо, щоб м'ясо зчепилося, тоді в ньому буде залишок соку, це смачно.
  6. М'ясо готове? Чи не пересмажувати його, краще вийміть на тарілку і запустіть нарізаний півкільцями цибулю. Нехай смажиться до рівного золотистого кольору.
  7. Тим часом шаткують морква - бруски довжиною 5 см і товщиною в півсантиметра або товщі. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою
  8. Лук засмажений? Саме час вийняти його до м'яса, а в залишок масла залежить морква. Якщо масла мало, не бійтеся додати.
  9. Морква смажиться, а ви тим часом злийте рис.
  10. Тепер в утятницу викладемо в зворотній послідовності - спочатку м'ясо, після цибулю і моркву, а зверху поллємо все жиром і викладемо рис.

Зверніть увагу! З метою економії часу багато господинь готують все в одній каструлі або утятніце: спочатку смажать м'ясо, потім туди ж додають цибулю і далі морква. Спосіб простіше, економніше за часом і менше потім доводиться мити посуд. Однак в цьому випадку є ймовірність пережарити цибулю або м'ясо, а морква не досмажити зовсім. Недосмажена морква при гасінні розвалюється і втрачає форму. Так що дивіться уважно, як поводяться продукти в загальній каструлі.

  1. Рис розрівняти, глибше вдавлюємо в нього головку часнику з обрізаним краєм, щоб зубочки були трохи оголені. Акуратно, наливаючи по стінці каструлі, додаємо окріп, солимо, додаємо спеції. Вода повинна покривати рис приблизно на півтора сантиметра. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою
  2. На великому вогні чекаємо, щоб вода закипіла, і відразу зменшуємо жар. Накриваємо кришкою і, не відкриваючи, готуємо півгодини.
  3. Далі кришку піднімаємо, виймаємо часник і акуратно перемішуємо вміст. Повертаємо часник назад і залишаємо плов упревать під кришкою. Навіть якщо в ньому залишилася рідина, рис її вбере і стане розсипчастим. На все - ще хвилин десять, і плов готовий!

Кілька покрокових рецептів плову з індичкою

Як приготувати плов з індичкою в каструлі

Рецепт цього чудового блюда годиться для звичайної сталевий каструлі. Різниця тільки в тому, що зірвак (соус з овочів і м'яса, в який закладається рис) попередньо обсмажується в сковороді - спочатку смажимо м'ясо, потім, вийнявши індичку, обсмажуємо цибулю, потім моркву, а після все перекладається в каструлю і доводиться на малому вогні під кришкою.

Плов з індички в мультиварці

Для приготування плову з індичкою взагалі не потрібно ніяких знань в кулінарії - навіть студент зможе скористатися програмою смаження і тушкування в будь-який мультиварці. До речі, програма «Плов» в більшості пристроїв розроблена як базова і готує вона це блюдо просто бездоганно. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою Тому просто берете чашу і робите так:

  1. Наливаєте півсклянки олії і смажите в ньому на «жарко» або «випічка» (без кришки!) Нарізане на шматочки м'ясо індички (500 г).
  2. Через 15 хвилин можна додавати моркву і нарізану цибулю (по одній штуці), смажите ще хвилин 10.
  3. Промиваєте 2 склянки рису (це 320 г, стакани для мультиварки), всипати поверх інших продуктів.
  4. Рис заливаєте водою об'ємом вдвічі більше, ніж було рису. Все соліть, приправляєте готовими спеціями для плову і закриваєте кришку. Далі працює мультиварка в режимі «Плов».

Смачний плов з індички в казані: як приготувати покроковий рецепт з фото

А тепер найцікавіше і красивий варіант приготування: готуємо плов з індички казані на плиті, хоча можна той же рецепт використовувати і для приготування на відкритому вогні. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою Для приготування плову в казані будемо робити, як годиться, справжній зірвак. Спочатку приготуємо продукти:

  • 0,7 кг індички;
  • 1 кг рису;
  • 3-4 великі головки ріпчастої цибулі;
  • морква - приблизно стільки ж, скільки м'яса, можна більше;
  • 250 г рослинного масла;
  • пару головок часнику;
  • сіль і спеції (куркума, барбарис, кумін, перець чорний мелений, зерна коріандру).

Тепер поетапно процес приготування:

  1. Для зирвака наливаємо масла і обсмажуємо на сильному вогні шматочки індички до зарум'янювання.
  2. Поки вона смажиться, ріжемо звичайним способом цибулю (полуколечкамі) і моркву (великою соломкою). На великому вогні запускаємо в каструлю спочатку цибулю, а як підрум'яниться - і морква. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою
  3. Ще хвилин 7 піде на прожарювання моркви, а після всипаємо приправи. Для більшого аромату рекомендуємо потовкти у ступці зіру з коріандром, а інші спеції класти цілком. все посолити.

Зверніть увагу! Зазвичай зірвак готується досить довго, хвилин 30-40. Вважається, що чим довше нудиться соус, тим більш насиченим буде смак плову. Але до страви з птицею це не відноситься, тому що індичка, як і курка, досить швидко готується, вона не потребують боргом томлінні.

  1. Ще прожарити трохи і додати добре промитий рис. Знову посолити, розрівняти рис шумівкою і залити окропом на пару пальців поверх крупи. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою
  2. Вогонь повинен бути досить сильним, щоб вода випарувалася. Дізнатися, коли це сталося, можна по «поведінки» рису - зібраний в гірку, він не повзе в різні боки, при постукуванні по поверхні шумівкою видає приємний глухий звук, а замість води внизу казана блокують масло.
  3. Тепер по краях казана покладіть пару-трійку очищених головок часнику. Помийте їх, відріжте нижні краєчки, щоб часник стирчав зубцями і віддав весь свій аромат. Зберіть рис до центру купкою і залиште під кришкою дійти ще на 20 хвилин. Вогонь тепер мінімальний, наскільки можливо.
  4. Готовий плов розсипається, рисинки його не склеєні, смак дивовижний.

Кілька покрокових рецептів плову з індичкою

Корисні поради

  • Щоб приготувати плов з індички в вуличному казані, можна взяти звичайний рецепт. Важливо тільки дочекатися, коли прогорять дрова і буде багато тліючих вугіль. На них розжарити казан і далі готувати звичайним способом під кришкою.
  • Перед приготування рис варто не тільки промити, а й замочити в солоній воді. Так з нього зійде вся мучка, а самі рисинки НЕ будуть розварюватися. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою
  • Щоб плов не пригорає, посуд потрібно мати ідеально чисту.
  • Дуже важливо правильно посолити плов. Недосолена плов так само невкусен, як і пересолений. Тому акуратно соліть, а якщо стався пересіл, додайте ложку вершкового або топленого масла, це поліпшить ситуацію. Кілька покрокових рецептів плову з індичкою
Комментарии (0)
Додати коментар
Плов в мультиварці Редмонд: рецепт зі свининою, куркою
Мультиварка - універсальний кухонний електроприлад з безліччю корисних функцій, які допомагають полегшити процес приготування їжі в домашніх умовах.
Рецепт плову з печінки
Рецепт плову з печінки
Рецепт плову з печінки
21.08.19 Рецепти плова
Класичний плов з печінкою - це ситне, корисне блюдо, яке готується простіше, ніж рецепт з м'ясом. До складу субпродукту входить безліч корисних мікроелементів, яких не
Рецепт плову на курдючному салі
По всьому світу люди готують плов, але справжні знавці смачних рецептів живуть у Ферганській долині, що розташована в Узбекистані.
Рецепт плову по арабськи
Рецепт плову по арабськи
Рецепт плову по арабськи
20.08.19 Рецепти плова
Арабська плов - узагальнена назва страви з рису та інших компонентів. Відповідно, існує велика кількість різних рецептів по-арабськи.
Покроковий рецепт плову без моркви з фото і відео
Трапляється, рис є, м'ясо, цибулю теж в наявності, а моркви немає. Або інша ситуація: морква є, але той, для кого ви готуєте сьогодні, не любить її.
Як правильно приготувати смачний плов кілька кращих відео рецептів
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої