Запечені зрази з фаршем "Їжачки"
Чим привабливо таке затребуване блюдо, як м'ясні зрази з яйцем і сиром? Перш за все, апетитним зовнішнім виглядом улюбленої їжі, можливістю використання різноманітних начинок, які надають їжі нові смакові відтінки. Але це ще не всі можливості, які ми використовуємо в процесі приготування чудового страви. Докладаємо трохи фантазії, отримуємо дуже незвичайні вироби, схожі на кумедних їжачків.
Інгредієнти для приготування зрази з фаршем:
- свіже м'ясо - 0,5 кг;
- горошини перцю - 12 шт .;
- цибулина;
- морква;
- сир - 50 г;
- майонез - 20 г;
- круглі тонкі спагеті;
- яйця - 4 шт .;
- сіль і перець за смаком.
Рецепт м'ясної зрази з яйцем і сиром в духовці
1. Перед тим, як приготувати зрази, м'ясо звільняємо від плівок і сухожиль, нарізаємо невеликими шматочками, подрібнюємо в домашньому комбайні разом з цибулею, очищеним від лушпиння і розділеним на дольки. Додаємо у фарш чверть склянки бульйону або бутильованої води, бажану кількість солі і перцю. Робимо ретельний заміс, добре відбиваємо отриману масу, залишаємо на півгодини для «відпочинку».
- Приступаємо до приготування начинки для зрази. Відварюємо круто свіжі яйця, очищаємо від шкаралупи, розрізаємо навпіл.
- Відокремлюємо в піалу жовтки, розтираємо їх за допомогою вилки, після чого додаємо майонез, дрібно натертий сир, морква і перець за бажанням. Перемішуємо склад, додавши трохи солі.
- Наповнюємо вільні половинки яєць приготовленої сумішшю, потім з'єднуємо обидві частини.
- Далі відбираємо трохи фаршу для м'ясної зрази з начинкою, поміщаємо його на зволожену поверхню обробної дошки, формуємо коржик, товщиною до 2 сантиметрів. Викладаємо на середину фаршироване яйце, з'єднуємо краю м'ясного шару. Відбиваємо зразу в долонях, як звичайну котлету. Одну сторону вироби використовуємо для створення «мордочки» їжачка, тільки замість очей і носа у нас підготовлені горошини перцю. Як колючок - трубочки спагетті.
- Викладаємо м'ясні заготовки в форму для випікання, відправляємо на 40 хвилин в духовку, нагріту до 180 ° C.
- Подаємо м'ясні зрази з сиром і яйцем «Веселі їжачки» в гарячому стані. При бажанні витягуємо з їжі рум'яні «колючки». Однак малюки дуже задоволені цією хрусткою деталлю приготованого блюда. Вийшло дивно просте, але дуже ефектне страву. Смачного!