
Як приготувати щуку фаршировану в духовці
Другі страви
В закладки
З кулінарної точки зору, щука відноситься до цінних порід риб з білим м'ясом. Високий вміст білка, при мінімальній кількості жиру, робить щучье м'ясо дієтичним продуктом. Рибу прийнято запікати в цілому вигляді, відварювати, готувати котлети. Щука фарширована цілком, запечена в духовці по простому рецептом, стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Необхідні інгредієнти:
- щука: 1 шт. (Вага 1,1 - 1,5 кг);
- білий сухий хліб: 100 г;
- рис відварний: 100 г;
- молоко: 150 мл;
- цибулина: 90 г;
- яйце;
- сіль;
- перець за смаком.
Рецепт приготування
- Перед тим, як фарширувати щуку, її необхідно очистити від луски. Цілу рибу промити від слизу, укласти на стіл. За допомогою ножа або спеціального скребка зняти луску. Починати потрібно з хвоста. Після видалення луски, рибу промити ще раз.
- Відрізати рибної тушки голову. Чи не розрізаючи черевця, видалити нутрощі. Зробити невеликий розріз і зняти шкіру панчохою.
- З голови вийняти зябра. В результаті має вийти три частини: голова, шкіра, тушка без шкіри.
- Для фаршу замочити хліб в молоці, а з тушки видалити при хребті і ребра.
- Прокрутити щучье м'ясо, цибулю, вимочений хліб на м'ясорубці. Додати рис і перець за смаком. Посолити, вбити яйце і добре розмішати.
- Взяти шкіру і наповнити її фаршем.
- Закрити деко фольгою. Укласти рибину, приставити до неї голову.
- Помістити деко в духову шафу. Запікати близько години.
- Після встановленого часу, дістати запечену щуку.
- Якщо перекласти рибу на блюдо цілком не виходить, то подавати можна прямо на деку. Оформити на свій розсуд майонезом, обкласти овочами або лимоном.
- Фаршировану соковиту щуку, запечену в духовці у фользі, найчастіше подають в холодному вигляді, розрізавши на порційні шматки. Смачного!
Комментарии (0)

Удосталь фруктів і овочів на полицях торгової мережі знайшов своє місце і авокадо. Його м'якоть трохи схожа на вершкове масло.

Багатий осінній урожай завжди радісна подія для дачників. З сезонних продуктів можна зробити дивовижні кулінарні шедеври.

До виходу на екрани кінотеатрів американського повнометражного мультиплікаційного фільму, французьке блюдо рататуй, приготоване за класичним рецептом, виглядало як рагу

Будь-яка випічка, яка готується вдома самостійно, набагато краще купленої в магазині. У цьому ви можете переконатися, приготувавши сирне печиво в духовці в домашніх

На Великдень, на найбільш шанований свято, християни печуть спеціальний хліб - паску. Для того, щоб спекти паску пасхальний в духовці в домашніх умовах, необхідно