Красиві і смачні пряники на 1 вересня своїми руками
Вітаю, друзі! 1 вересня - початок нового навчального року, але далеко не у всіх дітей до цього дня позитивне ставлення. Щиро радіють святу першокласники і ті деякі хлопці, які встигли полюбити школу. Завдання дорослих - прищепити інтерес до свята знань у малюків, зацікавити і мотивувати. Відмінний спосіб - барвисті і корисні пряники до 1 вересня з глазур'ю.
Я поділюся з вами перевіреним рецептом пряників, розповім як і чим їх прикрашати так, щоб у хлопців з першим навчальним днем виникали тільки позитивні асоціації.
Пряники до 1 вересня: що знадобиться для випічки
Рекомендую спробувати відмінний рецепт особистого винаходи. Зовсім випадково я об'єднала рецепт медового пряника з імбирним печивом. У медове заварне тісто я додала трохи прянощів і імбир, результат просто карколомний! Пряники вийшли ароматні, м'які, в міру солодкі і, звичайно ж, корисні!
[Bad]Не переборщити з прянощами. Дітки люблять солодку і ароматну випічку, але з підозрою ставляться до присмаку гвоздики і мускатного горіха. Посилити смак можна ванільним цукром і какао для любителів шоколаду.[/Bad]
З нижчезгаданих інгредієнтів вийде досить багато м'яких пряників, які не втратять чарівності і смаку навіть після декількох днів зберігання (хоча ласощі зазвичай не залежується і поглинається з величезним ентузіазмом в перший же день).
Отже, для набору пряників для дитини знадобиться:
- 2 яйця (можна замінити 10 перепелиними);
- кілька ложок меду;
- 200-250 г цукру;
- третя частина пачки вершкового масла;
- трохи харчової соди;
- мелений імбир (за смаком);
- прянощі за смаком (я додавала по ¼ чайної ложки).
З такої кількості продуктів виходить в середньому від 25 до 30 пряників на радість дітворі.
Глазур я роблю стандартно з 100 г цукрової пудри з додаванням соку апельсина або лимона (2 столові ложки).
Як робити тісто і випікати
Звичайно можна замовити готові пряники і не морочити собі голову. Але! Створювати маленькі шедеври вдома набагато цікавіше, не кажучи вже про економію.
Починаємо з медового тіста.
Я змішую мед, масло і цукор в невеликому сотейнику, розтоплюю на водяній бані до однорідної маси. Яйця окремо збиваю з содою, додаю до теплої медово-масляної суміші. Готову масу перемішую і ввожу попередньо просіяне борошно (порціями). До останньої партії підмішую прянощі:
- імбир;
- корицю;
- мускатний горіх;
- гвоздику та ін.
Ідеальна консистенція - м'яке, еластичне тісто, яке не прилипає до рук. З готового тіста розкочують пласт (не товще 1 см), вирізаю пряники. Тут дайте волю фантазії. Вирізуйте пряники у формі дзвоника, букваря або шкільного ранця. Форми можна виготовити з фольги або міцного картону за шаблоном. Класика - круглі прянички, які потім можна розписати кольоровою глазур'ю.
Вирізані з тіста заготовки розкладіть на деку з пергаментним дном і випікайте 10-15 хвилин при температурі 200 градусів. Слідкуйте, щоб між пряниками зберігалося відстань в кілька сантиметрів. Це потрібно для того, щоб після випікання вони не злипалися між собою.
[Bad title ="Увага!"]Щоб розписні пряники вийшли не тільки красивими, але і смачними, що не перетримаєте їх в духовці. Як тільки помітите, що випічка стала рум'яною, а по кухні поширився чудовий прямо-медовий - виймайте пряники і дайте їм дійти під м'яким натуральним рушником. Поки кулінарний шедевр остигає, можна переходити до глазурі і декору.[/Bad]
Як і чим прикрашати
Створення білосніжною сніжної глазурі - процес захоплюючий і для мене найбільш очікуваний. Я змішую сік лимона або апельсина з цукровою пудрою, покриваю всю поверхню пряника або користуюся кондитерським шприцом. Як тільки глазур застигає, вона стає схожа на легку паморозь. Краса та й годі!
Залишається тільки прикрасити відповідно до тематики свята. Тут є 2 варіанти. Можна купити готові елементи декору з кольорового мастики під замовлення, а можна зробити своїми руками. Повірте другий набагато цікавіше і приємніше як для діток, так і для вчителя, який обов'язково оцінить старання!
Цікава ідея - кольорова глазур, яка стане справжньою окрасою для ароматних імбирних пряників. Щоб декор вийшов акуратним і красивим, використовуйте два види глазурі: рідку і густу. Остання допоможе сформувати бездоганний контур. Рідка - ідеальний варіант для фону. Змішайте для густий глазурі 100 г цукрової пудри, трохи ванілі, 1 яєчний білок і сік лимона. Для рідкої покладіть на 30 г пудри менше.
А в цій статті ви знайдете ще й рецепти смачних тортів на День знань.
Сподобалася ідея? Поділіться з друзями в соціальних мережах - напередодні Дня Знань вони будуть раді готовими рецептами!