Як часто потрібно міняти подушки для сну і чому
20.02.2020 585 0

Як часто потрібно міняти подушки для сну і чому

Подушки
В закладки

Як часто потрібно міняти подушки для сну і чому

Хороший сон - одне з головних складових здоров'я і відмінного самопочуття. Щоб завжди відмінно висипатися, важливо стежити за чистотою постільної білизни і своєчасно міняти старі подушки на нові.

Чому слід регулярно міняти подушки

Весь бруд під час сну накопичується всередині подушок, що може привести до дійсно тяжких наслідків для людини:

  • безсоння і кошмари;
  • розвиток алергічних реакцій внаслідок накопичення пилу;
  • активне розмноження білизняного кліща, який також провокує алергічні реакції, висип і роздратування;
  • погіршення стану шкіри, так як на неї постійно потрапляє пил.
Мене подушки слід також через їх просідання, після чого ті не можуть забезпечити правильне положення голови і шиї. Це призводить до появи сильних болів і запаморочення.
Як часто потрібно міняти подушки для сну і чомуЯк часто потрібно міняти подушки для сну і чому

Як часто треба міняти подушки

  1. Незалежно від того, як довго ви користуєтеся подушкою, якщо у неї з'явився неприємний запах і він не зникає навіть після прання та дезінфекції, від предмета слід позбутися.
  2. Також заміні підлягають постіль, у яких зім'яв наповнювач.
  3. Якщо після сну відчувається біль в шиї, така подушка також непридатна для подальшого використання.
В ідеалі, незалежно від наповнювача вироби, змінювати спальне приладдя слід кожні два роки. Продукцію високої якості можна використовувати до чотирьох-п'яти років за умови періодичної дезінфекції та прання. Максимальний термін служби будь-яких подушок становить сім років, після чого їх слід утилізувати.

Як часто потрібно міняти подушки для сну і чому

Як часто треба міняти наволочку на подушці

Щоб завжди мати чисту шкіру і не боятися роздратування необхідно здійснювати регулярну зміну наволочок.

Рекомендується міняти наволочку кожні чотири дні, але не менше одного разу на тиждень. У спекотну погоду міняти постіль рекомендується кожні два дні, особливо при активному процесі потовиділення.

Особам, у яких спостерігаються проблеми у вигляді вугрового висипу або ж шкіра відрізняється підвищеною чутливістю, слід міняти наволочки максимально часто. У холодну пору року раз у два-три дня, в тепле - кожен день.

Як часто потрібно міняти подушки для сну і чому

Для довідки: Термічна обробка та дезінфекція не завжди допомагають позбутися від деяких видів кліщів і паразитів. Вони здатні вкорінюватися в пух і синтетичне волокно і переносити навіть екстремально високі температури.

Своєчасна заміна наволочок і подушок не дозволить накопичуватися пилу і з'являтися кліща, що позитивно відіб'ється на здоров'я і не дозволить розвинутися таким небезпечним захворюванням, як алергія і астма. Сон при цьому стане міцним і додасть фізичних та інтелектуальних сил на весь наступний день.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як часто треба міняти постільну білизну будинку?
Зміну постільної білизни можна сміливо віднести до однієї з гігієнічних процедур, важливих для здоров'я людини. Стежити за чистотою простирадл і наволочок так само
Прання та чистка пухових подушок
Здавалося б, технології захопили всі сфери життя, в тому числі і домашній затишок. Однак витіснити пухові подушки не так просто. Цінителів натуральної м'якості досить,
Яка подушка краще бамбук або верблюжа шерсть
Від наповнювача подушки безпосередньо залежить якість сну. Подушку варто вибирати, виходячи з індивідуальних відчуттів і переваг. Гідною альтернативою традиційним
Чи можна прати бамбукові подушки в пральній машині автомат
Господині постійно піддаються сумнівам, коли з'являється необхідність прання постільних речей. Під цю категорію відносяться не тільки великі ковдри, а й подушки.
Яка подушка краще бамбук або пух-перо
Від вибору подушки для сну залежить здоров'я людини і бадьорість протягом дня. При великому виборі багато губляться і не можуть визначитися. Спробуємо порівняти два види
Для солодких снів: як вибрати подушку
Від якості сну безпосередньо залежить рівень кожного наступного дня: працездатність, настрій, самопочуття і безліч інших складових повноцінного життя.