байкова ковдра
30.01.2020 904 0

байкова ковдра

Ковдри
В закладки

байкова ковдра

Байкова ковдра - це натуральний склад і м'який ворс. Текстильні вироби асоціюється із затишком, зручністю, дитинством. Постільна приналежність ідеальна для новонароджених і малюків, а також людей з чутливою шкірою. Байка не вимагає особливого догляду: при мінімумі зусиль можна отримати максимум комфорту.

Що таке байкова ковдра

Байкова ковдра - це одна з різновидів тканих ковдр, яке вироблене (виткане) з бавовни.

Призначається для покривання тіла під час відпочинку або сну. Традиційні відмінності - м'якість, ніжність, легкість, приємна на дотик текстура. Справжні ковдри з байки повністю гіпоалергенні, екологічні.

байкова ковдра
Фото: Як виглядає байкова ковдра

З чого зроблено

Основа складу - натуральні волокна. Виготовляється виріб з бавовни-сирцю. Це волокно рослинного походження, яке покриває насіння бавовнику. Для кращої теплоізоляції і ущільнення допускається додавання малого відсотка вовни, для підвищення міцності і еластичності - віскози.

важливо! Якщо на вигляд виріб схоже на байкову ковдру, але на етикетці вказано склад «поліестер 100%» або «акрил 100%» - це підробка. Характерних властивостей байки вона не має. Додатково синтетичні волокна в складі створюють ефект «теплової подушки» - відсутність теплопровідності, рясне потіння.

байкова ковдрабайкова ковдрабайкова ковдра байкова ковдра

Виробництво жаргонних ковдр - автоматизований процес. Сировина скручується в пряжу на професійному обладнанні. Наступні етапи - формування нитки, намотування її на котушки. Цілісне полотно створюється на жаккардовой машині. Заключний процес - приміщення вироби в ворсувальних машину. Тут його «розчісують», воно стає м'яким і пухнастим.

Густина

Щільність - це показник, який об'єднує число ниток основи і ниток качка на 10 см2. Байка відрізняється щільною структурою та особливим типом переплетення ниток. Ковдра з цього матеріалу відмінно утримує тепло, не боїться інтенсивного зносу. Хороші показники щільності збільшують термін «життя» жаргонних виробів.

байкова ковдра
Фото: Дитячі моделі, які проводилися в СРСР

Плюси і мінуси

Крім зазначених переваг, байкові ковдри мають і ряд інших позитивних характеристик. Бавовняне волокно не електризується. Незважаючи на щільність тканини, виріб має невелику вагу.

плюси:

  • повітропроникність;
  • відсутність особливого догляду, легкість прання (можна прати в машинці);
  • стиль і декоративність, різні варіації застосування;
  • доступна цінова категорія;
  • зносостійкість.

Істотних недоліків байкова ковдра не має. Єдине, якщо в складі є синтетичні волокна, виріб швидко втрачає товарний вигляд, стає грубим, збитим, щільним.

Розміри

Вироби представлені в широкому розмірному ряді. Параметри традиційні. Знайти точні дані можна на етикетці.

розмірність Довжина і ширина (см) Дитяче 90х100, 100х140, 110х140 або 100х118, 100х132 - конкретні цифри залежать від виробника Для новонародженого або на виписку 80х100, 80х120, 85х115, 90х90 Полуторное (1,5 спальне) 140х205, 150х205, 150х212, 150х215. Це підходящий варіант для підлітків та дорослих людей середнього зросту. Двоспальне 172х205, 170х210. Призначається для 2 дорослих. Може використовуватися як покривало на ліжко, диван.
Таблиця: Розміри байкового ковдри, стандарт


байкова ковдра байкова ковдрабайкова ковдрабайкова ковдра

Ціни на байкові ковдри

У Росії близько 65 швейних фабрик спеціалізуються на випуску жаргонних ковдр. Вартість виробу залежить від конкретного виробника.

  • Жар-птиця (Іваново) - від 260 руб за найменший розмір до 650 руб за двоспальне модель.
  • Валетекс (Іваново). Розліт цін - від 580 до 1900 руб.
  • Бівік (Іваново). У складі виробів присутні хімічні волокна. Ціна стартує з 240-440 руб.
  • Єрмоліно (Калуга). Спеціалізується на випуску текстилю преміум класу, має великий модельний ряд, який розрахований на широке коло споживача. Середні ціни - 900-1700 руб.
  • Vladi і інші.

байкова ковдра

Байкова ковдра - це тепло і затишок, знайомий з дитинства. У складі справжнього тільки натуральна бавовна і невеликий відсоток вовни, або віскози. Присутність синтетичних волокон говорить про те, що перед вами підробка. Байкові ковдри універсальні і легкі в догляді (їх можна прати в пральній машині). Точна ціна виробу залежить від розміру і виробника.

Комментарии (0)
Додати коментар
Підковдра на блискавці
Підковдра на блискавці
Підковдра на блискавці
31.01.20 Постільна білизна
Підодіяльник є невід'ємною частиною комплекту постільної білизни. Дуже важливо, щоб він був зручний у використанні. Для того, щоб Одеа не вибиватися з нього, придумані
Ковдра зі штучного лебединого пуху
Ковдри з синтетичними наповнювачами впевнено завойовують споживчий ринок. Існує безліч видів наповнювачів для ковдр, але особливе місце серед них займає штучний
Ковдра з евкаліпта. Вибираємо ковдру з евкаліптовим наповнювачем
Серед безлічі наповнювачів, використовуваних для сучасних ковдр, евкаліпт вважається найкориснішим і екологічно чистим. Він не завдає шкоди здоров'ю людини, значно
Бамбукове ковдру. Вибір ковдри з бамбука
Прагнення до природи характерно для урбаністичної культури сучасного світу. На противагу промисловим пейзажам великих мегаполісів інтер'єри наповнюються оздоблювальними
Чи потрібно прати нове ковдру перед використанням
Багато людей вважають, що після придбання ковдру прати не потрібно, адже воно і так нове. Інша сторона твердо впевнена, що будь-який одяг, в тому числі ковдру, після
Плед для новонародженого
Плед - одна з перших речей, яка буде з малюком чималу частину часу. Це виріб стане в нагоді і відразу після народження, і через кілька місяців і навіть років. Плед для