Як застелити покривалом кутовий диван
25.01.2020 1 865 0

Як застелити покривалом кутовий диван

Покривала, чохли
В закладки

Як застелити покривалом кутовий диван

Диван - один з найбільш поширених елементів меблів. Однак з часом він може втратити свій зовнішній вигляд, піддатися механічній дії або забруднення. Для того, щоб цей виріб прослужило довше, використовують різні накидки, які не тільки забезпечать його захист, але і внесуть зміни в дизайн інтер'єру.

Яке покривало підійде на кутовий диван

Існує безліч варіантів покривав для меблів з кутовий конструкцією, які можна підібрати за потрібними розмірами. Для виробів невеликих габаритів підійде одна добре скроєна накидка, для великих, що складаються з 3-5 елементів, краще вибрати кілька покривал, інакше одне буде занадто громіздким і викличе проблеми з пранням.

Умовно накидки можна розділити на:

  • чохли підходящої форми;
  • Дивандеки;
  • пледи;
  • інші покривала.
Як застелити покривалом кутовий диван Як застелити покривалом кутовий диван Як застелити покривалом кутовий диван Як застелити покривалом кутовий диван

Також їх можна розділити за матеріалами, з яких вони виготовлені:

  1. хутряний плед (Натуральний або штучний) - надає додатковий обсяг, менше схильний до забруднення, м'який на дотик. Однак для прання необхідно звертатися в хімчистку.
  2. махровий покривало - може бути виготовлене як з натурального, так і зі штучного матеріалу, має неповторний блиском. Однак є недовговічним і досить важким.
  3. гобеленове - виготовляється з бавовни, оформлено плетінням і має високу міцність. Мінус - висока вартість.
  4. Шовкова, сатинова і атласну покривало - великий вибір забарвлення, приємна текстура, невелика вага, низька вартість. Однак легко піддається механічним впливам і пошкоджень.

Як застелити кутовий диван звичайним покривалом

Кутові чохли виглядають акуратно і надійно фіксуються на предмет меблів, проте не завжди вдається знайти той, що буде відповідати розмірам дивана. У такому випадку можна використовувати два покривала (і більше) однаковою забарвлення:

  1. Одним накриваємо ту частину дивана, що розташовується паралельно стіні. Куточки вироби проштовхує в щілини між сидіннями, щоб його закріпити.
  2. Друге маємо на частини дивана і також проштовхує.

Решта елементів, якщо такі є, розміщуємо згідно комплектації.

Як застелити покривалом кутовий диван

Як застелити диван кутовим покривалом

Найчастіше чохли для кутових конструкцій виготовляють з еластичних тканин, що піддаються розтягуванню (еврочехли), що дозволяє підігнати виріб під розмір меблів. Процес надягання чохла досить простий і займає всього кілька етапів:

  1. Диван необхідно відсунути від стіни, щоб мати доступ до всіх його частин. Чохол попередньо розкладаємо відповідно до конкретних кутами дивана.
  2. Матеріал поступово надягають поверх каркаса, дотримуючись інструкції, яка додається до чохла.
  3. Накидку розправляють по всій поверхні, щоб надати їй форму дивана.

Як застелити покривалом кутовий диван

Якщо кутова покривало зроблено з більш щільної тканини, то досить одягнути його на диван і при необхідності підрівняти.

Для того щоб захистити поверхню дивана і надати їй більш дизайнерський вигляд, використовують різні накидки. Для кутових диванів існує велика різноманітність спеціальних чохлів, однак не завжди вдається знайти відповідний під розміри вашого вироби. Але це не привід впадати у відчай, тому що в даній ситуації вам допоможуть звичайні пледи, якими без проблем можна вкрити навіть таку своєрідну конструкцію.

Комментарии (0)
Додати коментар
Дивани з механізмом Пума: принцип роботи, особливості, плюси і мінуси
Від правильного вибору дивана залежить комфорт і здоров'я. Цей предмет меблів також здатний перетворити інтер'єр. При покупці дивана в якості основного місця для сну
Дивани з флока
Дивани з флока
Дивани з флока
23.01.20 Дивани
Оббивка дивана - важливий елемент в оформленні інтер'єру. Від вибору матеріалу залежить і зовнішній вигляд меблів, і її експлуатаційні характеристики. Навіть
Плед з штучного хутра
Штучні пледи і пледи-покривала з хутра можуть прикрасити будь-який стиль інтер'єру, створити затишок, задовольнити найвишуканіший смак і будь-які споживчі можливості.
Вибираємо ортопедичний матрац
Вибираємо ортопедичний матрац
Вибираємо ортопедичний матрац
29.08.19 Товари для дому
При створенні зони для сну багато людей змушені жертвувати ліжком, яка просто не поміщається в маленьких квартирах.
Три стилю оформлення вітальні
Якщо дизайн приміщення вже давно набрид, потрібно радикально його поміняти. Стилісти пропонують звернути увагу на три стилю оформлення вітальні, які перетворюють
Дизайн маленької квартири
Крихітні кімнати, мініатюрна кухня, низькі стелі, суміщений санвузол - все це типові характеристики маленької квартири.