Як прати шовкову ковдру і чи можна це робити, як правильно доглядати
12.02.2020 532 0

Як прати шовкову ковдру і чи можна це робити, як правильно доглядати

Ковдри
В закладки

Як прати шовкову ковдру і чи можна це робити, як правильно доглядати

Спати, загорнувшись в ніжне шовкову ковдру - справжнє задоволення. Однак при неправильному догляді виріб може швидко втратити первісний вигляд і перестати вас радувати. Тому важливо дбайливо доглядати за улюбленою річчю, дотримуючись правил, про які піде мова в цій статті.

Чи можна прати шовкову ковдру

Для більшості моделей шовкових ковдр виробник забороняє будь-які види прання, при цьому дозволена лише суха хімчистка. В окремих випадках дозволяється ручне прання при температурі 30 ° C, сушка в барабанній сушарці, рідко прасування при t ° нижче 110 градусів.

Перед пранням будь-якого нового вироби важливо вивчити знаки на його ярличку, щоб зрозуміти, чи дозволено прання, і якщо так, то яка: машинне або ручне.

Як прати шовкову ковдру і чи можна це робити, як правильно доглядати

За постільною білизною з шовку потрібен особливий делікатний догляд. Якщо на ньому з'явилося кілька плям, то можна спробувати впоратися без прання - просто почистіть брудне місце за допомогою щітки. Намагайтеся робити це якомога акуратніше, щоб не пошкодити волокна. Миючі засоби важливо використовувати тільки натуральні.

Кілька цяток можна спробувати видалити за допомогою засобу для виведення плям або спирту. Після процедури виріб прополіскують в холодній воді. Однак не завжди можна позбутися від забруднень цими способами.

Як прати шовкову ковдру в пральній машині

Незважаючи на те, що виробник не рекомендує прати вироби з шовковим наповнювачем в пральній машині автомат, при необхідності ковдру, на свій страх і ризик, можна спробувати попрати в пралці. Для цього підійдуть два режими: режим прання шовку або делікатне прання.

Попереднє замочування не потрібно - воно може тільки нашкодити речі, нитки розтягнуться, і тоді виріб буде виглядати вже не так, як в момент покупки.

Ретельно вибирайте засоби для прання: краще використовувати рідкі гелі, створені спеціально для шовку. Також підійде рідкий засіб для прання дитячої білизни. При цьому:

  • температура води повинна бути не вище 30 градусів;
  • кількість обертів - не більш 400;
  • оптимальна місткість пральної машини від 6-7 кг і більше.

Перед тим, як відправити шовкове виріб в машинку, покладіть його в спеціальний мішок для прання - це допоможе уникнути збивання наповнювача.

Як прати шовкову ковдру і чи можна це робити, як правильно доглядати

Сушка

Щоб правильно висушити ковдру з шовковим наповнювачем використовуйте звичайну сушку в барабанній сушарці. Якщо немає такої можливості, то можна просушити його і звичайним способом. В цьому випадку намагайтеся дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Не варто розвішувати ковдру поруч з опалювальними приладами, а тим більше на них.
  2. Під час сушіння бажано щоб виріб знаходилося на горизонтальній поверхні в розправленому вигляді.
  3. Необхідно регулярно струшувати його, щоб рівномірно розподілити наповнювач.

М'яте виріб можна зробити знову ідеально гладким за допомогою спеціального отпарівателя або праски, попередньо встановивши спеціальний режим для шовку.

Хімчистка шовкового ковдри

Оптимальне рішення - здати брудний шовк в хімчистку. Якщо ви не впевнені в своїх силах, то краще довірити догляд за ним професіоналам - фахівці проведуть суху чистку, ефективно виведуть плями з допомогою перевірених засобів і дбайливо повернуть виробу первісний вигляд.

Зазвичай процес відбувається так: спочатку ви відносите речі в пункт прийому або передаєте кур'єрові, потім технолог уважно оглядає ковдру, щоб зрозуміти тип матеріалу, походження плям і вибрати обробку, що оптимально підходить для цього виробу.

Як прати шовкову ковдру і чи можна це робити, як правильно доглядатиЯк прати шовкову ковдру і чи можна це робити, як правильно доглядати

Як доглядати за ковдрою з наповнювачем з натурального шовку

Дотримуйтеся простих правил догляду:

  1. Струшуйте виріб з шовку вранці - так воно розправиться і прийме первісну форму.
  2. Іноді провітрюйте шовкову ковдру на відкритому повітрі, головне - щоб на нього не потрапляли прямі сонячні промені.
  3. Не зберігайте речі з шовку в вакуумних пакетах.

Якщо дотримуватися простих правил, то ніжне шовкову ковдру прослужить вам довгі роки і буде радувати своїм виглядом.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як прати бамбукове ковдру
Бамбукове ковдру легко і добре пропускає повітря. Цей інноваційний матеріал відрізняється високою зносостійкістю. Незважаючи на те, що волокна бамбука мають
Гіпоалергенні ковдри. Як вибрати антиалергенне ковдру
Алергія - річ досить неприємна, позбутися від якої практично неможливо. Вона приносить людям масу неприємностей і змушує їх пристосовуватися жити з цією проблемою. Через
Чи потрібно прати нове ковдру перед використанням
Багато людей вважають, що після придбання ковдру прати не потрібно, адже воно і так нове. Інша сторона твердо впевнена, що будь-який одяг, в тому числі ковдру, після
Як прати латексну подушку і доглядати за нею
У домашньому побуті все більшою популярністю користуються подушки з латексу. Але далеко не кожен знає, як за ними доглядати. У цій статті ви знайдете докладну інформацію
Чи можна прати бамбукові подушки в пральній машині автомат
Господині постійно піддаються сумнівам, коли з'являється необхідність прання постільних речей. Під цю категорію відносяться не тільки великі ковдри, а й подушки.
Догляд за пір'яними подушками: прання, чистка, сушка
Подушка - одна з найпоширеніших речей в господарстві, життя без якої для більшості людей є неможливою. Багато хто вибирає вироби з натуральними наповнювачами і, як