Як отримати бажану роботу
14.03.2020 455 0

Як отримати бажану роботу

Корисні поради
В закладки

Як отримати бажану роботу

Не так багато в наш час зустрінеш людей, що мають улюблену роботу, на яку вони йдуть із задоволенням. «Ось щасливчики!» - кажуть багато про них. Але мало хто замислюється над тим, скількох зусиль це могло коштувати таким співробітникам. Адже, як кажуть, пошук роботи - це теж робота, і шлях до мрії досить часто непростий і нешвидкий. Дотримуючись наших порад, ви зможете відповісти собі на питання «Як отримати бажану роботу?» і досягти поставленої мети.

У вирішенні цього завдання існує два шляхи. Одні люди намагаються вибрати собі роботу з тих варіантів, які підходять під їх основну освіту і наявні вміння. Інші можуть спалахнути ідеєю про нову професію, незважаючи на отриману освіту, і готові переучуватися і освоювати необхідні навички. Обидва шляхи вірні, просто кожен сам вирішує, чи варто ризикувати і чим може пожертвувати заради отримання бажаної посади.

Що потрібно зробити, щоб отримати роботу мрії?

  1. Все починається з бажання. Важливо конкретно сформулювати його для себе, наприклад: «Хочу працювати дизайнером інтер'єрів» або «Хочу стати адвокатом». І обов'язковий позитивний настрій і віра в себе і в те, що все вийде. Чим сильніше ви будете хотіти знайти роботу до душі, тим активніше почнете діяти і швидше досягнете мети.
  2. Визначте, наскільки ви підходите для того, щоб займати бажану посаду. Щоб знайти високооплачувану роботу, потрібно відповідати високим вимогам до даної посади. Просто так вам платити великі гроші ніхто не буде. Важливо співвіднести свій рівень освіти (в тому числі додаткового), досвід роботи і необхідні навички з тими вимогами, які виставляють компанії до кандидатів на ці вакансії. Можливо, доведеться пройти додаткові курси або зайнятися самонавчанням.
  3. Використовуйте якомога більшу кількість джерел пошуку роботи. Звичайно, найпопулярніший з них в наш час - інтернет. З його допомогою ви:
  • отримуєте доступ до безлічі сайтів з пошуку роботи;
  • можете вивчити інформацію про цікаві вас компаніях, дізнатися відгуки про них;
  • створюєте резюме, отримуєте рекомендації щодо того, які відомості про себе в ньому вказати;
  • спілкуєтеся на форумах з однодумцями;
  • можете знайти роботу в інтернет-просторі, з гнучким графіком роботи;
  • можете пройти дистанційне навчання, взяти участь в корисних вебінарах.

Інтернет - ресурс потужний, але далеко не єдиний. Як показує практика, одним з найефективніших джерел пошуку роботи є знайомі. Спілкуйтеся з ними на цю тему, повідомте про те, що розглядаєте вакансії, питайте, чи не потрібна хто-небудь в організацію, де вони працюють. Цей спосіб не вимагає фінансових витрат, зате результат може перевершити ваші очікування.

Якщо ви хочете знайти роботу за кордоном, тога неодмінно скористайтеся послугами кадрових агентств. Звертайтеся переважно туди, де претендентів приймають безкоштовно. Краще приходити в агентства особисто, а не просто відправляти резюме на електронну пошту або через сайт. Це хороша можливість не тільки залишити про себе інформацію для роботодавців, а й удосконалити навички самопрезентації, регулярно проходячи співбесіди з менеджерами кадрових служб.

  1. Грамотно складіть резюме, відбивши в ньому:
  • особисту інформацію (П.І.Б., вік, сімейний стан, контактні дані);
  • отримана освіта (не забувайте про пройдені курси, семінари, тренінги, якщо вони можуть стати в нагоді в отриманні бажаної роботи);
  • досвід роботи та професійні навички (що вмієте робити);
  • професійні досягнення, якщо є що сказати (результати вашої роботи в кожній із займаних посад);
  • додаткові відомості (наявність автомобіля, знання іноземних мов, хобі, будь-яку іншу інформацію, яка має відношення до бажаної вакансії);
  • рекомендації (вказівка ​​керівників з попередніх місць роботи завжди є додатковим плюсом для кандидата).

зразок резюме

Як отримати бажану роботу

Перерахуванням особистісних якостей не захоплюйтеся, оскільки роботодавець або просто залишить їх без уваги, або попросить вас продемонструвати їх на ділі або навести приклади того, коли ви проявляли дані якості.

Складіть резюме в зручній для сприйняття структурі: інформацію краще відобразити в таблиці або в стовпцях. Все коротко і по суті. Суцільного тексту бути не повинно. І, звичайно ж, дотримуйтеся грамотність, чітко формулюйте пропозиції. Не робіть інформацію про себе надбанням списку «ляпи в резюме».

Пам'ятайте про те, що резюме - це ваш документ і пропускний квиток на співбесіду! Тому воно завжди має виглядати акуратно. Майте при собі кілька його варіантів в паперовому та електронному вигляді.

  1. Надсилайте резюме роботодавцям по електронній пошті або приносите в компанії особисто. Щоб знайти роботу від прямого роботодавця, потрібно не тільки відгукуйтеся на розміщені про вакансії оголошення, але і самі проявляйте ініціативу в зверненні в компанії. Суть в наступному. В силу різних причин не всі компанії відразу ж поспішають викладати в ЗМІ інформацію про пошук потрібного фахівця, хоча він їм потрібен. Ви ж тим часом, проаналізувавши ринок праці і визначивши компанії, в які може вимагатися співробітник вашого рівня, надаєте їм своє резюме. І нерідкі випадки, коли саме такий спосіб звернення до роботодавця допомагає отримати хорошу роботу.
  2. Проявляйте активна поведінка після відправлення резюме. Чекати і сидіти склавши руки - не найкраща стратегія при пошуку роботи. Звичайно, і нав'язливим бути не потрібно, постійно нагадуючи про себе. Якщо ви будете проявляти активність, то не матиме значення пенсіонер ви або студент без досвіду роботи - на вас звернуть увагу.

У чому полягає прояв активності в даному випадку? Якщо не було відповіді від роботодавця після того, як ви відправили йому резюме, то через кілька днів можна зробити дзвінок в компанію і уточнити, розглянули чи вашу кандидатуру. І одночасно з цим продовжуйте переглядати оголошення, розміщувати резюме на сайтах з пошуку роботи, розсилати їх в інші організації, ходите на співбесіди і спілкуйтеся з оточуючими щодо того, які фахівці і куди потрібні. Відмовитися від посади ви завжди встигнете (в разі, якщо піде кілька пропозицій), а ось втратити гарну вакансію дуже легко. Тому чим активніше ви будете до моменту працевлаштування, тим швидше вам в руки попадеться робота, про яку мрієте.

  1. Успішне проходження співбесіди - ключовий момент в питанні про те, як отримати роботу, про яку мрієш. Підготовка і тренування - стратегії, що сприяють ефективному вирішенню цього завдання. Ретельно продумуйте то, як будете виглядати на співбесіді. Дбайте про зовнішній вигляд, про свої дії, жестах, інтонації не менше, аніж про те, що скажете.

На співбесіді важливо демонструвати впевнену поведінку, діловий підхід і позитивний настрій. Дотримуйтесь дистанцію і будьте чемні. Не забувайте ставити запитання, це відображає вашу зацікавленість в вакансії.

  1. вивчіть компанію. Хорошим перевагою буде, якщо ви, попередньо вивчивши інформацію про компанію, прийдете на співбесіду з яким-небудь проектом або пропозиціями щодо її розвитку, збільшення прибутку, виходу на нові ринки і іншими ідеями. Сміливо, нелегко, але часом це добре спрацьовує, викликає інтерес роботодавця до вас і говорить про вас як про професіонала.
  2. Зберігайте оптимістичний настрій навіть в разі відмови. Кожне співбесіду - це тренування і вдосконалення ваших комунікативних навичок.

Як правило, ми цінуємо більше те, що дістається нам не відразу, а через подолання різних перешкод. Так само йдуть справи і з професійною сферою. Чим більше зусиль ми докладаємо, щоб отримати потрібну роботу, тим бажанішим вона стає.

Принципи пошуку та отримання бажаної роботи

  1. ніякої ліні! Забудьте про відмовки ( «зараз не сезон», «ось свята пройдуть, і тоді займуся пошуком», «треба перепочити» і т. Д.) Ні на хвилину не зупиняйте пошук. Зрештою, кому це потрібно? Варто повторитися: головне - бажання!
  2. активність. Більше спілкуйтеся, запитуйте, будьте в курсі.

    Інформація йде тільки до зацікавлених в ній.

    Сумніваєтеся, чи варто йти на ярмарок вакансій або забігти в чергове кадрове агентство? Варто! Як то кажуть: не спробуєте - не впізнаєте. А раптом спрацює і щось з цього вийде?

    Якщо у вас є мета - отримати з будь-якого заходу користь, то так воно і буде, і ви обов'язково знайдете там щось потрібне для себе. Можливо, не відразу, але знайдете.

  3. Оптимізм і віра в себе! Завжди налаштовуйтесь на успіх - і він вас наздожене. Посміхайтеся не тільки оточуючим, але і себе. Будь-яка відмова сприймайте з позиції, що ви ще не знайшли «своє». Ніколи не показуйте роботодавцю зневіри і песимізму. Ми всі любимо спілкуватися з позитивними і доброзичливими людьми. У компаніях чекають таких же фахівців.
  4. пунктуальність. Ніколи не запізнюйтесь на співбесіди. Пунктуальність завжди сприймається як свідчення ряду інших якостей: поваги до співрозмовника, відповідальності, самоорганізації, вміння управляти своїм часом.
  5. Подяка. Завжди будьте ввічливі і вдячні всім роботодавцям, з якими доведеться спілкуватися в процесі пошуку роботи. Вони дають нам досвід спілкування і можливість проявити себе.

У пошуку роботи немає нічого неможливого. Все в наших руках. Тому - вперед, сміливіше, швидше, активніше! І робота сама опиниться в (цих самих!) Ваших руках.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як побороти свою лінь: ефективні способи
Як побороти свою лінь: ефективні способи
Як побороти свою лінь: ефективні способи
06.09.19 Психологія особистості
Рідко зустрінеш людину, яка з радістю береться за будь-яку справу і без зволікання його виконує.
Чому розумним жінкам важче побудувати любовні відносини?
Жінка має рівні з чоловіком правами, тому отримує той же освіту, яке надається сильній статі.
Як розвинути інтуїцію
Як розвинути інтуїцію
Як розвинути інтуїцію
21.08.19 Психологія особистості
Прийняті спонтанно рішення, засновані на таємничому внутрішньому передчутті, досить часто виявляються успішними.
Головні життєві цінності людини
Головні життєві цінності людини
Головні життєві цінності людини
05.08.19 Психологія особистості
Життєві цінності людини формуються ще в ранньому дитинстві. У міру дорослішання хлопчиків і дівчаток, вони мають величезний вплив на здійснювані підлітками і дорослими
Кар'єра або сім'я
Кар'єра або сім'я
Кар'єра або сім'я
07.08.19 Сімейні стосунки
Багато дівчат і жінки вже не так сильно прагнуть вийти заміж і створити сім'ю. А ось побудувати кар'єру і успішно влаштуватися в житті для них куди більш цікавим, ніж
Коли відзначається День молоді і яка історія свята
Коли відзначається День молоді і яка історія свята
Коли відзначається День молоді і яка історія свята
27.08.19 Свята за професіями, хобі і не тільки
Доброго часу доби! День молоді - це досить цікавий і улюблений усіма молодими людьми свято. Дата свята фіксована, тому саме свято може припасти на будній день, а ось