Правильний догляд за жирною шкірою обличчя: причини і засоби
06.04.2020 347 0

Правильний догляд за жирною шкірою обличчя: причини і засоби

Здоров'я
В закладки

Правильний догляд за жирною шкірою обличчя: причини і засоби

Якщо вам набридла жирна шкіра обличчя, а ви перепробували всі способи - то ця стаття написана для вас. Важливо визначити причину і боротися з нею. Ми розповімо про секрети, етапи, захист і багато іншого. Допоможемо у виборі скрабів і кремів, це впливає на шкіру.

Жирна шкіра обличчя - часта проблема дівчат. Це своєрідний ворог жіночої статі на шляху до краси і доглянутому зовнішнім виглядом. З подвоєною силою дефект дає про себе знати в літню пору, коли зашкалює стовпчик термометра. В результаті зовнішнього впливу сальні залози працюють активніше, що тягне за собою акне, вугровий висип, запалення, чорні точки. Але ці проблеми - аж ніяк не вирок. При належному догляді жирність легко нейтралізувати. Однак для початку варто розібратися в причинах появи сального блиску і запалення.

Поняття «проблемна шкіра»

Проблемний покрив - тип жирної або комбінованої шкіри, при якому відзначається наявність комедонов, вугрів, виразок і характерний лискучий блиск. Останній з'являється в результаті підвищеного вироблення шкірного сала. Бруд і пил потрапляє в розширені пори, вони забиваються, приводячи до утворення чорних крапок. Така дерма часто виглядає не естетично, набуває землистий відтінок, а рельєф особи здається нерівним.

Переважна більшість дівчат володіє комбінованим типом. Це означає, що сухі ділянки перемежовуються з жирними місцями. Як правило, особливо жирний блиск проявляється в Т-зоні (лоб, підборіддя і ніс). У таких випадках потрібно роздільний догляд.

Впадати у відчай все ж не варто: у жирної шкіри обличчя є істотний плюс - зморшки на ній з'являються пізніше. Також варто відзначити, що такий тип більш стійкий до впливу природних факторів. Якщо доглядати за особою належним чином, до 30 років можна буде ще й порадіти відсутності ознак старіння.

Причини появи жирності на шкірі

Жирна шкіра обличчя - підвищена робота сальних залоз. Але відбувається це не просто так. Щоб зрозуміти, як позбутися від косметологічної проблеми, варто розібратися в причинах появи зайвої сала. Ряд чинників може спровокувати лискучий блиск і запалення:

  1. Гормональний дисбаланс. Гормони регулюють роботу сальних залоз. Саме тому дівчата з нормальним типом шкіри відзначають появу блиску на окремих ділянках особи під час менструації, вагітності, після прийому оральних контрацептивів або в підлітковому віці.
  2. Раціон і спосіб життя. Доведено, що куріння і алкоголь негативно впливають на всі системи організму, в тому числі, на шкіру. Неправильне харчування, вживання великої кількості жирних, гострих або солодких продуктів веде до жирності особи.
  3. Сонячні промені. З першого погляду, сонце - найкращий помічник у боротьбі з сальним блиском, адже воно сушить дерму. Але при найближчому розгляді виявляється, що УФ-промені сприяють потовщення рогового шару. Зайве сало просто не може «вийти» з пор, в результаті з'являються прищі і інші дефекти, а значить і жирна шкіра на обличчі.
  4. Неправильний догляд. Очищати шкірний покрив необхідно тільки засобами, розрахованими на певний тип. Так, при жирній шкірі можна користуватися косметичними препаратами на основі масла або спирту.
  5. Знижений імунітет. Шкіра - захисний бар'єр для організму. Вона бере на себе основне навантаження. При зниженні імунітету дерма страждає в першу чергу, з'являються проблеми і жирність.

Крім видимих ​​причин, існують і інші, які також є причиною жирної шкіри обличчя. Велику роль відіграє генетичний фактор - жирна шкіра просто передається «у спадок». Також надлишки шкірного сала можуть бути наслідком патологій організму, порушенням роботи деяких функцій. Навіть стресові ситуації можуть викликати деякі проблеми з дермою.

«Проблемний покрив - тип жирної або комбінованої шкіри, при якому відзначається наявність комедонов, вугрів, виразок і характерний лискучий блиск. Останній з'являється в результаті підвищеного вироблення шкірного сала ».


Людмила Іванова

На питання, що робити з таким «вадою», можуть відповісти тільки фахівці. Слід відвідати дерматолога, який візьме необхідні аналізи і проведе обстеження. Після цього потрібно відправитися до косметолога - він призначить відповідний догляд і порадить косметичні засоби. Але ці дії необхідні в «запущеній» ситуації, коли на обличчі багато запальних елементів. У більш легких випадках досить грамотного догляду, очищення і зволоження. Все це легко втілити в життя в домашніх умовах.

Етапи догляду за жирною шкірою

Грамотний догляд за таким типів дерми - цілий комплекс процедур, без якого не добитися очікуваного результату. Дерматологи виділяють 4 основні етапи догляду:

  • очищення;
  • тінізації;
  • захист;
  • харчування.

Кожен з цих пунктів покликаний виконати своє завдання і є невід'ємною частиною догляду за проблемною шкірою.

Очищення

Процедури починаються з якісного очищення обличчя. Подібний тип дерми вимагає особливих зусиль і правильно підібраних засобів. Значна частина дівчат воліє вмиватися препаратами на основі спирту, вважаючи, що речовина підсушить і прибере зайвий жир. Але це в корені невірно. Використовувати такі кошти не можна тому, що шкіра відчуває стрес, і згодом намагається всіма силами відновити втрачений шкірний жир. В результаті сальні залози працюють ще швидше, виробляючи більше сала. Тобто жирну шкіру обличчя в такий спосіб не побороти.

Правильний догляд за жирною шкірою обличчя: причини і засоби

Кращий вихід - умивання 2 рази в день прохолодною водою з використанням м'яких гелів або пінок. Підійдуть косметичні препарати, які повністю розчиняються у воді і доводять до ладу роботу сальних залоз. У складі коштів не повинно бути лугу. А ось протизапальні компоненти для жирної шкіри, ефірне масло - обов'язковий інгредієнт.

Тінізації

Після вмивання необхідно використовувати тонік або лосьйон для видалення залишків засобу для чищення і нормалізації лужного балансу дерми. Також тонік допоможе посилити мікроциркуляцію крові і допоможе в транспортуванні кисню до клітин епідермісу. Для цієї процедури потрібно ватний диск або тампон і будь-який лосьйон з антисептичними властивостями.

Такі косметичні засоби часто містять отшелушивающие компоненти і елементи, які допомагають звужувати пори і зменшувати кількість чорних крапок. Добре, якщо в складі є пантенол або рослинні екстракти. А от кошти з ефірними маслами тут при тонізації використовувати не рекомендується.

Захист

Після вмивання і тонізації шкіру обов'язково потрібно захистити. Багато пані нехтують цією частиною догляду, вважаючи, що і без того жирній шкірі крем не потрібний. Це оману. Крем має захисні властивості і створює бар'єр, що перешкоджає зовнішнього впливу. Варто вибирати зволожуючий засіб легкої текстури з саліцилової або молочною кислотою, вітамінами A і E.

Харчування

У денний крем міститься мінімум поживних речовин, засіб направлено на зволоження і захист. Тим часом, харчування жирній шкірі необхідно. Використовувати косметику з поживними речовинами краще на ніч, так як в цей час доби шкіра відпочиває, в ній протікають процеси відновлення. На ніч варто застосовувати крем з вітамінами і заспокійливими інгредієнтами - пантенолом, алантоїну. Якщо епідермісу не вистачає вологи, слід підібрати засіб з речовинами, які допомагають відновити ліпідний бар'єр.

Додатковий догляд і рецепти в домашніх умовах

Крім обов'язкових процедур, жирній шкірі необхідно глибоке очищення 1-3 рази в тиждень. Для цього застосовуються різні пілінги, маски, щадні скраби з фруктовими кислотами. Такі процедури допоможуть очистити протоки сальних залоз, позбутися від акне, комедонов і запалення, вирівняти рельєф. Для цього згодяться домашні засоби, приготовані з підручних інгредієнтів. Існує кілька ефективних домашніх рецептів, які згідно відгуками, чудово справляються зі своїм прямим завданням.

«Шкіра - захисний бар'єр для організму. Вона бере на себе основне навантаження. При зниженні імунітету дерма страждає в першу чергу, з'являються проблеми і жирність ».


Людмила Іванова

Цукровий скраб

Це засіб направлено на те, щоб знизити прояв запалення, вирівняти рельєф шкіри, надати обличчю свіжий вигляд. Готувати скраб можна з тростинного або білого цукру. Для цього потрібно змішати 2 ст. л. цукрового піску з 3 ст. л. молока. Сумішшю потрібно умити обличчя масажними рухами, уникаючи зони навколо очей. Залишки скрабу змити водою.

Можна трохи полегшити процедуру: спінити на обличчі дитяче мило, а потім просто нанести на обличчя цукровий пісок і помасажувати шкіру. Все змити водою і злегка промокнути обличчя махровим рушником. Хороший спосіб боротися з жирною шкірою.

Фото особи з жирною шкірою «після»

Правильний догляд за жирною шкірою обличчя: причини і засоби

Скраб з морської солі і лимона

Лимон володіє відмінним підсушують дією. У поєднанні з морською сіллю, такий скраб дає приголомшливий ефект. Крім зниження висипань і жирності, лимон освітлює шкіру. Такий пілінг добре підходить жінкам зі схильністю до пігментних плям. При регулярному використанні коричневі ділянки стають менш помітні.

Приготувати такий скраб проти жирної шкіри дуже просто. Морську сіль і лимонний сік необхідно змішати в рівних пропорціях і протерти обличчя. Особливу увагу потрібно приділити Т-зоні. 2-3 хвилини цілком достатньо, проте при занадто запаленій шкірі лимонну кислоту в поєднанні з сіллю застосовувати не варто.

Вершкова маска з лимоном

Для жирної шкіри таке домашнє засіб - порятунок. Маска наповнить клітини і тканини епідермісу вітамінами, зволожить шкіру в найглибших шарах і додасть особі більш свіжий вигляд. Для приготування знадобиться 2 ст. л. вершків (жирність 10%) і змішати їх з такою ж кількістю свіжовичавленого лимонного соку. Компоненти перемішати, засіб нанести на обличчя на 10-15 хвилин, після чого змити великою кількістю води.

Малинова маска

У сезон фруктів і ягід можна приготувати маску зі свіжої малини для жирної шкіри. Ще одна маска, яку легко приготувати в домашніх умовах. Такий засіб звужує пори, запобігаючи забивання бруду і пилу. Для засоби потрібно взяти свіжу малину і рисове борошно. Пропорції підбираються «на око». Ягоди розтерти в мисці і додавати борошно до тих пір, поки не вийде суміш однорідної густої консистенції. Нанести маску на обличчя, через 15-20 хвилин змити водою.

Дівчата з жирною шкірою обличчя знають: підтримувати привабливий вигляд з таким косметологічних дефектом вкрай складно. Необхідно день за днем ​​проходити всі етапи догляду, очищати, живити і зволожувати дерму. Головне запам'ятати, що проблемна шкіра - не вирок. При грамотному догляді і комплексних процедурах шкіра сяятиме свіжістю, а особа радувати красою і природним кольором.

Експертна думка

Людмила Іванова

Косметолог, автор статей для професійних інтернет видань

Жирна шкіра обличчя іноді буває цілою проблемою. Звичайно, зараз існує безліч кремів і способів, щоб позбутися від цієї проблеми, але важливо з'ясувати причину. Перша це гормональний збій, адже гормони регулюють роботу сальних залоз.

Також впливає раціон і спосіб життя, якщо ви часто курите або вживаєте алкоголь то ваша шкіра може на це реагувати. Сонячні промені можуть провокувати прищі і інші дефекти шкіри, і знижений імунітет.

Комментарии (0)
Додати коментар
Як визначити тип шкіри обличчя: характеристики і догляд
Щоб ефективно доглядати за тілом, потрібно спочатку визначити тип шкіри обличчя. Ми розглянемо які існують типи і розповімо про особливості. У статті ви дізнаєтеся, що
Суха шкіра обличчя: причини, способи лікування в домашніх умовах
Що робити, якщо у вас суха шкіра обличчя? Експерти склали методи і способи лікування в домашніх умовах. Важливий комплексний підхід, а який ми детально розповіли для вас.
Корейська пілінг для обличчя: види і відгуки
Все більше популярний корейський пілінг для обличчя, а чому і які у нього плюси ми розповімо. Який склад, і як правильно його проводити, важливо знати перед процедурою.
Правильно підбираємо крем для обличчя
У цій статті ми розповімо як підібрати крем для обличчя. Поговоримо про основні види кремів, а також фактори впливають на вибір. Пошук крему для обличчя дуже важливий, і
Догляд за пористою шкірою обличчя
Догляд за пористою шкірою обличчя
Догляд за пористою шкірою обличчя
23.08.19 Догляд за обличчям і тілом
Краса шкірного покриву є основою жіночої привабливості. Мало хто панянки можуть похвалитися ідеальною шкірою від природи.
Чистка обличчя в салоні: види і особливості
Чистка обличчя в салоні: види і особливості
Чистка обличчя в салоні: види і особливості
29.07.19 Догляд за обличчям і тілом
Шкіра потребує постійного догляду. Іноді домашніх процедур для її очищення та харчування недостатньо, щоб зберегти здоровий колір і сяйво дерми.