Чому чоловік боїться жінку, в яку закоханий
11.04.2020 692 0

Чому чоловік боїться жінку, в яку закоханий

Сімейні стосунки
В закладки

Чому чоловік боїться жінку, в яку закоханий

У статті ми докладно опишемо чому чоловік боїться жінку, в яку закоханий. Розберемо основні причини страху і зрозуміємо як поводитися з таким типом чоловіків, і чи варто будувати з ними відносини. В кінці ви дізнаєтеся, як стати тією самою жінкою, якій він не будять боятися, а буде любити.

Страх, почуття ніяковості і збентеження по відношенню до об'єкта симпатії найчастіше притаманні жінкам. Однак, чоловіки теж здатні відчувати ці почуття. У нашому суспільстві є певні очікування і вимоги до чоловічого поведінки. Тому якщо чоловік і боїться жінку, то ніколи не скаже про це вголос ... Наша стаття допоможе вам розібратися в причинах цих почуттів, а також зрозуміти, як правильно себе вести з такою людиною.

Як зрозуміти, що чоловік боїться жінку через закоханості?

Є певні риси поведінки, які видають його почуття по відношенню до вас. Не сумнівайтеся: він точно закоханий, якщо:

  • Намагається вам сподобатися, бути краще, ніж він є насправді. Побачивши вас він нервово поправляє зачіску і зупиняє сорочку.
  • Під час розмови з вами він помітно нервує, не знає, куди подіти руки, робить незграбні рухи.
  • Каже невиразно, затинається, плутається у фактах.
  • Намагається вас розвеселити і підняти настрій, робить компліменти.
  • Шукає випадкових зустрічей, а помітивши вас в натовпі, він не може відвести погляд і вся увага приділяє вам.
  • Він піклується, оберігає вас і намагається захистити.

«Страх, почуття ніяковості і збентеження по відношенню до об'єкта симпатії найчастіше притаманні жінкам. Однак, чоловіки теж здатні відчувати ці почуття. У нашому суспільстві є певні очікування і вимоги до чоловічого поведінки ».


Ольга Шиян

Основні причини страху у чоловіка

Дівчата звикли до того, що ініціатива у відносинах повинна виходити від протилежної статі. Якщо чоловік боїться вас, то ніколи не зробить перший крок, хоча і буде надавати вам знаки уваги. Не варто даремно засмучуватися, шукати причини в собі або комплексувати. Спробуйте уявити себе на місці хлопця, і мотивація його вчинків буде для вас зрозуміла.

Чому чоловік боїться жінку, в яку закоханий

Чому ж чоловіки бояться жінок? Розглянемо основні причини:

  • Через минулого негативного досвіду. Можливо, в минулому у цього чоловіка була нещасна любов або важке розставання, яке дуже його поранило. Може бути, ця людина кілька разів намагався проявити ініціативу в стосунках, але йому відмовили, в результаті чого він став болісно ставитися до нових знайомств. Самий неприємний варіант - хлопець міг стати об'єктом жіночих глузувань.
  • Через особливості характеру і темпераменту. Є чоловіки, характер яких відрізняється скромністю і стриманістю. Як правило, такі люди довго придивляються до об'єкта симпатії і чекають зручного моменту, щоб почати розмову. Не чекайте, що такий хлопець співатиме вам серенади ночами; він не стане зіркою компанії і не зачарує ваших подруг. Такий тип людей - це прекрасні батьки і сім'янини, віддані друзі, терплячі дружини. Можливо, саме з такою людиною ви проживете довге і щасливе життя. Тому не соромтеся брати ініціативу в свої руки.
  • Через невпевненість в собі. Психологічні комплекси і затиски заважають такому чоловікові проявити себе перед жінкою. Йому може здаватися, що він за багатьма показниками поступається іншим. У деяких випадках невпевненість може бути пов'язана зі скрутним матеріальним становищем. Якщо у нього іпотека і кредит на навчання, він буде переживати, що не може дати вам того життя, яку ви заслуговуєте. Іноді у молодої людини немає грошей на зайвий похід в кінотеатр, тому він відмовляється починати відносини з жінкою.
  • Через недостатній досвід в спілкуванні з жінками. У нього не було серйозних відносин, тому він не знає, як познайомитися з жінкою, як потрібно поводитися правильно в тих чи інших ситуаціях. За зовнішньою скромністю може ховатися бурхливий чоловічий темперамент, який проявиться, якщо ви будете терплячі. Дайте такому чоловікові час, щоб розкріпачитися.
  • Якщо ви здаєтеся йому занадто хорошою. Можливо, ваш супутник схильний вас ідеалізувати, а себе - принижувати. Саме тому йому може здаватися, що ви відповісте відмовою на його спроби зблизитися. В результаті ми спостерігаємо наступне поведінка: він висловлює симпатію або навіть намагається стати для вас найкращим другом, але при найменшому натяку на романтику він здає позиції. Пожалійте закоханого і беріть ініціативу в свої руки!

Чи варто будувати відносини з такою людиною

Отже, ви розумієте, що відчуваєте до чоловіка симпатію або закоханість. Ви можете задуматися про перспективу відносин з такою людиною. Як будуть розвиватися ваші відносини, якщо хлопець боїться жінку? Яким він буде помічником і чоловіком? Чи зможе він захистити вас у разі небезпеки і відстояти інтереси сім'ї в спірній ситуації?

Чому чоловік боїться жінку, в яку закоханий

Ваші побоювання цілком зрозумілі - кожній жінці хочеться бути поряд з таким чоловіком, на якого можна покластися. Страх чоловіка перед жінкою - не самий серйозний недолік, але ця риса характеру може зіпсувати вашу майбутню спільну життя.

Поспостерігайте, як поводиться ваш обранець в компанії, як він ставиться до інших дівчат. Як він вирішує проблеми і долає життєві негаразди?

«Якщо ви розумієте, що відчуваєте до цієї людини почуття, але він не проявляє ініціативи, вам потрібно брати ситуацію під особистий контроль. Забудьте про нав'язані суспільством стереотипи - якщо хлопець вам доріг, ви повинні спробувати боротися за свою любов ».


Ольга Шиян

Якщо він скромний і сором'язливий тільки в спілкуванні з вами, то варто з розумінням поставитися до його емоціям. А якщо чоловік не може контролювати своє життя, не вміє брати на себе відповідальність і приймати важливі рішення, отже, з ним у вас не вийде створити щасливу сім'ю. Не витрачайте ні своє, ні його час.

Як вести себе з таким чоловіком

Якщо ви розумієте, що відчуваєте до цієї людини почуття, але він не проявляє ініціативи, вам потрібно брати ситуацію під особистий контроль. Забудьте про нав'язані суспільством стереотипи - якщо хлопець вам доріг, ви повинні спробувати боротися за свою любов.

Рекомендації для жінок: як будувати спілкування з таким чоловіком:

  • Будьте відкриті для спілкування і доброзичливі. Посміхайтеся, підбадьорюйте його, робіть ненав'язливі компліменти. Почуття гумору - ваш найкращий помічник у такій ситуації.
  • Не надягайте «маску» неприступної красуні, яка розпещена чоловічою увагою. Якщо чоловік боїться дівчину, так ви зробите тільки гірше. Навпаки, вам слід щиро радіти скромним знакам уваги від цього чоловіка.
  • Уникайте флірту з іншими. Хлопець, який боїться проявити ініціативу, може відчути невпевненість в собі і нездатність впоратися з конкурентами.
  • Будьте собою: покажіть, що у вас є не тільки гідності, а й недоліки. З людьми, які ведуть себе просто і не намагаються бути ідеальними, набагато простіше побудувати довірчі відносини.
  • Не беріть участі в скандалах і розборках, які не виставляйте напоказ свій «бойовий» характер. Чоловікові може здатися, що ви і в звичайному житті досить конфлікти.
  • Дайте чоловікові можливість проявити себе галантним і ввічливим кавалером. Найчастіше звертайтеся до нього за допомогою; не відмовляйтеся, якщо він пропонує оплатити рахунок в ресторані. Кожен раз, коли такий людини буде запрошувати вас кудись - погоджуйтеся. Навіть в тому випадку, якщо вам не подобається сплав на байдарках або фільм про ковбоїв 😉

Типи дівчат, яких бояться чоловіки

Чи може чоловік боятися жінку, в яку не закоханий? Безумовно, може. Гінофобія - це наукова назва страху чоловіків перед жінками. Це - один з видів психологічних фобій. Причина страху перед жінкою - пережитий в дитячому або підлітковому віці психологічний стрес. В даному випадку потрібно обговорювати це питання з психотерапевтом. Найчастіше вони відчувають страх і хвилювання при спілкуванні з певними типажами жінок.

Типи жінок, перед якими чоловіки відчувають страх:

  1. Грубі, агресивні, нахабні жінки, які досягають своїх цілей за всяку ціну. Як правило, ідеальним партнером для такої жінки стає тихий і спокійний чоловік, який був вихований владною матір'ю або бабусею.
  2. Дівчина, яка демонструє свою сексуальність і вільний характер. Найчастіше вони просто не знають, як вибудувати свою поведінку з такою жінкою.
  3. Зайве емоційна жінка. Чоловіки люблять стабільність і спокій, а постійні жіночі істерики дуже важко витримати навіть самому терплячому хлопцеві. Але існують в таких відносинах і плюси: життя з такою жінкою ніколи не буде нудною.
  4. Жінка-начальник. Такі жінки мають надто сильним характером і звикли домінувати в будь-яких відносинах. Поряд з такою жінкою він не може проявити свої маскулінні якості, відбувається порушення статевих ролей.
  5. Жінка-маніпулятор. Ці жінки на перший погляд дуже ласкаві, товариські і ввічливі, але з часом стає зрозуміло, що це лише маска. Такі жінки поступово «підминають» свого супутника під себе, змушуючи його виконувати свої примхи і бажання.

Перераховані вище типи жінок, бояться чоловіки. Намагайтеся уникати їх, якщо вам подобається людина, але він відчуває дискомфорт у відносинах.

Як стати жінкою, яку ваш супутник не боятиметься

Уважно прочитайте попередній пункт - дізналися ви себе в типажі жінок, яких бояться чоловіки? Якщо ваша відповідь «так», то вам безумовно слід попрацювати над деякими рисами свого характеру, щоб стати більш привабливою для чоловіків.

Якщо ваша відповідь «ні», вітаємо - ви цілісна і гармонійна особистість. Не слід кардинально міняти свій характер заради скромного хлопця. Варто лише трохи скоректувати поведінку, щоб вашому обранцю було легше знайти з вами спільну мову.

Чоловік обов'язково оцінить, коли ви будете:

  • Поводитися відкрито і вільно;
  • Виявляти почуття гумору;
  • Допомагати оточуючим;
  • Демонструвати широкий кругозір;
  • Мати активну життєву позицію;
  • Вміти сміятися над своїми недоліками.

Не варто змінюватися заради тієї людини, яка не володіє сильним характером і не оцінить ваше прагнення йому сподобатися.

У даній статті ми розглянули причини та особливості страху закоханого чоловіка перед жінкою. Тепер ви знаєте, в яких випадках варто зробити у відносинах перший крок і чому часом деякі бояться жінок.

Експертна думка

Ольга Шиян

Психолог, стаж практичної роботи 16 років

Чоловік в нашому світі часто боїться жінку. Визначити це не складно, якщо він намагається вам сподобатися, під час розмови постійно нервує, намагається вас розвеселити, піклується і шукає випадкових зустрічей, то все це може вказувати на те, що чоловік вас боїться. Корінь всій невпевненості чоловіків полягає в невпевненості в собі.

Також якщо у чоловіка мало спілкування з дівчатами, то також незручність і сором буде супроводжувати ваші відносини. Також варто звернути увагу на його минулий досвід, адже негативний досвід має значення і формує особистість.

Комментарии (0)
Додати коментар
Дитяча тривожність і страхи: особливості, причини, подолання
Боязнь темряви або грози, страх залишитися одному або вступити в дружні стосунки з однолітками, фантазії на тему монстрів і чудовиськ, що живуть в шафі або під ліжком -
Як зрозуміти, що ти подобаєшся чоловікові
Як зрозуміти, що ти подобаєшся чоловікові
Як зрозуміти, що ти подобаєшся чоловікові
18.09.19 Психологія особистості
Після зустрічі з людиною, з яким цікаво проводити час, у жінок виникає логічне запитання: «Як зрозуміти, чи подобаєшся ти чоловіку?» Якщо хлопець посміхається, говорить
Як поводиться закоханий чоловік
Як поводиться закоханий чоловік
Як поводиться закоханий чоловік
09.09.19 Психологія особистості
Чоловіки демонструють почуття трохи інакше, ніж жінки. При появі в поле зору жаданого об'єкта, поведінка хлопців кардинально змінюється, і навіть, якщо джентльмен
Чому чоловік ігнорує жінку
Чому чоловік ігнорує жінку
Чому чоловік ігнорує жінку
08.08.19 Психологія особистості
Взаємовідносини хлопців і дівчат повні несподіванок, як приємних, так і не дуже. Буває, що союз гармонійно розвивається, і раптом представник сильної статі пропадає без
Чоловіча психологія: як зрозуміти чоловіка
Чоловіча психологія: як зрозуміти чоловіка
Чоловіча психологія: як зрозуміти чоловіка
06.08.19 Психологія особистості
Взаєморозуміння між сильною і слабкою половинами людства досягти буває непросто. Жінка прагне прочитати свого обранця, як відкриту книгу, але здійснити це значно важче,
Хлопець обіймає дівчину: про що говорять його руху
Обійми грають важливу роль в житті кожної людини. Психологи стверджують, коли люди обіймаються, зменшуються негативні наслідки стресів.