Облаштування кухні ресторану
Залучення клієнтів до ресторану - справа делікатна, і якщо в перший раз вони прийдуть до вас, так би мовити, познайомитися - то вдруге їх приведе до вас не інтер'єр і моторність офіціантів - але якість і вишуканість страв.
Ось чому вибір і надійність кухонного обладнання в забезпеченні успішності або збитковості ресторану вкрай важливі. Нижче ми наведемо короткий список обладнання для вашого ресторану, без якого вам точно не обійтися.
Холодильна техніка
Продукти необхідно зберігати, і тому без промислового холодильника у вас нічого не вийде. Наявність такої техніки - одна з санітарних норм. Холодильник повинен бути здатний підтримувати певну температуру, мати потужний компресор, бути герметичним і містким. Існують ще варіанти холодильних вітрин для демонстрації страв відвідувачам - такі установки користуються популярністю у власників кондитерських.
Теплова техніка
Будь-ресторан пропонує відвідувачам гарячі страви. Значить, вам знадобляться плити і робочі поверхні. Сировина для їх виготовлення - чавун або нержавіюча сталь, покриті захисними матеріалами.
Крім плит до теплового обладнання ресторану належать пароконвектоавтомати, конвекційні печі і кондитерські шафи. Вся ця техніка призначена для підвищення ефективності роботи ресторану та забезпечення потреб більшої кількості відвідувачів.
Технологічне обладнання
До цього розділу відноситься вся дрібна техніка, покликана полегшити працю кухарів, така як міксер, блендер, овочерізка, м'ясорубка, і так далі і тому подібне - цей перелік можна продовжувати дуже довго. Можна вважати, що придбання сучасних розробок в даній області - зайва витрачата коштів, однак їх застосування дозволяє серйозно прискорити процес обробки продуктів і поліпшити результат.
Хлібопекарське обладнання
Перелік обладнання, яке знадобиться вам для виробництва хлібобулочної продукції, безпосередньо залежить від її майбутніх видів. Якщо ви відкриваєте пекарню - то і печі варто підшукувати більшого обсягу. У звичайний набір хлібопекарського обладнання входять тістоміси, просіювачі борошна, тісторозкатувальні машини, хліборізки, міксери, збивальні машини і т.і.
Посудомийна техніка
Якщо у вас не ресторан, а їдальня з великою прохідністю і великою кількістю посуду - то вам ну ніяк не впоратись без двох речей:
- великої кількості професійного посуду, який варто надбати на цьому сайті;
- професійної посудомийної машини. Її звичайна працездатність близько 700 тарілок на годину, при цьому машина не тільки миє, а й стерилізує посуд.
Техніка для бару
Барне устаткування не відрізняється великими розмірами, але дуже важливе для коректної роботи бару. До цього переліку входять: кавомашини, кавомолки, блендери, міксери для коктейлів, подрібнювачі льоду. Все це необхідно придбати - важливість ролі барной стійки в ресторані складно переоцінити.
В цілому вибір обладнання для ресторану - досить відповідальне завдання. Для успіху в цій справі рішення необхідно мати опрацьований проект, заздалегідь продумане меню і бізнес-план розвитку. Все це дозволить уникнути непотрібних витрат, і на перших порах придбати тільки те, без чого дійсно не обійтися.