Розбираємося в червоній ікрі: чим вона відрізняється і як вибрати найбільш корисну і смачну
Святковий стіл прийнято прикрашати червоною ікрою. Однак не всі знають, що гарна назва на етикетці "ікра лососева зерниста" - це лише загальна назва для ікри різних видів риб. Щоб вам було простіше зробити вибір, розповімо сьогодні, яка ікра вважається найбільш корисною і смачною.
Чим різниться ікра лососевих
Можливо, комусь може здатися, що вся червона ікра однакова. Однак це не так. Кожен вид різний: починаючи від смаку і закінчуючи кольором і розміром ікринок.
Ікра горбуші
Найчастіше можна зустріти в продажу. У неї ніжний смак з ледь відчутною ноткою гіркоти. Ікринки середнього розміру (3-5 мм), яскраво-оранжевого кольору. Завдяки тонкій стінці, ікринки легко лопаються в роті. Варто відзначити, що занадто великі ікринки говорять про те, що ікра перезріла і є не найвищої якості.
Ікра нерки
Має пікантний смак з гірчинкою. Ікринки досить маленькі (всього лише 2-3 мм). Через переважання в раціоні нерки певного рачка, її ікра і м'ясо вирізняються яскравим червоно-оранжевим кольором.
Ікра кижуча
Смак ікри відрізняється особливою пікантністю, бо в ньому переважає гірчинка. Через те, що вилов кіжуча обмежений, ікру непросто зустріти в продажу. Тому і ціна на неї відповідна. Колір ікринок ближче до бордового, щільність - середня.
Ікра форелі
Оскільки форель зараз активно вирощують, ікра цієї риби не є дефіцитним продуктом, тому її часто можна зустріти на прилавках магазина. Розмір ікринок такий же, як у нерки (2-3 мм.), В смаку також переважає гірчинка.
Ікра кети
Делікатесний продукт, що має вершковий смак без будь-якої гіркоти. У ікри кети найбільші ікринки (5-6 мм), а це означає, що вона більш соковита, буквально що тануть у роті.
Яка ікра найсмачніша і корисна
Червона ікра має наступні корисні властивості:
- Підвищення імунітету: червона ікра багата жирними кислотами Омега-3 і 6, які насичують і зміцнюють організм. Все це формує захисні функції організму і допомагає йому справлятися з різними інфекціями.
- Зміцнення нервової системи і головного мозку: червона ікра багата таким мікроелементом, як лецитин, який благотворно впливає на роботу головного мозку і нервової системи.
- Омолодження: мікроелементи, що містяться в ікрі, сприяють генерації колагену, який бере участь в регенерації шкіри і покращує її стан.
Прийнято вважати, що у найсмачнішою ікри повинні бути найбільші ікринки, оскільки в них багато соку. Саме тому багато хто вибирає ікру кети, яку можна придбати тут. Адже в асортименті нтернет-магазину CAVIAR-UKRAINE представлена чудова ікра кети. Вона має ніжний вершковий смак, який нікого не залишить байдужим.
При цьому ікра кижуча - лідер по корисності і вмісту вітамінів. У ній найбільша кількість різних корисних мікроелементів. Наприклад, вона особливо багата вітаміном D , який потрібен для розвитку кісткової тканини, нормальної роботи щитовидної залози і регулювання артеріального тиску. Однак смак ікри кижуча оцінять цінителі, оскільки далеко не кожному подобається характерна для неї гірчинка.
Говорячи про те, яка ікра найсмачніша, точну відповідь дати навряд чи вийде, оскільки на смак і колір - товаришів немає. Якщо говорити про користь, то всі види червоної ікри багаті вітамінами. Але все ж максимум користі у ікри кижуча. У смаку же лідирує ікра кети.