Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
16.08.2019 603 0

Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки

Рецепти плова
В закладки

Сучасні качатниці виготовляють з чавуну, нержавіючої сталі і багатошарового алюмінію. Вони покриті емаллю або антипригарними речовинами, які полегшують підготовку і покращують смак страв. Традиційний плов в утятніце, приготований на плиті, виходить таким же смачним і ароматним, як в казані. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки За рахунок використання посуду з широким дном можна добитися рівного розподілу інгредієнтів. Деякі кулінари вважають, що в утятніце рецепт виходить навіть цікавіше, ніж в казані. Для розуміння особливостей приготування плову таким способом ознайомтеся з покроковим рецептом з фото. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки

Ароматний плов в утятніце

У рецепті плову з використанням качатниці можна міняти використовується м'ясо: баранину, яловичину, свинину, курку. Однак, дотримуючись класичним канонам, за стандарт береться плов в утятніце з баранини.

Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки

Складові

Підготуйте компоненти перед приготуванням, щоб в процесі не виявилося відсутніх частин. Кількість інгредієнтів розраховане на 8 середніх порцій:

  • 500 г баранини (при використанні яловичини час обсмажування і гасіння збільшиться);
  • 350 г рису для плову;
  • 1 велика морква;
  • 2 шт. ріпчастої цибулі;
  • 100-200 мл олії (соняшникова або кунжутне);
  • лавровий лист - за бажанням;
  • сіль, зіра, гострий перець - за смаком;
  • трохи паприки, куркуми, сухого часнику, барбарису і шафрану.

Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки Замість окремих спецій можна використовувати готову приправу для м'яса або набір прянощів для плову. У такому комплекті є все необхідне для реалізації рецепта. Переконайтеся, що в ньому відсутня сіль, щоб не допустити надмірного соління. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки

Приготування

Спочатку рис промивають, замочують у теплій воді, трохи насипавши солі. Тим часом споліскують і витирають серветками баранину, морква, цибуля. Приступають до нарізки:

  • м'ясо кришать кубиками, як і цибуля, а морква нарізають великою соломкою; Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  • наливають в розжарену утятницу рослинне масло і добре прогрівають його;
  • як тільки з'явиться димок, кладуть шматочки м'яса, обсмажують 5 хвилин;
  • додають до рум'яної баранині цибулю, а через 5 хвилин - морква і спеції; Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  • через 10 хвилин вогонь зменшують до мінімального, наливають трохи води (близько 0,5 склянки), перемішують і тушкують ще 15 хвилин під закритою кришкою;
  • підготовлений рис викладають зверху зирвака, заливають водою так, щоб вона була на 2 см вище рису; Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  • коли вода повністю випарується, зверху кладуть лавровий лист, накривають кришкою і готують ще 10 хвилин.

Готову страву наполягають 10-20 хвилин, а потім подають до столу порційно або у великій тарілці. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки

Плов в утятніце зі свининою

Смачний плов в утятніце виходить зі свинини: вирізки, реберець або шийки. Строго дотримуйтесь рецептом і використовуйте точну кількість компонентів, щоб страва вийшла, як треба.

Складові

Для приготування плову зі свининою в утятніце візьміть наступні компоненти:

  • 300 г рису;
  • 300 г м'яса або 400 г реберець;
  • 2 головки цибулі;
  • 2 моркви;
  • 4 зубчики часнику;
  • 5-7 ст. л. рослинної олії;
  • 2 ч. Л. солі без гірки;
  • 600 мл води;
  • зіра, подрібнений лавровий лист, паприка, куркума - по 0,5 ч. л., а також 1 ст. л. барбарису.

Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки Приготувати такий плов в утятніце можна в духовці або на плиті.

Приготування

Як годиться в класичному рецепті, спочатку замочують рис на 20 хвилин.

М'ясо і овочі промивають, обсушують, щоб не було зайвої вологи.

Потім приступають до приготування, поставивши утятницу розігріватися на плиту:

  1. Шматочками 3-4 см нарізають свинину. Якщо качатницю з чавуну, то обсмажують прямо в ній, якщо з тонкими стінками, то зірвак готують на сковороді. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  2. Півкільцями рубають цибулю, соломкою - моркву. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  3. Викладають в розпечене рослинна олія м'ясо, цибулю. Через 3-5 хвилин додають моркву і обсмажують, розмішавши. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  4. Додають спеції, навпіл розрізані зубчики часнику, перемішують. Заливають водою, щоб вона була на 1 см вище рівня продуктів, гасять ще 5 хвилин. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  5. Знімають з плити, додають рис, не перемішуючи, знову вливають окріп на 2 см вище рівня рису. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  6. Тепер плов потрібно поставити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 60 хвилин.
  7. Замість духовки можна готувати плову прямо на плиті, зменшивши вогонь до мінімуму. Свинина вже мала проваритися, а рису потрібно всього 20-25 хвилин до повного приготування. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки

В середині процесу утятницу дістають, знімають кришку. Вода повинна була випаруватися. Роблять в рисі кілька дірок тонкої палицею (як з набору суші). Знову прибирають в духовку, накривши кришкою. Вимикають плиту за 5 хвилин до закінчення процесу, залишивши плов зі свинини в утятніце ще на 15-20 хвилин настоюватися. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки

Плов з куркою в утятніце

З курки виходить поживний і смачний плов, особливо якщо готувати його з застосуванням ніжок. Вони соковитіше, ніж філе, хоча не настільки охоче вбирають аромати.

Складові

Використовуйте наступні продукти при виконанні рецепта з куркою:

  • філе, ніжки або їх поєднання - 600 г;
  • рис - 300 г;
  • цибуля - 2 шт .;
  • морква - 300 г;
  • масло - 100 мл;
  • часник - 1 головка;
  • куркума, зіра, сіль і перець - за смаком.

Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки До курки можна додати приправу каррі, або використовувати прованські і італійські трави, вийде нестандартний, але смачний рецепт. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки

Приготування

Перед тим як приступити до приготування плову, курку необхідно обробити.

Якщо це ніжки, то знімають шкіру, щоб не було зайвого жиру.

Будь-яку частину добре промивають і обсушують, щоб не було бризок при обсмажуванні. далі:

  1. Очищену моркву нарізають брусочками по 3-4 мм в діаметрі, а цибуля - півкільцями або кубиками. Можна використовувати терку для корейської моркви. На простий тертці працювати не потрібно: при додаванні такої моркви плов раскиснет і стане, як каша. Ще один спосіб обробки овоча - нарізка кубиками або товстими пластинками-четвертинками. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  2. Утятница вже мала нагрітися, а масло в ній - пустити легкий димок. Не допускайте кипіння жиру, інакше смак страви зіпсується.
  3. Додають м'ясо і обсмажують 3-4 хвилини до золотистої скоринки, потім викладають цибулю і смажать ще 3-4 хвилини. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  4. Коли цибуля стане прозорою, додають до нього моркву. До цього часу вода з м'яса вже повинна була випаруватися. Все це роблять на сильному вогні.
  5. Після того, як засипали морква, додають 1 склянку води або бульйону, накривають кришкою на 5 хвилин. Заважати зірвак не потрібно. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  6. Відкривають кришку, додають спеції, сіль. Тепер можна засипати злегка набряклий рис. Його викладають лопаткою і акуратно розрівнюють, що не вдавлюючи. Додають бульйон або воду, щоб вона покрила рис. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  7. В середину кладуть головку часник, трохи надрізати зверху. Накривають кришкою, доводять на сильному вогні до кипіння. Тепер зменшують потужність і варять 15-20 хвилин.

Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки Подавати курячий плов можна з будь-якою зеленню: кінзою, петрушкою, кропом або зеленою цибулею. Ніжне куряче м'ясо вбирає будь-які запахи. Готову страву може бути як гострим, так і пряно-солодким. Дуже незвичайні рецепти виходять, якщо при приготуванні додати яблука, родзинки або айву. Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки

Поради

Щоб приготувати ідеальний плов в утятніце, можна скористатися деякими хитрощами. Вони ж допоможуть зменшити калорійність і адаптувати блюдо під будь-який смак:

  • приготуйте дієтичний варіант, вибравши менш жирне м'ясо і зменшивши витрати масла. Для цього беруть 30 мл оливкової екстракту і змішують з половиною води;
  • рис швидко вбирає воду, тому при промиванні краще використовувати фільтровану рідина, або дуже швидко зливати її; Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  • для отримання потрібно консистенції рис замочують в теплій підсоленій воді - гаряча призведе до розм'якшення структури, а від холодної зернятка почнуть тріскатися;
  • подавати готову страву потрібно на великій плоскій тарілці, попередньо добре перемішавши. Деякі ставлять на стіл плов, викладений шарами;
  • до трапези подають овочі: редис, редьку, огірки, томати, а також свіжу зелень; Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
  • перемішувати крупу після додавання не рекомендується, інакше ефект пароварки порушиться;
  • після приготування плов зі свинини наполягають в утятніце не менше 15 хвилин, вимкнувши плиту;
  • із зелені для подачі найкраще підходить петрушка або кінза, а також рубаний зелений лук;
  • при відсутності качатниці використовують каструлю, а зірвак попередньо обсмажують на сковороді.

Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки Приготування рецепта в каструлі зі звичайними стеками трохи змінить фінальний аромат, але в цілому смак вийде не менш насичений.

Утятница - відмінна посуд для приготування ароматного, смачного і ситного плову з яловичини, баранини, свинини або курки.

У ній рис і м'ясо отримують необхідну обробку і зберігають задану консистенцію готового плову.

Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
35836456 - rice pilaf with lamb meat and vegetables
Комментарии (0)
Додати коментар
Співвідношення води і рису для приготування смачного плову-пропорції в залежності від обраної посуду
Як зробити так, щоб плов вийшов ароматним, смачним, розсипався і при цьому не залишав відчуття зайвої жирності? Секретів приготування багато, але найважливішим є
Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото
Чи можна приготувати плов на природі, не маючи кулінарних навичок готування на відкритому вогні? Можна, якщо знати деякі особливості го приготування і розуміти, як
Як приготувати плов в каструлі на плиті-покроковий рецепт з фото
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.
Покроковий рецепт плову без моркви з фото і відео
Трапляється, рис є, м'ясо, цибулю теж в наявності, а моркви немає. Або інша ситуація: морква є, але той, для кого ви готуєте сьогодні, не любить її.
Як правильно приготувати смачний плов кілька кращих відео рецептів
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої
Смачний плов в скороварці, мультиварці-рецепт з докладним описом приготування
Скороварки бувають 2 типів: ті, що продаються як окремі прилади, і ті, що виконані у вигляді мультіварок з функцією скороварки.