Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото
09.08.2019 955 0

Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото

Рецепти плова
В закладки

Чи можна приготувати плов на природі, не маючи кулінарних навичок готування на відкритому вогні? Можна, якщо знати деякі особливості го приготування і розуміти, як готується плов в казані на багатті - цей рецепт відрізняється від традиційного приготування на домашній кухні і навіть в дров'яної спеціальній печі. Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото Перша відмінність - в обсягах. На багатті це блюдо готують для великої компанії. І це тільки плюс. Адже, як відомо, чим більший об'єм, тим він більш насиченим. Отже, як приготувати дуже смачне узбецьке блюдо на пікніку?

Як приготувати плов на вогнищі

Плов на дачі готується в принципі з того, що є під рукою, був би тільки рис. Блюдо це варіативної, в його основі повинен бути рис, а інше за вибором господарів. Це і плов з овочами. І з грибами. Навіть з фруктами, адже на батьківщині рису, на Сході, він не обов'язково повинен бути м'ясним.

Готувати можна плов на мангалі, на похідній садової дров'яної плиті і, звичайно, на багатті.

Але вже якщо ви вирішили здивувати компанію і нагодувати її ситним, смачним блюдом, безпрограшний варіант - плов, приготовлений на казані на багатті з м'ясом. Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото Він може бути з різними сортами і видами м'яса, але принцип один - приготування плову включає в себе приготування зирвака, ловлення рису на вогні під кришкою, використання певних приправ і правильне співвідношення рису, м'яса, овочів і води. Яким би він не був - з баранини, яловичини, з курки або свинини - з будь-яким м'ясом він буде смачним і розсипчастим. І, звичайно, приправленим чудовим димком від багаття, що відрізняє «вільний» плов, приготовлений на вулиці, від плову, звареного на газовій плиті будинку. Ми розповімо, як правильно приготувати плов в казані на вогнищі, використовуючи класичний рецепт плову по-узбецьки. Якщо при цьому у вас є готовий гриль барбекю, то це добре, з ним готувати плов на мангалі простіше. А якщо ні, то розводите багаття, готуйте триногу або навіть прості цеглини, щоб на них встановити казан. Це не має вирішального значення. А ось казан значення має. Перш ніж говорити, як готувати плов на вогнищі, коротко скажемо про казані. Без толстостенной посуду приступати до готування на вогні взагалі не варто - все підгорить або згорить зовсім. Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото

Складові

Тепер про продукти. Плов з м'ясом на казані на багатті повинен вміщати в себе сім інгредієнтів, які ще в стародавні часи визначив для «палів ош» (так називають плов узбеки) відомий лікар давнини Абу Алі ібн Сіна.

На його думку, до складу плову повинні входити м'ясо, цибулю, моркву, жир (масло), рис, сіль і вода. Згодом до традиційного набору додалися червоний перець стручком, часник, зіра (обов'язково!) І барбарис для додання кислинки.

І все! Більше нічого не додається! Ніяких лаврушек, чорного запашного перцю, хмелі-сунелі та ін. Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото

Про м'ясо

Воно може бути різним:

  • баранина - ідеальний варіант для узбецького плову, краще м'якоть задньої ноги, де є і кісточка, і багато м'якоті;
  • яловичина - кращий вибір - це вирізка, сама м'яка і ніжна частина. Додасте до неї трохи курдючного жиру, і вийде зовсім по-узбецьки;
  • свинина - теж піде, хороша будь-якою частиною, але шийна найбільш краща;
  • курка або качка - годиться і те, і інше. Плов з куркою на багатті в казані зажадає трохи більше рослинної олії, ніж при приготуванні качиного жирного плову.

Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото Який рис потрібен для плову? Знову ж якщо хочете зробити так, як роблять в Самарканді, Фергані або Хорезмі, то пошукайте девзіра, коричневий на вигляд сорт з Киргизії і Фергани. Якщо не бажаєте занадто замислюватися про відповідність їжі канонам і просто готуєте смачне загальне блюдо, то взагалі не думайте про рис.

Беріть будь в магазині, хоч простий круглозерний. Димок, велика маса плову на багатті зроблять свою справу, він все одно буде вдалим.

Морква потрібна жовта, вона більш ароматна, хоча на смак схожа зі звичайною. Взагалі морква в цьому випадку не повинна бути занадто солодкою. Лук бажаний гострих сортів - не солодкий, що не салатний, а пекучий, гострий. Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото Пропорції продуктів на Сході приблизно однакові, з переважанням рису над м'ясом. У нас же зазвичай рис і м'ясо важать однаково, а ось моркви і цибулі ми кладемо трохи менше, ніж основних продуктів. Хоча для плову на багатті співвідношення вже не має великого значення - все одно буде смачним.

Рецепт плову на багатті

Тепер про те, як зробити правильне блюдо - рецепт з фото крок за кроком. Вогонь готуємо дровами великими (для спека) і більш тонкими, щоб підтримувати більш м'який вогонь. Тобто заздалегідь нарубаємо дрібних дров з великих полін. Рецепт приготування страви на вогнищі - плов в казані:

  1. Беремо всіх продуктів порівну - по кілограму рису, м'яса, моркви, а цибулі можна грамів 700.
  2. Розводимо сильний вогонь під казаном - максимальний жар необхідний, щоб прогріти добре масло або швидко витопити жир з курдюка, якщо вирішите скористатися баранячим жиром. Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото
  3. Поки вогонь займається, ріжемо цибулю, моркву, м'ясо (його не потрібно різати крупно, досить шматочками 2 * 2 см).
  4. На вогонь ставимо казан, в нього ллємо олію (250 г) або кладемо сало - якщо сало, то шкварки з нього виймаємо.
  5. У жир поміщаємо кісточку з м'ясом - додасть особливий аромат. Обсмаживши до коричневого кольору, поки виймемо її з загального котла.
  6. В масло кладемо нарізану цибулю, підсмажити до золотистого.
  7. Шматки м'яса кладемо не відразу, а потроху - наша завдання не остудити швидко масло, щоб м'ясо «запечатати» в скоринці і зберегло соковитість. Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото
  8. Постійно підкидає дрова, щоб жар був великий. Якщо вітер забиває полум'я, закриваємо сторону вогню від вітру.
  9. Третьою йде морква. Її потримаємо на вогні хвилини три, помішуючи шумівкою. Після чого кладемо зверху гострий перець, одну головку часнику (попередньо помивши його і звільнивши від корешковой частини). Всі посипаємо зирой (на великий казан столову ложку зіри), кладемо жменьку барбарису, солимо, заливаємо окропом, щоб було покрито, і залишаємо гаситися на слабкому вогні.
  10. Кипіння в казані можна знизити, піднявши вище триногу, а якщо такої можливості немає, то подраскідав трохи по сторонам палаючі поліна. Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото
  11. Поки зирвак (а соус в казані називається зирваком) доходить, промийте добре рис від крохмалю, після чого піддайте спеку в багатті, підкинувши малих полін, і як тільки розгориться, всипати в казан рис.

Важливо перед закладкою рису ще раз спробувати на сіль ваш зірвак - він повинен бути пересоленим. Зайве візьме рис.

  1. Тепер залишилося влити в рис окропу, щоб закривав весь вміст казана і трохи був вище рівня зирвака. Дочекаємося бурхливого кипіння і накриємо кришкою.
  2. Розкидав трохи вугілля, щоб знизити до малого побульківанія кипіння в казані, і будемо чекати хвилин двадцять. Страва готова, якщо не залишилося рідини, а тільки масло на дні і проварені і ароматний рис в казані.
  3. Готовий рис акуратно перемішати шумівкою, викласти на загальне блюдо і прикрасити головками звареного часнику і перцем-стручком. Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото

Корисні поради та особливості приготування плову на багатті

Плов на мангалі приготувати не складніше, ніж зварити звичайний на плиті. Єдине, що потребують плов, приготовлений на казані на багатті, - це трішки більше уваги. Важливо підтримувати інтенсивність вогню в тому стані, що описано вище, інакше страва згорить. Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото В ідеалі всі готується в казані з чавуну. Взагалі-то, чим товще стінки посуду, тим краще, але якщо ви готуєте над багаттям, а не в спеціальній печі на вогні, то не кожна тринога може витримати вагу великого чавунного казана. Якщо тринога не дуже велика, то можна готувати і в казанку, чавунному або легкосплавні-алюмінієвому, принцип варіння той же.

Справжній плов вогника хороший в будь-якому казані, проте, чим більше ємність, тим краще смак. Якщо стоїть питання покупки казана, не сумнівайтеся і беріть не менше, ніж на 10 літрів.

Ви не зможете приготувати плов на мангалі, як у узбеків, якщо не подбаєте про кришці. Без неї через якийсь час ви отримаєте кашу або типу того, але розсипчастий, один до одного рис можливий лише з щільно прилягає до казана кришкою або хоча б з плоским блюдом, щоб прикрити казан в процесі приготування. Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото Нарешті, вуглинки - на вугіллі готується все таїнство, від їх спека залежить правильність пропарювання рису. Від вугілля йде чудовий аромат - трохи дикий, копчений. будоражущем нюх. Від них виходить благодатне тепло, яке робить ваше блюдо на багатті не просто їжею, а справді твором кулінарного мистецтва. Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото Коли він майже готовий, а вогнище вже розібрано, настає час маленьких і притухають вугілля. Вони доводять ваше творіння до досконалості. Це час нарізки ароматного салату (його називають ачи-Чучук). з помідорів, цибулі і меленого перцю. Ріжте тонко, присмачують перцем щедро, наливайте арак - вогняну узбецьку вовку або щось ще. Попереду у вас прекрасна їжа в хорошій компанії! Готуємо плов на природі в казані на багатті рецепт фото

Комментарии (0)
Додати коментар
Як приготувати плов в каструлі на плиті-покроковий рецепт з фото
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.
Покроковий рецепт плову без моркви з фото і відео
Трапляється, рис є, м'ясо, цибулю теж в наявності, а моркви немає. Або інша ситуація: морква є, але той, для кого ви готуєте сьогодні, не любить її.
Приготування плову в домашніх умовах-основні правила і нюанси
Хто б відмовився від справжнього узбецького плову, приготованого в казані, з жирною бараниною і в дров'яної печі? Але такі умови не завжди є навіть у самих узбеків, що
Як правильно приготувати смачний плов кілька кращих відео рецептів
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої
Смачний плов в скороварці, мультиварці-рецепт з докладним описом приготування
Скороварки бувають 2 типів: ті, що продаються як окремі прилади, і ті, що виконані у вигляді мультіварок з функцією скороварки.
Чому плов виходить як каша-що потрібно робити щоб рис не злипався і як виправити зіпсоване блюдо
На Сході плов вміють готувати все. Але для приготування кращого страви в знаменний день запрошують все-таки майстра. Тому що створення святкового плову - це завжди свого