Як правильно приготувати смачний плов кілька кращих відео рецептів
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої давнини, де, безумовно, плити газової не було. Плов - страва, який виходить завжди по-різному, навіть якщо готувати його за одним рецептом. Однак загальними правилами приготування слідувати необхідно. У всіх країнах, де готують це блюдо, рецептура не відрізняється, хіба що пропорції м'яса, спецій і зернової складової.
Відео рецепт плову на багатті
Приготуємо плов за класичним рецептом - м'ясо, рис, морква і спеції. Казан для приготування на багатті тільки чавунний. М'ясо вибираємо з жировим прошарком, соковитіше вийде блюдо. Краще підійде баранина, задня частина ніжки.
Так як дуже важливою складовою страви є рис, вибирати потрібно ретельно. Рис повинен бути пропарений довгозерний або містити мало крохмалю.
Що стосується спецій, класичне поєднання можна купити в готовому купажі для плову. Або на ваш смак, але обов'язковими вважаються зіра, куркума, шафран.
Як приготувати смачний плов
Прийнято на 1 кг м'яса брати 1 кг моркви і 1 кг рису. Лук зазвичай 2 головки, часник 2 головки. М'ясо слід нарізати великими шматками, злегка обсушити від води. Морква нарізати соломкою, розміром 0,5 * 0,5 см. Цибулю порубати півкільцями. Часник залишити цілим. Рис добре промити і залишити в воді. Приготувати 250 мл соняшникової олії.
Щоб блюдо вийшло справжнім, розсипчастим, казан для приготування повинен бути товстостінний з чавуну.
Кришка теж необхідна для процесу.
Відео процес приготування
З розрахунку на 1 кг рису, наливаємо в казан 250 мл соняшникової олії. На сильно розігріту олію викладаємо м'ясо. Дивіться відео рецепт приготування плову. Воно повинно смажитися, що не нудитися. Добре обсмажене м'ясо слід дістати з казана. Так як наступним кроком буде обсмажування цибулі протягом 10 хв, м'ясо може підгоріти.
Додаємо цибулю, доводимо до золотистого кольору, потім вводиться морква. Смажимо морква до обм'яклого стану, повертаємо в казан м'ясо.
Тепер додаються спеції, не всі відразу кількість, залишаємо для рису. Тушкуємо хв 10.
Після додається вода в пропорції 1,5 л на 1 кг рису, залишаємо 30 хв варитися.
Вода бажано повинна бути гарячою, щоб вміст казана не втрачало температурний режим.
додаємо сіль.
В добре обсмажені м'ясо і овочі прийшов час додавати рис. Перед цим рис промити ретельно до прозорої води. Важливо після промивки не залишати його без води. Після додавання рису, вводимо залишилися спеції. Розподіляємо рівномірно шумівкою всі інгредієнти. Можна додати води, щоб рис був покритий на 1 см.
Коли рис вбере майже всі воду, перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо готуватися ще 30 хв.
Ароматний плов готовий!
Що може бути краще, ніж їжа, приготована на свіжому повітрі. До речі, ароматний, розсипчастий плов цілком може стати альтернативою шашликів.
Відео рецепт плову на плиті
Плов - страва, яке прийшло до нас із давнини, тому встановити походження достовірно неможливо. Імовірно батьківщина плову Близький Схід і Індія десь 2-3 століття до нашої ери, тобто коли почали обробляти рис. Згодом блюдо отримало поширення у всіх кінцях світу. Спосіб приготування в різних країнах трохи відрізняється, але в цілому, це м'ясна і круп'яна складові. У деяких країнах без цієї страви не обходиться жодне свято. Ми ж звикли до плову, як повсякденної їжі.
У кожної господині, навіть якщо за основу взято один і той же рецепт, але страва виходить відмінним і неповторним. Необхідно дотримуватися загальних правил приготування плову, щоб наблизити смак страви до оригіналу.
У будь-яких варіантах приготування плову, характерною особливістю є м'яке, розварені крупинки зернової частини.
Важливим фактором рецепта буде вибір сорту рису. А також правильне співвідношення інгредієнтів.
Як правильно приготувати плов відео
Є стійка думка, що відмінний плов виходить тільки на багатті в чавунному казані. Але це не означає, що на кухні будинку неможливо приготувати це смачне блюдо. У кожної господині в арсеналі є казан з товстим дном або з чавуну, це обов'язкова умова для приготування. Отже, що необхідно, дивимося відео рецепт смачного плову.
М'ясо 1 кг. Згідно з класичним рецептом потрібна баранина, слід вибрати лопатку або м'ясо задньої частини баранчика. Бажано використовувати м'ясо свіже, з жировим прошарком, так блюдо буде соковитим. Нарізати рекомендується великими скибками, приблизно з волоський горіх.
Морковь1 кг. Нарізати моркву необхідно довгими брусочками, розміром 0,4 * 0,4 см. Зверніть увагу на відео.
Зі спецій можна використовувати зиру. Добре до страви також підійде куркума, залежить від ваших уподобань.
Рис 1 кг. Вибираємо довгозерний пропарений. Рис промити до чистої води і замочити при кімнатній температурі на 1-1,5 години.
Лук 2 шт. нарізаємо півкільцями.
Готуємо плов як на відео
Ставимо на максимальний вогонь казан, наливаємо соняшникову олію грам 300-350. У добре розігріту олію кидаємо м'ясо і обсмажуємо 15-20 хв. Далі додаємо цибулю, періодично помішуючи. Коли цибуля прожариться вводимо морква. Через 5 хв акуратно перемішати блюдо. Морква стане м'якою, час додати зіру. Зменшуємо газ і тушкуємо ще 10 хв.
Необхідно налити окріп приблизно на 1,5 см щоб покрив м'ясо.
У цей момент занурюємо дві головки часнику і гіркий гострий перець в цілому вигляді, на повільному вогні тушкуємо до 30 хв., І тільки після необхідно додати сіль.
Прийшов час рису. Зливаємо воду, в якій відстоювалася крупа, вводимо рис. Вогонь робимо максимально великий, заливаємо окропом на 1 см вище рису. Ще трохи солі.
Після першої спроби, при необхідності можна додати ще окропу для повної готовності рису.
Після того як вода повністю вбереться, плов потрібно накрити кришкою і на повільному вогні витримати ще 25 хв.
Немає сумніву в тому, що у вас вийде справжній ароматний класичний плов.