Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем
23.03.2020 838 0

Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем

Подушки
В закладки

Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем

Шовк викликає благородні асоціації. Подушки з наповнювачем з шовкових волокон відносяться до категорії преміальних виробів. Така елітна продукція має безліч переваг, але не позбавлена ​​і недоліків. Ця стаття розповість, якими особливостями володіє шовкове волокно, яка його користь і чи є шкода, що думають люди про ці подушки, і як за ними доглядати.

Особливості шовкового наповнювача

Шовкова волокно - натуральна сировина, що отримується двома різними способами. Метод добування матеріалу впливає на його різновид і особливості:

  • Tussa. Волокна отримують з коконів шовкопряда, що мешкає в дикій природі. Після видобутку матеріал піддають хімічного відбілювання. Подушки з таким наповнювачем мають низькою якістю і коштують недорого;
  • Mulberry. Сировина отримують з коконів тутового шовкопряда, які мешкають в неволі. Гусениці, які роблять собі кокони в надії стати метеликами, вживають в їжу тільки листя тутового дерева, тому урожай відрізняється вищою якістю і білизною. Продукція перебирається вручну.

Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем

Після збору кокони розмочують в гарячій воді, потім розгортають і видаляють гусениць. Шелковіну промивають, формують заготовки і просушують. Можна зробити висновок, що шовковий наповнювач являє собою величезну працю спеціально навчених людей і шовкопряда.

Кожен виріб має замочок, щоб покупець зміг подивитися наповнювач і оцінити його якість. Не варто турбуватися, що всередині виявляться неприємні сюрпризи. Сумлінні виробники ретельно перебирають сировину і не допускають будь-яких помилок.

Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем
Фото: Шовкова волокно Малбері

Подушки з шовку: плюси і мінуси

Шовкові приналежності для сну - це міцні та довговічні вироби. Вони не тільки прикрашають спальне місце, але і є зручними, безпечними. Розкішний зовнішній вигляд внесе свою частинку багатства навіть в саму скромну спальню. На таких подушках спати одне задоволення: виключена біль в шиї після сну, погане самопочуття і настрій.

Подушки з наповнювачем з шовку мають наступні переваги:

  1. Зносостійкість. Вироби залишаються об'ємними і привабливими після декількох років інтенсивного використання.
  2. Хороша терморегуляція. Влітку поверхня подушки залишається прохолодною, а взимку - теплою.
  3. Екологічно чистий матеріал. Виключено виникнення алергії і подразнень на шкірі. Шовкова подушка стане ідеальним вибором для людей, які чутливі до пуху, перу і іншим натуральних наповнювачів.
  4. Користь для шкіри обличчя. Від щоденного контакту вона стає більш здоровою і сяючою.
  5. Чи не є середовищем для розвитку і розмноження пилових кліщів, а також утворення грибка і цвілі.

Шовкові подушки не накопичують статистичний заряд і вологу. Вони володіють прекрасними вентиляційними властивостями, що робить їх більш гігієнічними.

Є і мінуси подушок з натурального шовку:

  • на матеріалі залишаються сліди. Шовк перешкоджає волозі потрапляти всередину вироби і там накопичуватися. Тому на ранок можна виявити некрасиві сліди, жовті плями;
  • дорожнеча. Цінителям всього натурального ці подушки обійдуться досить дорого.

Однак позитивні сторони покривають недоліки. Тому не дивно, чому люди все більше схиляються до вибору продукції з шовку.

Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем

Відгуки покупців

Власники елітних подушок - справжні щасливчики. Люди відзначають високу якість, відсутність сторонніх запахів, міцність і довговічність шовкових виробів. Читаючи відгуки покупців, можна сказати, що подушки з шовком всередині змогли задовольнити потреби кожної людини. Вони не вимагають складного догляду, відмінно справляються з поставленими завданнями, і безумовно заслуговують на увагу.

Однак є і ложка дьогтю. Деякі довірливі споживачі купують даний товар за дуже низьку вартість. Тут важливо розуміти, що це бракована продукція.

Зверніть увагу: Нерідко недобросовісні постачальники продають на ринку синтетичні моделі, видаючи їх за вироби з тутового шовкопряда. При цьому пояснюють вартість сезонними знижками і акціями.

Виходячи з відгуків, безліч людей були незадоволені покупками. Тому фахівці в області ринкових відносин не рекомендують купувати подушки в сумнівних інтернет-магазинах.

Популярні виробники

Василиса

Подушки цієї російської компанії виготовляються виключно з натурального шовкового волокна. Технологія виробництва передбачає щільне переплетення ниток під час виготовлення продукції. Вироби набувають неймовірну міцність, стійкість до багаторазових чисток і прання при будь-якій температурі води. Вони приємні на дотик, безпечні для шкіри дорослих і дітей. Відрізняються красивим і розкішним зовнішнім виглядом.

OnSilk

Китайський виробник використовує в якості наповнювача від 30 до 100% елітного шовку Mulberry, а додатковим матеріалом може виступати поліестер або шовк Tussa. Чохли виготовляються з 100% шовку, бавовни або жаккардового сатину. Подушки відмінно підлаштовуються під анатомічні особливості людини. Відрізняються м'якістю і легкістю.

Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем
Фото: Шовкова подушка OnSilk Classic з наповненням з шовку 30% і лебединим пухом

Івшвейстандарт

Цей російський виробник використовує в якості наповнювача подушки 100% шовкове волокно. Чохли пошиті з сатину. Продукція користується підвищеним попитом в Росії, завдяки її високій якості, красу, унікальним властивостям. Подушка відрізняється пружністю, довговічністю, здатністю відновлювати свою форму після використання людини.

Aonasi (Аонасі)

Подушки від цієї китайської компанії виконуються тільки з 100% шовку Mulberry. Це дійсно елітна і розкішна продукція, яка здатна приймати анатомічну форму під час сну. Пружність виробів зберігається до 7 років, незважаючи на неодноразові прання і чищення. Покупці дуже позитивно відгукуються про таких моделях.

Asabella

Популярний італійський бренд випускає високоякісні шовкові подушки, що відрізняються невеликою висотою і наявністю серцевини. Вставка виконується з особливого силіконового волокна, тому основний виріб стає більш пружним, пишним і зносостійким. В продукції присутній наповнювач з шовку і силіконізоване волокна в пропорції 1: 1. Внутрішні елементи заховані в бавовняні чохли.

Скільки коштує шовкова подушка

Орієнтовна ціна шовкових подушок для сну варіюється в межах від 2 400 до 15 000 рублів і вище. При цьому виріб з розмірами 50х70 см можна купити від 2 600 до 14 000 руб., А 70х70 см - від 2 950 до 14 800 руб. Зустрічаються унікальні моделі, які мають приблизну вартість 25 000 рублів.

Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем
Фото: Подушка Інфініті преміум-класу від Togas, шовк в шовку. Ціна 16 990 - 19 450 руб.

Чи можна прати шовкові подушки

Згідно з вимогами виробників, чим рідше стирається подушка з шовку, тим краще. Волокна тутового шовкопряда оформляють в пишну прошарок, а переплетення складових залишають природним. Тому матеріал не простеган і не зафіксовано. Часті прання порушать структуру волокна, і в підсумку легкий шовк бгають. Подушка стає непридатною для подальшого використання.

Деякі моделі мають ярлики, де відзначений сувора заборона прання в домашніх умовах. Такі вироби краще віддати в хімчистку.

Як прати шовкову подушку

Вироби з 100% шовку не рекомендується прати в пральній машинці або вручну. Приналежності для сну віддають спеціально навченим людям зі спеціалізованої компанії. Вони знають правила і нюанси поводження за шовкової продукцією. Тому краще не ризикувати і довірити дорогі речі професіоналам.

Але прання в домашніх умовах можлива, якщо подушка містить 30% шовковий наповнювач. Тут важливо враховувати таку інструкцію:

  • помістити виріб в спеціальний мішок для прання або стару чисту наволочку. Матеріал наволочки повинен бути натуральним, білосніжним, без будь-якого малюнка;
  • додати до відділу машинки рідкий склад для прання. Виключити використання порошків. Вони погано виполікуються і завдають шкоди волоконної структурі. Заборонено вливати відбілювачі. Багато господині перуть білий шовк в розчині бури з розрахунку 1 ст. л. кошти на 1, 5 л води;
  • включити функцію "шовк", при її відсутності вибрати "делікатний режим";
  • відключити режим віджиму, інакше шовкова річ зіпсується;
  • дістати виріб з барабана відразу як закінчиться прання. Якщо своєчасно не вийняти річ, то волокно підлаштується під форму барабана і висохне;
  • залишити подушку для стікання води. Не можна віджимати її руками;
  • обернути махровим рушником або згорнути в рулон.

Немає необхідності чекати, поки подушка повністю висохне. Краще висушити злегка вологу матерію за допомогою праски. Шовк його не боїться, але важливо встановити середню температуру. Якщо виріб все таки висохло, то не можна його зрошувати водою. Інакше на поверхні залишаться непривабливі розлучення.

Дуже важливо знати, яку вибрати температуру для прання шовку. Виробник вказує допустиму температуру на ярличку подушки. Зазвичай вона не перевищує + 40 ° C. Якщо подушечка починає линяти, значить був придбаний товар низької якості. У цьому випадку температура води під час прання не повинна перевищувати + 30 ° C. Вода з високою жорсткістю псує наповнювач і чохол. Пом'якшити її допоможе 10 г соди на 1 л рідини.

Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем Шовкові подушки. Вибираємо подушку з шовковим наповнювачем

Подушки з шовковим наповнювачем - це речі для справжніх цінителів здорового сну, розкоші і високої якості. Єдиним недоліком такої продукції вважається висока ціна. Але вона виправдана трудомісткою технологією виробництва, довговічністю і міцністю. Подушки задовольняють потреби покупців, що відзначено в їх відгуках. Не варто забувати про правильний догляд за шовковими виробами та рекомендації виробників.

Комментарии (0)
Додати коментар
Шовкова ковдра: плюси і мінуси, особливості наповнювача, як вибрати
Шовк відомий у всьому світі своєю м'якістю і високою міцністю. З нього виготовляються найрізноманітніші вироби, і в їх числі шовкові ковдри, які приємні на дотик і
Синтепонові подушки. Користь і шкода подушок з синтепону
До вибору подушки потрібно підходити відповідально, адже вона має прямий вплив на якість сну. Але це зовсім не означає, що варто розглядати для покупки тільки вироби з
Пір'яні подушки: види пера, особливості, користь і шкода
Пір'яні подушки на протязі багатьох десятиліть не мали альтернативи. На сьогоднішній день вибір постільних речей великий. У продажу можна зустріти бамбукові подушки,
Користь і шкода подушки з гречаним лушпинням
Подушки з наповнювачем з гречаного лушпиння багато цінують за їх корисні властивості і за те, що вони не вимагають складного обслуговування. Давайте дізнаємося, яка в
Подушки з овечої вовни
До домашнього текстилю завжди пред'являють підвищені вимоги. Він повинен бути комфортним, екологічно чистим і бажано натуральним, як вважає багато хто. Подушки з овечої
Подушки з козячого пуху (кашеміру)
Кашемір, він же козячий пух - ці слова асоціюються з м'якістю і ніжністю. Розглянемо в статті, якими властивостями володіють подушки з даними наповнювачем і чому так