Гарбуз, запечена в духовці з пшоном
Другі страви
В закладки
Багатий осінній урожай завжди радісна подія для дачників. З сезонних продуктів можна зробити дивовижні кулінарні шедеври. Наприклад, гарбузовий овоч - джерело корисних вітамінів. Якщо запекти гарбуз у духовці цілком, то вийде смачне, ароматне частування. Гарбузова каша стане затребуваним стравою для всієї родини. Ніжна, солодка гарбуз, запечена в духовці з цукром і пшоном, сподобається всім!
Інгредієнти для фаршированої гарбуза, запеченої в духовці:
- гарбуз (середніх розмірів);
- пшоно - 300 г;
- молоко - 600 г;
- вершкове масло - 250 г;
- вода - 200 г;
- цукор - 40 г;
- сіль - щіпка.
Рецепт солодкої гарбуза, запеченої в духовці цілком з пшоняною кашею
- Перед тим, як приготувати фаршировану гарбуз, її необхідно заздалегідь підготувати. Колір плоду особливого значення не має. Головне, щоб він підходив кулінарові по бажаним критеріям: був потрібного розміру, гарного сорту і відповідав смаковим уподобанням.
- Зрізати зверху тиковкі кришечку. За допомогою столової ложки акуратно витягнути насіння і м'якоть.
- Щільні і товсті стінки всередині овоча трохи підкоригувати. Робити це акуратно, щоб не проколоти плід ножем. Зрізана м'якоть підійде для каші. Вичищену гарбуз слід відставити убік на деякий час.
- У каструлю влити воду і молоко. Варто відзначити, що якщо молоко не дуже жирне, то додавати воду не варто.
- Всипати пшоно, сіль і цукор. Варити кашу звичним способом, але не до повної готовності. Крупа повинна знаходитися в рясному кількості рідини, так як ще належить запікання.
- У підготовлену миску з гарбузовим шматочками, перекласти пшоняну кашу. Добре все перемішати.
- Заповнити підготовлений овоч сумішшю із пшона і гарбузової м'якоті.
- Зверху покласти вершкове масло. Закрити горлечко вирізаної кришкою.
- Скільки запікати гарбуз в духовці? Оптимальний час: 1,5-2 години при температурі 200 градусів.
- Запечену в духовці гарбуз з пшоняною кашею можна їсти. Їстівної є вся внутрішня частина. Смачного!
Комментарии (0)
Плід гарбуза все частіше використовується в кулінарних рецептах. З плодової м'якоті можна приготувати дуже смачний класичний гарбузовий суп-пюре з сочевиці.
Будь-яка випічка, яка готується вдома самостійно, набагато краще купленої в магазині. У цьому ви можете переконатися, приготувавши сирне печиво в духовці в домашніх
На Великдень, на найбільш шанований свято, християни печуть спеціальний хліб - паску. Для того, щоб спекти паску пасхальний в духовці в домашніх умовах, необхідно
Вітаю, дорогі друзі! Шукаєте цікаві уроки про те, як намалювати гарбуз на Хеллоуїн олівцем і бажано з відео? Можете вважати пошуки закінченими!