Домашнє сирне печиво з кунжутом
Будь-яка випічка, яка готується вдома самостійно, набагато краще купленої в магазині. У цьому ви можете переконатися, приготувавши сирне печиво в духовці в домашніх умовах за пропонованим простим рецептом. Для прикраси випічки і додання додаткового смаку використовується білий кунжут. Він відмінно підкреслює чудові смакові якості випічки, надаючи їй трохи вловимий горіховий присмак. Домашнє печиво з сиром приготовлено в формі прямокутних «паличок» середнього розміру, але ви можете вибрати будь-які інші фігурки.
Необхідні інгредієнти:
- борошно пшеничне - 300 г;
- 72% вершкове масло - 1 пачка (200 г);
- яйця - 1 шт. в тісто і 1 шт. (Для змащування);
- сир (зернистий) - 250 г;
- цукор - 150 г;
- розпушувач - 2 ч. ложки;
- 1 щіпка крупної солі;
- білий кунжут (насіння).
Будь-яка випічка, яка готується вдома самостійно, набагато краще купленої в магазині. У цьому ви можете переконатися, приготувавши сирне печиво в духовці в домашніх умовах за пропонованим простим рецептом. Для прикраси випічки і додання додаткового смаку використовується білий кунжут. Він відмінно підкреслює чудові смакові якості випічки, надаючи їй трохи вловимий горіховий присмак. Домашнє печиво з сиром приготовлено в формі прямокутних «паличок» середнього розміру, але ви можете вибрати будь-які інші фігурки.
Необхідні інгредієнти:
- борошно пшеничне - 300 г;
- 72% вершкове масло - 1 пачка (200 г);
- яйця - 1 шт. в тісто і 1 шт. (Для змащування);
- сир (зернистий) - 250 г;
- цукор - 150 г;
- розпушувач - 2 ч. ложки;
- 1 щіпка крупної солі;
- білий кунжут (насіння).
Рецепт приготування
- Вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно встигло стати м'яким. Сир висипаємо в миску і розминаємо виделкою. Додаємо до нього м'яке масло і перемішуємо.
- Всипаємо потрібну порцію цукру і добре перемішуємо.
- Додаємо потроху просіяне борошно з сіллю і розпушувачем. замішуємо тісто.
- На стіл, або велику кухонну дошку, насипаємо трохи борошна і викладаємо сирне тісто, продовжуючи замішувати. Потім розгортаємо його. Для того, щоб печиво вийшло у вигляді сирних «паличок», розгортаємо пласт прямокутної форми. Товщина шару 7-8 мм.
- Ріжемо тестовий пласт на акуратні смужки (як показано на фото). Довжина їх повинна бути не надто великий (13-14 см). Розігріваємо духовку (180 градусів).
- Деко відразу ж змащуємо рослинним маслом (або спочатку застилає пекарської папером). Перекладаємо вирізані смужки. Змащуємо їх збитим яйцем і посипаємо насінням білого кунжуту.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20-25 хвилин (час безпосередньо залежить від духовки). Коли випічка буде рум'яної, дістаємо деко і перекладаємо печиво з сирною начинкою на широку тарілку.
- Домашнє смачне сирне печиво з білим кунжутом готове. Можна приступати до приємного чаювання. Смачного!