Смачне печиво на молоці
20.04.2019 2 944 0

Смачне печиво на молоці

---
В закладки

Смачне печиво на молоці з продуктів, які завжди знайдуться під рукою. Будуть потрібні борошно, молоко і вершкове масло, останнє можна замінити маргарином.

  • Курине яйце – 1,
  • 100 г вершкового масла,
  • 100 мл молока,
  • цукор 150 г (приблизно ¾ склянки)
  • 400г борошна (приблизно 2,5 склянки),
  • розпушувач ½ чайної ложки,
  • за бажанням ваніль або кориця,
  • сіль на кінчику ножа.
  1. Масло дістаємо з холодильника заздалегідь, воно має бути м'яким. Або відправляємо буквально на п'ять – десять секунд в мікрохвильову піч, воно не повинно розтанути.
  2. Якщо додаєте в випічку на молоці корицю або ванільний порошок, розмішайте їх в невеликій кількості цукру. Так вони розподіляться рівномірно.
  3. Розбиваємо в підходящий посуд яйце.
  4. Додаємо цукор, розтираємо до однорідності.
  5. Кладемо вершкове масло, розмішуємо.
  6. Додаємо молоко, сіль, розпушувач.
  7. Якщо використовуєте соду, її потрібно погасити за допомогою оцту або лимонного соку.
  8. Борошно вводимо поступово в кілька прийомів.
  9. Коли тісто почне густіти, зручніше вимішувати руками.
  10. Тісто для домашнього печива має вийти не занадто щільним, злегка прилипати до рук. Це регулюється кількістю борошна.
  11. Загортаємо тісто в плівку, відправляємо в холодильник на півгодини.
  12. З плином часу розгортаємо в пласт товщиною близько сантиметра.
  13. Ріжемо в формі ромбів або квадратів. Можна також вирізати кружальця чашкою або чаркою відповідного розміру. Бабуся не розкачувала, пропускала через м'ясорубку і відрізала невеликі шматочки. Цікаві печеньки виходили.
  14. Викладаємо на деко, змащене олією.
  15. Далі є два варіанти. Або посипати цукровою пудрою готове печиво, або змастити збитим яйцем і посипати цукром до запікання. До речі, цукрову пудру легко отримати, змоловши цукор в кавомолці.
  16. За першим варіантом виходить смачна золотава скоринка на зразок прозорої глазурі. Збиваємо яйце, виделкою, наприклад.
  17. змащуємо печиво.
  18. Посипаємо цукром помірно.
  19. Відправляємо печиво в духовку. Час приготування 15-20 хвилин. Температура 180 градусів.
  20. Коли печиво стане золотистим, дістаємо і викладаємо на блюдо.

Якщо діємо за другим варіантом, даємо печінкою трохи охолонути, хвилин п'ять — десять. Посипаємо цукровою пудрою.

Виходить швидке смачне печиво на молоці з абсолютно доступних продуктів.

Якщо категорично вирішили побалувати домашніх, подайте смачне домашнє печиво з коктейлем з полуниці (підійде свіжа або заморожена ягода) – швидкий в приготуванні і смачний молочний коктейль.

Комментарии (0)
Додати коментар
Торт Прага з бананами по-домашньому
Празький торт - це один з найбільш популярних бісквітів. Приготувати такий тортик вдома не складе великих труднощів.
Домашнє тістечко картопля
Просте тістечко картопля зі згущеним молоком всім відомо з дитинства. Його готували бабусі і мами.
Як спекти паску вдома
Як спекти паску вдома
Як спекти паску вдома
02.08.19 Випічка
На Великдень, на найбільш шанований свято, християни печуть спеціальний хліб - паску. Для того, щоб спекти паску пасхальний в духовці в домашніх умовах, необхідно
Домашні булочки з повидлом
Домашні здобні булочки з повидлом з дріжджового тіста в одну мить зберуть на кухні всю сім'ю.
Рецепт приготування печива з передбаченням
Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати печиво з передбаченнями. Традиція пекти такі печива зародилася в стародавньому Китаї. А своєю формою вони зобов'язані раковин
Галетне печиво
Дуже вдале печиво. І на мій погляд, не гірше більшості магазинних аналогів