Смачне печиво на молоці
---
В закладки
Смачне печиво на молоці з продуктів, які завжди знайдуться під рукою. Будуть потрібні борошно, молоко і вершкове масло, останнє можна замінити маргарином.
- Курине яйце – 1,
- 100 г вершкового масла,
- 100 мл молока,
- цукор 150 г (приблизно ¾ склянки)
- 400г борошна (приблизно 2,5 склянки),
- розпушувач ½ чайної ложки,
- за бажанням ваніль або кориця,
- сіль на кінчику ножа.
- Масло дістаємо з холодильника заздалегідь, воно має бути м'яким. Або відправляємо буквально на п'ять – десять секунд в мікрохвильову піч, воно не повинно розтанути.
- Якщо додаєте в випічку на молоці корицю або ванільний порошок, розмішайте їх в невеликій кількості цукру. Так вони розподіляться рівномірно.
- Розбиваємо в підходящий посуд яйце.
- Додаємо цукор, розтираємо до однорідності.
- Кладемо вершкове масло, розмішуємо.
- Додаємо молоко, сіль, розпушувач.
- Якщо використовуєте соду, її потрібно погасити за допомогою оцту або лимонного соку.
- Борошно вводимо поступово в кілька прийомів.
- Коли тісто почне густіти, зручніше вимішувати руками.
- Тісто для домашнього печива має вийти не занадто щільним, злегка прилипати до рук. Це регулюється кількістю борошна.
- Загортаємо тісто в плівку, відправляємо в холодильник на півгодини.
- З плином часу розгортаємо в пласт товщиною близько сантиметра.
- Ріжемо в формі ромбів або квадратів. Можна також вирізати кружальця чашкою або чаркою відповідного розміру. Бабуся не розкачувала, пропускала через м'ясорубку і відрізала невеликі шматочки. Цікаві печеньки виходили.
- Викладаємо на деко, змащене олією.
- Далі є два варіанти. Або посипати цукровою пудрою готове печиво, або змастити збитим яйцем і посипати цукром до запікання. До речі, цукрову пудру легко отримати, змоловши цукор в кавомолці.
- За першим варіантом виходить смачна золотава скоринка на зразок прозорої глазурі. Збиваємо яйце, виделкою, наприклад.
- змащуємо печиво.
- Посипаємо цукром помірно.
- Відправляємо печиво в духовку. Час приготування 15-20 хвилин. Температура 180 градусів.
- Коли печиво стане золотистим, дістаємо і викладаємо на блюдо.
Якщо діємо за другим варіантом, даємо печінкою трохи охолонути, хвилин п'ять — десять. Посипаємо цукровою пудрою.
Виходить швидке смачне печиво на молоці з абсолютно доступних продуктів.
Якщо категорично вирішили побалувати домашніх, подайте смачне домашнє печиво з коктейлем з полуниці (підійде свіжа або заморожена ягода) – швидкий в приготуванні і смачний молочний коктейль.
Комментарии (0)
Празький торт - це один з найбільш популярних бісквітів. Приготувати такий тортик вдома не складе великих труднощів.
На Великдень, на найбільш шанований свято, християни печуть спеціальний хліб - паску. Для того, щоб спекти паску пасхальний в духовці в домашніх умовах, необхідно