Галетне печиво
12.04.2019 2 023 0

Галетне печиво

---
В закладки

Дуже вдале печиво. І на мій погляд, не гірше більшості магазинних аналогів. Воно ламке і хрустке, але при цьому ніжне, а за смаком дуже схоже на печиво "Марія".

Чудове галетне печиво 

До речі, це відмінний варіант печива навіть для маленьких дітей. Для найменших, за бажанням, можна молоко в складі замінити водою, ванільний цукор не додавати, звичайний цукор зменшити. Тоді таке печиво можна давати дітям з 6-8 місяців. Так само, його можна приготувати 50/50 з цільнозерновим борошном, тоді воно будить ще корисніше!

З цієї кількості продуктів виходить приблизно 35-40 печенюшек.

Продукти на печиво

  • кукурудзяний крохмаль: 2 ст. л.;
  • цукор: 2 ст. л.;
  • рослинна олія: 2 ст. л.;
  • яйця курячі: 1 шт.;
  • молоко: 1 ст. л.;
  • цукор ванільний: 1 ч. л.;
  • розпушувач: 0,5 ч. л.;
  • сіль: 1 щіпка;
  • борошно: 100 грамів.

Покрокове приготування галетного печива

Крок 1


Збити яйце з цукром, ванільним цукром, сіллю, олією і молокомЗбити яйце з цукром, ванільним цукром, сіллю, олією і молоком

Крок 2

Просіяти борошно з крохмалем і розпушувачем. Поступово підсипаючи до яєчної-молочної суміші, замісити пластичне, що не липнуче до рук тісто (але не тверде!)Просіяти борошно з крохмалем і розпушувачем. Поступово підсипаючи до яєчної-молочної суміші, замісити пластичне, що не липнуче до рук тісто (але не тверде!). За потреби можете додавати борошно!

Крок 3

Потім тісто розділити на дві частини (можна не ділити) і тонко розкачати (2-3 мм). Краще розгортати на пергаментному папері або на зворотному боці листа, присипавши попередньо борошном! 

Потім тісто розділити на дві частини (можна не ділити) і тонко розкачати (2-3 мм). Краще розгортати на пергаментному папері або на зворотному боці листа, присипавши попередньо борошном! Тому що його складно потім переносити на деко, але я з допомогою лопатки зробила це!)

Крок 4

Вирізати формочками печиво, наколоти виделкоюВирізати формочками печиво, наколоти виделкою.

Крок 5

Надіслати в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, на 7-10 хвилин, в залежності від духовки. Як тільки злегка стало золотаве, готово!Надіслати в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, на 7-10 хвилин, в залежності від духовки. Як тільки злегка стало золотаве, готово!

Крок 6

Приємного чаювання!Приємного чаювання!

Крок 7

Смачно як з молоком, так і з чаєм і кавоюСмачно як з молоком, так і з чаєм і кавою.

Комментарии (0)
Додати коментар
Домашнє тістечко картопля
Просте тістечко картопля зі згущеним молоком всім відомо з дитинства. Його готували бабусі і мами.
Як спекти паску вдома
Як спекти паску вдома
Як спекти паску вдома
02.08.19 Випічка
На Великдень, на найбільш шанований свято, християни печуть спеціальний хліб - паску. Для того, щоб спекти паску пасхальний в духовці в домашніх умовах, необхідно
Рецепт приготування печива з передбаченням
Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати печиво з передбаченнями. Традиція пекти такі печива зародилася в стародавньому Китаї. А своєю формою вони зобов'язані раковин
Смачне печиво на молоці
Смачне печиво на молоці з продуктів, які завжди знайдуться під рукою. Будуть потрібні борошно, молоко і вершкове масло, останнє можна замінити маргарином.
Розсипчасте печиво через м'ясорубку
Розсипчасте печиво, яке можна готувати, використовуючи м'ясорубку, - це напевно рецепт радянської розробки. Так можна істотно заощадити час на виготовленні відмінного
Печиво на огірковому розсолі без яєць
Покороковий рецепт печива на огірковому розсолі та без використання яєць у рецепті