Галетне печиво
Дуже вдале печиво. І на мій погляд, не гірше більшості магазинних аналогів. Воно ламке і хрустке, але при цьому ніжне, а за смаком дуже схоже на печиво "Марія".
До речі, це відмінний варіант печива навіть для маленьких дітей. Для найменших, за бажанням, можна молоко в складі замінити водою, ванільний цукор не додавати, звичайний цукор зменшити. Тоді таке печиво можна давати дітям з 6-8 місяців. Так само, його можна приготувати 50/50 з цільнозерновим борошном, тоді воно будить ще корисніше!
З цієї кількості продуктів виходить приблизно 35-40 печенюшек.
Продукти на печиво
- кукурудзяний крохмаль: 2 ст. л.;
- цукор: 2 ст. л.;
- рослинна олія: 2 ст. л.;
- яйця курячі: 1 шт.;
- молоко: 1 ст. л.;
- цукор ванільний: 1 ч. л.;
- розпушувач: 0,5 ч. л.;
- сіль: 1 щіпка;
- борошно: 100 грамів.
Покрокове приготування галетного печива
Крок 1
Збити яйце з цукром, ванільним цукром, сіллю, олією і молоком
Крок 2
Просіяти борошно з крохмалем і розпушувачем. Поступово підсипаючи до яєчної-молочної суміші, замісити пластичне, що не липнуче до рук тісто (але не тверде!). За потреби можете додавати борошно!
Крок 3
Потім тісто розділити на дві частини (можна не ділити) і тонко розкачати (2-3 мм). Краще розгортати на пергаментному папері або на зворотному боці листа, присипавши попередньо борошном! Тому що його складно потім переносити на деко, але я з допомогою лопатки зробила це!)
Крок 4
Вирізати формочками печиво, наколоти виделкою.
Крок 5
Надіслати в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, на 7-10 хвилин, в залежності від духовки. Як тільки злегка стало золотаве, готово!