Розсипчасте печиво через м'ясорубку
Розсипчасте печиво, яке можна готувати, використовуючи м'ясорубку, - це напевно рецепт радянської розробки. Так можна істотно заощадити час на виготовленні відмінного домашнього печива. Навіть спеціальні насадки купувати не обов'язково (хоча такі і продаються). Досить взяти м'ясорубку, вийнявши ніж і поставивши грати з отворами середнього діаметра.
Загалом, навіть дуже далекий від кулінарії чоловік або дитина, в перший раз бачить рецепт печива, впорається з виготовленням цієї випічки. Причому вийде вона дійсно смачна.
Переваги такого печива не тільки в тому, що воно істотно заощаджує час. І навіть не в тому, що воно дуже мило виглядає (спочатку нагадує «осьминожек», а взагалі можна закрутити в будь-які форми). Сама технологія хороша тим, що, пропускаючи тісто через таку ось грати, ми забезпечуємо майбутнім виробам супер-крихкість.
Форма печива може бути сама різна. Можна залишити вироби у вигляді «вермішелі», злегка заокруглені краї. Багато господині скручують печива у вигляді хризантем (потрібно сплюснути один край, зробивши подобу бутона). А якщо хочете зробити трояндочку, сплющите пучки з двох сторін, а всередині розправте.
Рецепт приготування
Відмінністю такого печива є і саме тісто. Рецепт його відноситься до категорії тесту пісочного. Але якщо у варіанті, м'ясорубку що не передбачає, необхідно строго витримати формулу 1: 1: 2 (цукор / масло / борошно), то «прокручені» вироби вимагають тесту більш крутого. Ось його рецепт:
- 3 склянки борошна
- 2 яйця
- 200 гр масла або маргарину
- 1 склянка цукру
- 0,5 ч.л. розпушувача
- Пакет ваніліну за бажанням.
Процес приготування печива
Технологія виготовлення теж особлива. Якщо ми будемо печива пропускати через звичайну або електричну м'ясорубку, то тісто будемо готувати так:
- Змішаємо яйця з цукром, додамо розпушувач і, за бажанням, ванілін.
- Маргарин підтопило, розмішати з яєчною масою (рецепт стандартного пісочного тіста передбачає використання натертого замороженого маргарину, але якщо ви задумали застосувати м'ясорубку, то дійте вказаним чином).
- Всипаємо борошно і вимішуємо тісто.
- Беремо деко, застилає пергаментом і, відщипуючи по шматочку тесту, прокручуємо через решітку без ножа прямо на деко (обрізаючи «ковбаски» ножем).
- Все, відправляємо печива в духовку, розігріту до показника 200. Випічка буде готова через хвилин 20 (в залежності від особливостей вашої духовки).
Вибравши такий простий рецепт печива, багато хто стикається з проблемою, що «змійки», які виповзають з м'ясорубки, злипаються. В цьому немає нічого страшного. Палички можна акуратно відокремити пальцями, присипавши злегка борошном, щоб вони більше не злипалися.
Але навіть якщо у вас не вийде це зробити, ви можете викласти змійки довгими стрічками, а розрізати вже після випікання. Головне - зробити це, поки печиво гаряче. Через кілька раз ви вже навчитеся крутити з «вермішелек» справжні квіти!