Десерт тірамісу без випічки
Десерти
В закладки
В традиційний італійський рецепт тірамісу входять: сир маскарпоне, яйця, цукор, натуральну каву, печиво, какао-порошок. В даний час існує багато інших варіантів приготування. До таких належить тірамісу без яєць і маскарпоне. Багатошаровий італійський десерт легко приготувати в домашніх умовах.
Складові:
- печиво савоярді - 400 г;
- сирна маса - 400 г;
- сметана - 70-100 мл;
- мелену каву - 15 г;
- цукор - 30 г;
- коньяк або лікер - 30 мл;
- какао-порошок.
Рецепт приготування
- Приготувати в турці кава з цукром і дати йому охолонути. Якщо немає натурального, можна використовувати розчинний.
- Додати коньяк (лікер). Можна обійтися без алкоголю, якщо тістечко готується для тих, кому він протипоказаний.
- У сирну масу додати сметану і добре перемішати. Важливо зробити це в міру, щоб добитися не надто густий, але і не дуже рідкої консистенції.
- Взяти підходящу форму або контейнер. Якщо планується викладати десерт на блюдо, то форму можна закрити плівкою.
- Печиво савоярді на 2-3 секунди опустити в кавову просочення цукрової стороною вниз.
- Викласти інгредієнти сухої стороною вниз.
- Зверху нанести творожий крем.
- Зробити другий шар торта тірамісу. Закрити його кремом. У деяких випадках можна зробити і третій шар, все залежить від розміру формочки і кількості печива.
- Помістити контейнер з бісквітом в холодильник на 4-5 годин.
- Вийняти блюдо з холодильника і припудрити верх какао.
- Нарізати домашній тірамісу з печивом савоярді на порції і подати до столу.
Комментарии (0)
Празький торт - це один з найбільш популярних бісквітів. Приготувати такий тортик вдома не складе великих труднощів.
На Великдень, на найбільш шанований свято, християни печуть спеціальний хліб - паску. Для того, щоб спекти паску пасхальний в духовці в домашніх умовах, необхідно
Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати печиво з передбаченнями. Традиція пекти такі печива зародилася в стародавньому Китаї. А своєю формою вони зобов'язані раковин
Смачне печиво на молоці з продуктів, які завжди знайдуться під рукою. Будуть потрібні борошно, молоко і вершкове масло, останнє можна замінити маргарином.