Як спекти паску вдома
02.08.2019 153 0

Як спекти паску вдома

Випічка
В закладки

На Великдень, на найбільш шанований свято, християни печуть спеціальний хліб - паску. Для того, щоб спекти паску пасхальний в духовці в домашніх умовах, необхідно приготувати солодке здобне тісто з різними наповнювачами і дотримуватися рецепта, викладеного нижче. Традиційно для пасок використовують родзинки, цукати, горіхи, цедру.

Щоб тісто для пасок добре піднялося при такій кількості здобних інгредієнтів, потрібно ставити його на опарі, а потім дати піднятися ще 2 рази.

Необхідні інгредієнти:

Як спекти паску вдома

  • борошно - 600 г;
  • молоко жирністю 4-6% - 250 мл;
  • масло солодко-вершкове, натуральне - 100 г;
  • яйця великого розміру - 2 шт., середнього - 3 шт .;
  • глазур готова або 100 г пудри і 2 ст. л. молока;
  • дріжджі сухі - 11 г, свіжі -30 г;
  • цукор ванільний - за смаком;
  • кольорове посипання;
  • родзинки - 150 г;
  • цукор - 150 г;
  • сіль - 5 г.

На Великдень, на найбільш шанований свято, християни печуть спеціальний хліб - паску. Для того, щоб спекти паску пасхальний в духовці в домашніх умовах, необхідно приготувати солодке здобне тісто з різними наповнювачами і дотримуватися рецепта, викладеного нижче. Традиційно для пасок використовують родзинки, цукати, горіхи, цедру.

Щоб тісто для пасок добре піднялося при такій кількості здобних інгредієнтів, потрібно ставити його на опарі, а потім дати піднятися ще 2 рази.

Необхідні інгредієнти:

Як спекти паску вдома

  • борошно - 600 г;
  • молоко жирністю 4-6% - 250 мл;
  • масло солодко-вершкове, натуральне - 100 г;
  • яйця великого розміру - 2 шт., середнього - 3 шт .;
  • глазур готова або 100 г пудри і 2 ст. л. молока;
  • дріжджі сухі - 11 г, свіжі -30 г;
  • цукор ванільний - за смаком;
  • кольорове посипання;
  • родзинки - 150 г;
  • цукор - 150 г;
  • сіль - 5 г.

Рецепт приготування

  1. Молоко обов'язково підігріти до + 32 градусів. всипати дріжджі.

Як спекти паску вдома

  1. Через 5-6 хвилин покласти повну столову ложку цукру і 5-6 ложок борошна. Добре розмішати і залишити опару на столі хвилин на 35 - 40.

Як спекти паску вдома

  1. Коли опара візьметься бульбашками і добре збільшить свій обсяг, потрібно додати в неї цукор, що залишився, сіль, яйця, цукор ванільний за смаком. Влити розтоплене масло.

Як спекти паску вдома

  1. Підсипати муку і почати замішувати. Борошно підсипати поступово. Тісто замішувати до гладкості. Залишити тісто на 1 - 1,2 години в місці, де тепло і немає протягу.

Як спекти паску вдома

  1. У підійшло тестову масу покласти промиті родзинки.

Як спекти паску вдома

  1. Замісити тісто з родзинками і розкласти його в форми. Форми повинні бути заповнені не більше ніж на 2/3 свого об'єму. Тестова маса повинна постояти у формі 30 - 35 хвилин. Нагріти заздалегідь духову шафу до + 180. Поставити форми з наповнювачем всередину. Випікати не менше, аніж 40 - 45 хвилин. Готові паски вийняти з духовки, дати їм охолонути протягом чверті години.

Як спекти паску вдома

  1. Для прикраси верху можна приготувати готову глазур по інструкції на упаковці або зробити простий варіант, змішавши пудру з 2 ложками молока.

Як спекти паску вдома

  1. Нанести глазур на верхню частину випічки.

Як спекти паску вдома

  1. Прикрасити кольоровою посипкою.

Як спекти паску вдома

  1. Прості паски з родзинками подати до столу. Смачного!

Як спекти паску вдома

Комментарии (0)
Додати коментар
Домашні булочки з повидлом
Домашні здобні булочки з повидлом з дріжджового тіста в одну мить зберуть на кухні всю сім'ю.
Найдушевніші подарунки на Великдень для рідних і близьких
Привіт, дорогі гості-читачі мого подарункового блогу! Зараз починається підготовка до найсвітлішого, душевного і затишного свята весни - Великодня.
Рецепт приготування печива з передбаченням
Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати печиво з передбаченнями. Традиція пекти такі печива зародилася в стародавньому Китаї. А своєю формою вони зобов'язані раковин
Смачне печиво на молоці
Смачне печиво на молоці з продуктів, які завжди знайдуться під рукою. Будуть потрібні борошно, молоко і вершкове масло, останнє можна замінити маргарином.
Галетне печиво
Дуже вдале печиво. І на мій погляд, не гірше більшості магазинних аналогів
Печиво на огірковому розсолі без яєць
Покороковий рецепт печива на огірковому розсолі та без використання яєць у рецепті