Гарбузовий суп-пюре з сочевиці
30.07.2019 126 0

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

Перші страви
В закладки

Плід гарбуза все частіше використовується в кулінарних рецептах. З плодової м'якоті можна приготувати дуже смачний класичний гарбузовий суп-пюре з сочевиці. Для цього першого блюда слід брати червону сочевицю. Вона набагато швидше розварюється. Всі продукти гармонійно поєднуються в ніжному дієтичному супчику.

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

Складові:

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

  • невелика гарбуз - 400 г;
  • картопля (середній) - 3 шт .;
  • сочевиця (тільки червона) - 100 г;
  • морквина (маленька) - 1 шт .;
  • цибуля порей - 1 шт .;
  • масло вершкове - 20 г;
  • оливкова олія - ​​1-2 ст. ложка;
  • 2 зубчики часнику, сіль і трави (майоран, базилік).

Класичний рецепт гарбузового супу з сочевицею

  1. Приготування супу-пюре слід почати з очищення гарбуза. Робимо це обережно, так як у неї дуже груба шкірка. Нарізаємо на кубики середнього розміру.

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

  1. Картопля так само очищаємо і ріжемо на кубики.

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

  1. Лук порей і моркву моєму, очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками.

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

  1. Для овочевого супу-пюре з гарбузом беремо товстостінну каструлю або сковороду, відправляємо в неї масло вершкове і оливкове. Розігріваємо і додаємо цибулю порей. Пассируем його трохи разом з подрібненим часником.

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

  1. До цибулі додаємо моркву і продовжуємо смажити ще 2-3 хвилини.

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

  1. Додаємо в каструлю воду і опускаємо в неї картоплю. Варимо близько 10-15 хвилин. Картопля попередньо варити окремо тільки, якщо використовуваний сорт довго готується. У звичайному випадку все овочі варяться одночасно.

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

  1. Додаємо нарізаний гарбуз і промиту сочевицю. Доливаємо ще трохи води. Солимо. Варимо супчик близько 15 хвилин до повної готовності всіх овочів.

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

  1. Відправляємо в гаряче блюдо трави і перемішуємо. Вимикаємо і даємо охолонути до теплого стану.

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

  1. У блендері перетворюємо суп в пюре. Консистенція повинна вийти досить густою.

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

  1. Перед подачею на стіл, розігріваємо (не до кипіння) пісний суп-пюре з гарбуза з сочевицею і розливаємо по спеціальним чашам або звичайним тарілках. Зверху можна посипати гарбузовим насінням або сухариками. Смачного!

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

Гарбузовий суп-пюре з сочевиці

Комментарии (0)
Додати коментар
Плов з сочевиці по азербайджанські
Азербайджанський плов з сочевицею - блюдо нетрадиційне, але дуже смачне. М'ясо в ньому замінюють бобові, а в деяких рецептах успішно використовується курка, свинина або
Огірковий супчик для дорослих гурманів
Чому тільки для дорослих? Як показує практика, далеко не всім дітям подобаються такі перші страви.
Гарбуз, запечена в духовці з пшоном
Багатий осінній урожай завжди радісна подія для дачників. З сезонних продуктів можна зробити дивовижні кулінарні шедеври.
Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні
Салат аджапсандал - оригінальний представник кавказької кухні і ідеальне овочеве блюдо для осені.
Домашнє тістечко картопля
Просте тістечко картопля зі згущеним молоком всім відомо з дитинства. Його готували бабусі і мами.
Кефірний коктейль з ягодами і бананом
Кефір сам по собі смачний і корисний. Для коктейлю з кефіром, приготовленого в блендері, кожен може вибрати основу за смаком.