Гарбузовий суп-пюре з сочевиці
Перші страви
В закладки
Плід гарбуза все частіше використовується в кулінарних рецептах. З плодової м'якоті можна приготувати дуже смачний класичний гарбузовий суп-пюре з сочевиці. Для цього першого блюда слід брати червону сочевицю. Вона набагато швидше розварюється. Всі продукти гармонійно поєднуються в ніжному дієтичному супчику.
Складові:
- невелика гарбуз - 400 г;
- картопля (середній) - 3 шт .;
- сочевиця (тільки червона) - 100 г;
- морквина (маленька) - 1 шт .;
- цибуля порей - 1 шт .;
- масло вершкове - 20 г;
- оливкова олія - 1-2 ст. ложка;
- 2 зубчики часнику, сіль і трави (майоран, базилік).
Класичний рецепт гарбузового супу з сочевицею
- Приготування супу-пюре слід почати з очищення гарбуза. Робимо це обережно, так як у неї дуже груба шкірка. Нарізаємо на кубики середнього розміру.
- Картопля так само очищаємо і ріжемо на кубики.
- Лук порей і моркву моєму, очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками.
- Для овочевого супу-пюре з гарбузом беремо товстостінну каструлю або сковороду, відправляємо в неї масло вершкове і оливкове. Розігріваємо і додаємо цибулю порей. Пассируем його трохи разом з подрібненим часником.
- До цибулі додаємо моркву і продовжуємо смажити ще 2-3 хвилини.
- Додаємо в каструлю воду і опускаємо в неї картоплю. Варимо близько 10-15 хвилин. Картопля попередньо варити окремо тільки, якщо використовуваний сорт довго готується. У звичайному випадку все овочі варяться одночасно.
- Додаємо нарізаний гарбуз і промиту сочевицю. Доливаємо ще трохи води. Солимо. Варимо супчик близько 15 хвилин до повної готовності всіх овочів.
- Відправляємо в гаряче блюдо трави і перемішуємо. Вимикаємо і даємо охолонути до теплого стану.
- У блендері перетворюємо суп в пюре. Консистенція повинна вийти досить густою.
- Перед подачею на стіл, розігріваємо (не до кипіння) пісний суп-пюре з гарбуза з сочевицею і розливаємо по спеціальним чашам або звичайним тарілках. Зверху можна посипати гарбузовим насінням або сухариками. Смачного!
Комментарии (0)
Азербайджанський плов з сочевицею - блюдо нетрадиційне, але дуже смачне. М'ясо в ньому замінюють бобові, а в деяких рецептах успішно використовується курка, свинина або
Багатий осінній урожай завжди радісна подія для дачників. З сезонних продуктів можна зробити дивовижні кулінарні шедеври.