Плов з сочевиці по азербайджанські
12.08.2019 236 0

Плов з сочевиці по азербайджанські

Рецепти плова
В закладки

Азербайджанський плов з сочевицею - блюдо нетрадиційне, але дуже смачне. М'ясо в ньому замінюють бобові, а в деяких рецептах успішно використовується курка, свинина або баранина. Чечевичное блюдо готується швидко, поєднується зі спеціями і підходить як гарнір до м'ясних делікатесів. Плов з сочевиці по азербайджанські

Складові

Готують плов з сочевиці без м'яса з використанням наступних компонентів:

  • 0,5 склянки рису;
  • 0,5 склянки зеленої сочевиці;
  • 1,5 склянки чистої води;
  • 0,5 склянки томатів у власному соку (можна використовувати сік);
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 головка цибулі;
  • сіль, перець за смаком;
  • набір спецій - куркума або зіра - тут можна поекспериментувати. Але загальна кількість не повинна бути більше 1,5 ч. Л.

Плов з сочевиці по азербайджанські Замість прянощів до сочевичну страви додають трави: базилік, м'яту, або набори.

Покроковий рецепт

Сочевиця не вимагає замочування, але рис за годину до готування заливають водою кімнатної температури, підсолюють. Попередньо його потрібно промити. Плов з сочевиці по азербайджанські Приступають до приготування:

  1. Підготовка овочів. Цибулю і моркву очищають, нарізають кубиками (або морква - товстою соломкою). Тим часом посуд, в якій буде готуватися плов з сочевицею, нагрівається. Плов з сочевиці по азербайджанські
  2. Обсмажування. У нагріте до серпанок масло викладають цибулю, обсмажують 5 хвилин. Потім відправляють туди моркву. Плов з сочевиці по азербайджанські
  3. Гасіння компонентів. Коли овочі стануть м'якими, додають до них рис, сочевицю, томати або сік. Можна використовувати просту воду, збільшивши кількість до 2 склянок. Часник ріжуть на часточки і закладають в рис. Вносять вибрані спеції, перець і сіль. Плов з сочевиці по азербайджанські
  4. Фінальний етап. Як тільки суміш на сильному вогні дійде до кипіння, накривають кришкою і тушкують 20 хвилин на слабкому вогні. Перемішувати плов більше не потрібно. Плов з сочевиці по азербайджанські
  5. Подача. Як тільки плов приготується, плиту вимикають і чекають ще 5-10 хвилин. Відкривають кришку, перемішують і посипають зеленню.

Викладають плов на велике загальне блюдо, або порційно по тарілочках. Плов з сочевиці по азербайджанські

Варіант з куркою

Якщо відійти від класичного рецепту і додати до плову незвичайні компоненти, вийде оригінальне блюдо, гідне святкового столу. Компоненти: Візьміть 0,5 кг курячої грудки і по склянці рису, сочевиці. З овочів: цибулина, 200 г броколі, 2 консервованих томата, морквини за смаком (можна виключити з рецепту). Для обсмажування знадобиться: 50 г вершкового і рослинного масла, 0,5 склянки вершків, сіль. Спеції підбираються до смаку. Плов з сочевиці по азербайджанські Рис і сочевицю промивають, заливають теплою водою в різних ємностях на 20 хвилин. Приступають до приготування:

  1. Сковороду нагрівають на плиті, додавши рослинне масло. Плов з сочевиці по азербайджанські
  2. М'ясо обсушують, нарізають брусочками, а цибуля - півкільцями. Якщо використовується морква, її ріжуть кубиками. Плов з сочевиці по азербайджанські
  3. Кладуть в масло м'ясо, коли рідина трохи випарується, додають цибулю. Смажать 5 хвилин. Плов з сочевиці по азербайджанські
  4. Додають спеції, сіль, вершкове масло. Гасять на середньому вогні 10 хвилин під кришкою. Плов з сочевиці по азербайджанські
  5. Духовку розігрівають до 180 градусів. Змащують форму для запікання олією, кладуть в неї сочевицю і рис, перемішавши. Зверху укладають шматочки брокколі. Плов з сочевиці по азербайджанські
  6. Додають тушкований зірвак і заливають окропом так, щоб він на 1,5 см був вище продуктів.
  7. Накривають кришкою або фольгою, ставлять в духовку на 20 хвилин, а потім заливають вершками. Знову ставлять випікатися ще 10 хвилин. Плов з сочевиці по азербайджанські

Подають блюдо, попередньо наполігши 10-15 хвилин. Зверху можна посипати зеленню або прикрасити помідорами, нарізаними кружечками. Плов з сочевиці по азербайджанські

Поради

Хитрощів і секретів, як приготувати плов з сочевицею, який змусить насолоджуватися бездоганним смаком, існує багато. Вони відкриваються кулінарам при регулярній практиці. Але з деякими з них можна ознайомитися ще до першого приготування шедевра:

  • зелена сочевиця - кращий вигляд для використання в плові, так як вона не вимагає замочування і красиво виглядає після приготування; Плов з сочевиці по азербайджанські
  • червоний сорт - не потребує замочуванні, але швидко розварюється. Якщо цей сорт використовується при приготуванні плову з сочевиці і рису, то до нього вибирають приправу з куркумою і імбиром; Плов з сочевиці по азербайджанські
  • жовта чечевиця - шліфований зелений продукт, добре поєднується з будь-якими прянощами, але швидко розварюється; Плов з сочевиці по азербайджанські
  • подавати плов з сочевицею і рисом слід разом із зубчиками часнику, які використовувалися під час приготування. Їх видавлюють в тарілку і перемішують. Так страва набуває особливого аромату;
  • чорний і запашний перець найкраще підкреслюють смак бобових, добре поєднуються з імбиром; Плов з сочевиці по азербайджанські
  • кмин і зіра як класичні приправи для плову застосовуються разом з сочевицею будь-якого сорту;
  • куркума або шафран доповнюють блюдо, навіть якщо в ньому немає м'яса; Плов з сочевиці по азербайджанські
  • унікальний аромат вийде, якщо додати дрібку кориці і мускатного горіха;
  • асафетида - незвичайна пряність для плову, яка бездоганно гармонує з сочевицею. Володіє пряним ароматом і різким цибульним смаком. Плов з сочевиці по азербайджанські

А ще асафетида має одну унікальну дію - поліпшує травлення і запобігає метеоризм, який нерідко викликають бобові.

Справжній плов з сочевицею - універсальне блюдо, яке підходить вегетаріанцям і любителям м'яса.

Приготувати його нескладно, а дієтичний варіант без м'яса і рослинної олії містить зовсім небагато калорій - до 130 на 100 г.

Комментарии (0)
Додати коментар
Дієтичний плов з баклажанами: два покрокових рецепта з фото
Схід славиться своєю різноманітністю і великою кількістю смачних і дуже корисних страв. Плов з баклажанами та іншими овочами відрізняється особливим смаком і
Як приготувати плов в каструлі на плиті-покроковий рецепт з фото
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.
Як правильно приготувати смачний плов кілька кращих відео рецептів
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої
Смачний плов в скороварці, мультиварці-рецепт з докладним описом приготування
Скороварки бувають 2 типів: ті, що продаються як окремі прилади, і ті, що виконані у вигляді мультіварок з функцією скороварки.
Плов зі свининою-приготування в домашніх умовах, в мультиварці, в казані на вогнищі
Щоб приготувати дуже смачний плов з добірної свинини, потрібно докласти зусиль. Ця страва вимагає уваги, ретельного відбору компонентів і суворого дотримання пропорцій.
Гарбузовий суп-пюре з сочевиці
Плід гарбуза все частіше використовується в кулінарних рецептах. З плодової м'якоті можна приготувати дуже смачний класичний гарбузовий суп-пюре з сочевиці.