Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні
09.08.2019 677 0

Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні

Закуски
В закладки

Салат аджапсандал - оригінальний представник кавказької кухні і ідеальне овочеве блюдо для осені. Ароматні запечені овочі, кінза, базилік, часник - це поєднання не залишить байдужими навіть тих, хто прохолодно ставиться до овочевих закусок.

Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні

Аджапсандал універсальний в плані подачі - його можна їсти теплим або холодним, як самостійну страву або як доповнення до м'яса, з лавашем, з хлібом або без них. Варіантів приготування теж безліч: хтось додає картопля, хтось цибулю, хтось кабачок, хтось експериментує зі спеціями.

Що стосується назви, то одна з гіпотез свідчить, що перекладається «аджапсандал» з давніх тюркських говірок - «яка ти чудова». Вірно це чи ні - достеменно невідомо, але те, що страва дуже смачна - це правда.

Інгредієнти для приготування закуски аджапсандал в духовці:

Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні

  • 2 невеликих баклажана;
  • 3-4 шт. солодкого жовтого і червоного перцю;
  • 2-3 шт. помідора;
  • по 5-7 гілочок кінзи, петрушки і базиліка;
  • 2 зубчики часнику;
  • рослинне масло, сіль і чорний перець.

Класичний рецепт аджапсандал по-грузинськи

  1. Перед тим, як приготувати аджапсандал, всі овочі, зелень вимити і висушити.
  2. На деко застелити фольгу, розкласти баклажани, солодкий перець, помідори. Запікати в духовці при 180 градусах, періодично перевертаючи овочі, доводячи до коричневою скоринки.

Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні

  1. Помідори готуються досить швидко - коли шкірочка на томатах потріскається, а самі овочі стануть м'якими, їх краще зняти з дека.

Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні

  1. Коли баклажани і перець будуть готові (вони повинні стати м'якими, а шкірка - легко відходити від м'якоті), витягнути з духовки і трохи остудити.

Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні

  1. У ємність, де будете готувати грузинський аджапсандал, помістити овочі і очистити від шкірки (так ви не втратите овочеві соки, які зроблять блюдо ще смачніше).

Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні

  1. Ножем посікти очищену м'якоть прямо в ємності для приготування.

Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні

  1. Нарізати гілочки зелені. Дрібно посікти два зубчики часнику. Додати все це до овочів.

Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні

Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні

  1. Приправити до смаку сіллю і перцем. Можна додати і інші спеції (паприку, суміш трав, розмарин, хмелі-сунелі і ін.).
  2. Додати пару столових ложок олії і добре перемішати аджапсандал по-грузинськи.

Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні

  1. Страву можна подавати відразу або охолодженим. Смачного!

Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні

Комментарии (0)
Додати коментар
Огірковий супчик для дорослих гурманів
Чому тільки для дорослих? Як показує практика, далеко не всім дітям подобаються такі перші страви.
Гарбузовий суп-пюре з сочевиці
Плід гарбуза все частіше використовується в кулінарних рецептах. З плодової м'якоті можна приготувати дуже смачний класичний гарбузовий суп-пюре з сочевиці.
Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно.
Смачна домашня шаурма
Шаверма або шаурма відноситься до страв вуличного фастфуду. Любителі такої їжі можуть приготувати закуску в домашніх умовах.
Блюдо рататуй в прованському стилі
До виходу на екрани кінотеатрів американського повнометражного мультиплікаційного фільму, французьке блюдо рататуй, приготоване за класичним рецептом, виглядало як рагу
Домашні булочки з повидлом
Домашні здобні булочки з повидлом з дріжджового тіста в одну мить зберуть на кухні всю сім'ю.