
Огірковий супчик для дорослих гурманів
Перші страви
В закладки
Чому тільки для дорослих? Як показує практика, далеко не всім дітям подобаються такі перші страви. Крім того, огірковий суп приготований з додаванням алкоголю. Він підкреслює пікантний смак супу, не виділяючись із загальної гами свіжості і легкості. Оригінальну нотку супу додає і житній хліб. Хоча можна використовувати і будь-який інший.
В рецепт можна додати воду. Її немає на фото, тому що можна обійтися і без неї, якщо подобається дуже густа консистенція. Завдяки воді супчик виходить з ніжною кремовою текстурою.
Необхідні інгредієнти:
- від 100-125 мл води, кип'яченої і заздалегідь охолодженої;
- 2 огірка;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- невеликий пучок петрушки;
- солодкий (бажано зелений) перець;
- голівка часнику;
- скибочку черствого хліба;
- 1 ст. л. білого вина;
- сіль, мелений перець (гострий).
Рецепт холодного огіркового супу
- Овочі та зелень обмити під струменем води. Попередньо витягти з солодкого перцю непотрібну серцевину.
- Якщо часник старий, очистити його від лушпиння. З молодої головки часнику зняти тільки верхній шар.
- Огірки очистити від шкірки, навіть якщо вона не гірчить. Так вийде ніжніше.
- Зрізати скоринку з хліба.
- Нарізати всі продукти шматками середньої величини.
- З петрушки обірвати листя і відправити в блендер з овочами і хлібом.
- Додати спеції.
- Долити воду, вино і олія.
- Переробити невелика кількість продуктів можна і спеціальної ніжкою блендера для подрібнення.
- Супчик охолодити. Потім розлити по високих, широким келихах або піалах. Холодний суп з огірків готовий. Смачного!
Комментарии (0)

Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.

Плід гарбуза все частіше використовується в кулінарних рецептах. З плодової м'якоті можна приготувати дуже смачний класичний гарбузовий суп-пюре з сочевиці.

Шаверма або шаурма відноситься до страв вуличного фастфуду. Любителі такої їжі можуть приготувати закуску в домашніх умовах.

До виходу на екрани кінотеатрів американського повнометражного мультиплікаційного фільму, французьке блюдо рататуй, приготоване за класичним рецептом, виглядало як рагу