Блюдо рататуй в прованському стилі
30.07.2019 534 0

Блюдо рататуй в прованському стилі

Закуски
В закладки

До виходу на екрани кінотеатрів американського повнометражного мультиплікаційного фільму, французьке блюдо рататуй, приготоване за класичним рецептом, виглядало як рагу з нарізаних овочів.

Однак після виходу мультфільму «Рататуй», право на життя отримав авторський варіант цієї страви. Овочеві компоненти для нього нарізають кружечками. На дно форми викладають соус, потім вертикально ставлять кружечки овочів, чергуючи їх один з одним. Якщо форма кругла, то овочевий ряд закручують спіраллю. У прямокутній формі інгредієнти викладають прямими рядами. Зверху все збризкують маслом з часником, закривають фольгою і запікають у духовці.

Блюдо рататуй в прованському стилі

Саме такий рататуй для студії «Піксар» приготував один з кращих шеф-кухарів США Томас Келлер. Слід зазначити, що рататуй, приготований за рецептом Келлера, виглядає естетично і оригінально, але має пару недоліків. Один з яких - це час приготування. Щоб зробити соус потрібно 45 хвилин, щоб овочі пропеклися необхідно ще близько 2,5 годин. Другий недолік - це нарізка кружечками. Смак овочів відчувається окремо і не дає тієї гармонії, як при нарізці дрібними кубиками.

У домашніх умовах час приготування становить близько години.

Необхідні інгредієнти:

Блюдо рататуй в прованському стилі

  • стиглі помідори: 4-5 шт., вагою 300 г;
  • цибулина: 1-2 шт., вагою 150 г;
  • кабачок: 1-2 шт., вагою близько 300 г;
  • перець: 1-2 шт. вагою 200 г;
  • баклажан: 1 шт., вагою 200 г;
  • масло: 70 мл;
  • пряні трави, базилік, чебрець, м'ята: 1 ч. л .;
  • часник і гострий перець за бажанням;
  • сіль.

До виходу на екрани кінотеатрів американського повнометражного мультиплікаційного фільму, французьке блюдо рататуй, приготоване за класичним рецептом, виглядало як рагу з нарізаних овочів.

Однак після виходу мультфільму «Рататуй», право на життя отримав авторський варіант цієї страви. Овочеві компоненти для нього нарізають кружечками. На дно форми викладають соус, потім вертикально ставлять кружечки овочів, чергуючи їх один з одним. Якщо форма кругла, то овочевий ряд закручують спіраллю. У прямокутній формі інгредієнти викладають прямими рядами. Зверху все збризкують маслом з часником, закривають фольгою і запікають у духовці.

Блюдо рататуй в прованському стилі

Саме такий рататуй для студії «Піксар» приготував один з кращих шеф-кухарів США Томас Келлер. Слід зазначити, що рататуй, приготований за рецептом Келлера, виглядає естетично і оригінально, але має пару недоліків. Один з яких - це час приготування. Щоб зробити соус потрібно 45 хвилин, щоб овочі пропеклися необхідно ще близько 2,5 годин. Другий недолік - це нарізка кружечками. Смак овочів відчувається окремо і не дає тієї гармонії, як при нарізці дрібними кубиками.

У домашніх умовах час приготування становить близько години.

Необхідні інгредієнти:

Блюдо рататуй в прованському стилі

  • стиглі помідори: 4-5 шт., вагою 300 г;
  • цибулина: 1-2 шт., вагою 150 г;
  • кабачок: 1-2 шт., вагою близько 300 г;
  • перець: 1-2 шт. вагою 200 г;
  • баклажан: 1 шт., вагою 200 г;
  • масло: 70 мл;
  • пряні трави, базилік, чебрець, м'ята: 1 ч. л .;
  • часник і гострий перець за бажанням;
  • сіль.

Рецепт приготування

  1. Перед тим, як приготувати рататуй, овочі ретельно вимити. Нарізати баклажани кубиками. Присипати їх сіллю і дати полежати 10 хвилин.Блюдо рататуй в прованському стилі
  2. Очистити цибулю від лушпиння, розрізати на невеликі частини.Блюдо рататуй в прованському стилі
  3. Розігріти половину масла і обсмажити цибулю до м'якості. Додати баклажани і смажити все разом 5 хвилин.Блюдо рататуй в прованському стилі
  4. Приблизно так само, як баклажани, подрібнити кабачки. Якщо вони молоді, то чистити і звільняти їх від насіння не потрібно. Якщо баклажани ввібрали занадто багато масла, влити його другу половину до інгредієнтів.Блюдо рататуй в прованському стилі
  5. Кабачки додати на сковороду.Блюдо рататуй в прованському стилі
  6. Через 5 хвилин настає черга солодкого перцю.Блюдо рататуй в прованському стилі
  7. Через такий же проміжок часу додати нарізані помідори. Всі овочі тушкувати близько 20 - 25 хвилин. Перемішати 2 - 3 рази.Блюдо рататуй в прованському стилі
  8. Додати сіль, пряні трави.Блюдо рататуй в прованському стилі
  9. Можна купити готовий набір прованських трав, а можна зібрати прянощі самостійно. Любителі гострих страв можуть покласти в блюдо часник і пекучий перчик до смаку.Блюдо рататуй в прованському стилі
  10. Готувати закуску ще 5-6 хвилин.Блюдо рататуй в прованському стилі
  11. Овочевий рататуй, приготований на сковороді за класичним рецептом, може бути як гарніром, так і самостійною стравою. Смачного!Блюдо рататуй в прованському стилі

Вам можеть бути цікаво:  Горщики з картоплею, м'ясом і грибами Як приготувати щуку фаршировану в духовці Жульєн з мідій з грибами

Комментарии (0)
Додати коментар
Плов з сочевиці по азербайджанські
Азербайджанський плов з сочевицею - блюдо нетрадиційне, але дуже смачне. М'ясо в ньому замінюють бобові, а в деяких рецептах успішно використовується курка, свинина або
Як правильно приготувати смачний плов кілька кращих відео рецептів
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої
Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно.
Баранячі реберця в медово-цибульному маринаді
Святкові страви завжди повинні бути не тільки смачними, але і красивими. Найчастіше багатьом господиням доводиться перед будь-яким торжеством добре поламати голову над
Аджапсандал - яскраве блюдо кавказької кухні
Салат аджапсандал - оригінальний представник кавказької кухні і ідеальне овочеве блюдо для осені.
Секрети борщу з кислою капустою
Зараз свіжі овочі доступні цілий рік. Незважаючи на це, борщ з кислою капустою і буряками, приготований за класичним рецептом, є дуже популярною серед багатьох господинь.