Блюдо рататуй в прованському стилі
До виходу на екрани кінотеатрів американського повнометражного мультиплікаційного фільму, французьке блюдо рататуй, приготоване за класичним рецептом, виглядало як рагу з нарізаних овочів.
Однак після виходу мультфільму «Рататуй», право на життя отримав авторський варіант цієї страви. Овочеві компоненти для нього нарізають кружечками. На дно форми викладають соус, потім вертикально ставлять кружечки овочів, чергуючи їх один з одним. Якщо форма кругла, то овочевий ряд закручують спіраллю. У прямокутній формі інгредієнти викладають прямими рядами. Зверху все збризкують маслом з часником, закривають фольгою і запікають у духовці.
Саме такий рататуй для студії «Піксар» приготував один з кращих шеф-кухарів США Томас Келлер. Слід зазначити, що рататуй, приготований за рецептом Келлера, виглядає естетично і оригінально, але має пару недоліків. Один з яких - це час приготування. Щоб зробити соус потрібно 45 хвилин, щоб овочі пропеклися необхідно ще близько 2,5 годин. Другий недолік - це нарізка кружечками. Смак овочів відчувається окремо і не дає тієї гармонії, як при нарізці дрібними кубиками.
У домашніх умовах час приготування становить близько години.
Необхідні інгредієнти:
- стиглі помідори: 4-5 шт., вагою 300 г;
- цибулина: 1-2 шт., вагою 150 г;
- кабачок: 1-2 шт., вагою близько 300 г;
- перець: 1-2 шт. вагою 200 г;
- баклажан: 1 шт., вагою 200 г;
- масло: 70 мл;
- пряні трави, базилік, чебрець, м'ята: 1 ч. л .;
- часник і гострий перець за бажанням;
- сіль.
До виходу на екрани кінотеатрів американського повнометражного мультиплікаційного фільму, французьке блюдо рататуй, приготоване за класичним рецептом, виглядало як рагу з нарізаних овочів.
Однак після виходу мультфільму «Рататуй», право на життя отримав авторський варіант цієї страви. Овочеві компоненти для нього нарізають кружечками. На дно форми викладають соус, потім вертикально ставлять кружечки овочів, чергуючи їх один з одним. Якщо форма кругла, то овочевий ряд закручують спіраллю. У прямокутній формі інгредієнти викладають прямими рядами. Зверху все збризкують маслом з часником, закривають фольгою і запікають у духовці.
Саме такий рататуй для студії «Піксар» приготував один з кращих шеф-кухарів США Томас Келлер. Слід зазначити, що рататуй, приготований за рецептом Келлера, виглядає естетично і оригінально, але має пару недоліків. Один з яких - це час приготування. Щоб зробити соус потрібно 45 хвилин, щоб овочі пропеклися необхідно ще близько 2,5 годин. Другий недолік - це нарізка кружечками. Смак овочів відчувається окремо і не дає тієї гармонії, як при нарізці дрібними кубиками.
У домашніх умовах час приготування становить близько години.
Необхідні інгредієнти:
- стиглі помідори: 4-5 шт., вагою 300 г;
- цибулина: 1-2 шт., вагою 150 г;
- кабачок: 1-2 шт., вагою близько 300 г;
- перець: 1-2 шт. вагою 200 г;
- баклажан: 1 шт., вагою 200 г;
- масло: 70 мл;
- пряні трави, базилік, чебрець, м'ята: 1 ч. л .;
- часник і гострий перець за бажанням;
- сіль.
Рецепт приготування
- Перед тим, як приготувати рататуй, овочі ретельно вимити. Нарізати баклажани кубиками. Присипати їх сіллю і дати полежати 10 хвилин.
- Очистити цибулю від лушпиння, розрізати на невеликі частини.
- Розігріти половину масла і обсмажити цибулю до м'якості. Додати баклажани і смажити все разом 5 хвилин.
- Приблизно так само, як баклажани, подрібнити кабачки. Якщо вони молоді, то чистити і звільняти їх від насіння не потрібно. Якщо баклажани ввібрали занадто багато масла, влити його другу половину до інгредієнтів.
- Кабачки додати на сковороду.
- Через 5 хвилин настає черга солодкого перцю.
- Через такий же проміжок часу додати нарізані помідори. Всі овочі тушкувати близько 20 - 25 хвилин. Перемішати 2 - 3 рази.
- Додати сіль, пряні трави.
- Можна купити готовий набір прованських трав, а можна зібрати прянощі самостійно. Любителі гострих страв можуть покласти в блюдо часник і пекучий перчик до смаку.
- Готувати закуску ще 5-6 хвилин.
- Овочевий рататуй, приготований на сковороді за класичним рецептом, може бути як гарніром, так і самостійною стравою. Смачного!
Вам можеть бути цікаво: Горщики з картоплею, м'ясом і грибами Як приготувати щуку фаршировану в духовці Жульєн з мідій з грибами