Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно. Їжа кавказької кухні, багата пікантними соусами, запашними травами і гострими приправами, давно увійшла в повсякденний раціон. Приготувати м'ясо птиці особливим способом, заснованому на неповторному колориті вишуканих смаків, об'єднаних в самобутньому рецепті, завжди приємно і дуже привабливо для кожної господині. Отримати ситне, неймовірно смачну страву можна за короткий час.
Необхідні інгредієнти:
- курка - до 1,5 кг;
- помідор - 3 шт .;
- солодкий перець - 1 шт .;
- морква - 1 шт .;
- цибулина - 2 шт .;
- аджика - 2 ст. л .;
- вино (бажано сухе) - 50 мл;
- масло (вершкове, соняшникова) - по 50 г кожного виду;
- часник - 4 зубчики;
- кількість солі, зелені (петрушка, кінза, кріп, базилік), хмелі-сунелі, гострого меленого перцю підібрати за смаком.
Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно. Їжа кавказької кухні, багата пікантними соусами, запашними травами і гострими приправами, давно увійшла в повсякденний раціон. Приготувати м'ясо птиці особливим способом, заснованому на неповторному колориті вишуканих смаків, об'єднаних в самобутньому рецепті, завжди приємно і дуже привабливо для кожної господині. Отримати ситне, неймовірно смачну страву можна за короткий час.
Необхідні інгредієнти:
- курка - до 1,5 кг;
- помідор - 3 шт .;
- солодкий перець - 1 шт .;
- морква - 1 шт .;
- цибулина - 2 шт .;
- аджика - 2 ст. л .;
- вино (бажано сухе) - 50 мл;
- масло (вершкове, соняшникова) - по 50 г кожного виду;
- часник - 4 зубчики;
- кількість солі, зелені (петрушка, кінза, кріп, базилік), хмелі-сунелі, гострого меленого перцю підібрати за смаком.
Рецепт приготування
- Пере тим, як приготувати курку чахохбілі на сковороді, тушку птиці почистити, видалити нутрощі, промити, порубати на невеликі частини.
- Головною помилкою, яку здатний допустити початківець кулінар, є обсмажування шматочків курки в маслі. Ні в якому разі! Готувати необхідно тільки на сухій сковороді, щоб забезпечити м'ясо птиці апетитною скоринкою, що зберігає соковиті якості продукту.
- Очищені і вимиті овочі (морква, перець і цибулю) покришити тонкими смужками однакового розміру. Часник розчавити кулінарним пресом.
- До рум'яним частинам м'яса приєднати шматочки цибулі, обсмажити їх протягом 5 хвилин, періодично перемішуючи.
- Помідори занурити в окріп, облити водою, легко видалити шкірку, після чого подрібнити.
- Додати до частин курки моркву і перець, через 5 хвилин викласти вершкове масло, аджику, часник, підготовлені томати, бажану кількість солі, вина, хмелі-сунелі, гострого перцю, спецій і зелені. Продовжити процес до готовності всіх компонентів, не забуваючи кілька разів акуратно перемішувати продукти.
- Подати грузинське блюдо чахохбілі з куркою на стіл в гарячому вигляді. Його необхідно доповнити м'яким лавашем і келихом білого вина. Такі традиції кавказького народу. Смачного!