Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
06.08.2019 140 0

Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні

Другі страви
В закладки

Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно. Їжа кавказької кухні, багата пікантними соусами, запашними травами і гострими приправами, давно увійшла в повсякденний раціон. Приготувати м'ясо птиці особливим способом, заснованому на неповторному колориті вишуканих смаків, об'єднаних в самобутньому рецепті, завжди приємно і дуже привабливо для кожної господині. Отримати ситне, неймовірно смачну страву можна за короткий час.

Необхідні інгредієнти:

Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні

Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні

Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні

  • курка - до 1,5 кг;
  • помідор - 3 шт .;
  • солодкий перець - 1 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • цибулина - 2 шт .;
  • аджика - 2 ст. л .;
  • вино (бажано сухе) - 50 мл;
  • масло (вершкове, соняшникова) - по 50 г кожного виду;
  • часник - 4 зубчики;
  • кількість солі, зелені (петрушка, кінза, кріп, базилік), хмелі-сунелі, гострого меленого перцю підібрати за смаком.

Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно. Їжа кавказької кухні, багата пікантними соусами, запашними травами і гострими приправами, давно увійшла в повсякденний раціон. Приготувати м'ясо птиці особливим способом, заснованому на неповторному колориті вишуканих смаків, об'єднаних в самобутньому рецепті, завжди приємно і дуже привабливо для кожної господині. Отримати ситне, неймовірно смачну страву можна за короткий час.

Необхідні інгредієнти:

Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні

Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні

Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні

  • курка - до 1,5 кг;
  • помідор - 3 шт .;
  • солодкий перець - 1 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • цибулина - 2 шт .;
  • аджика - 2 ст. л .;
  • вино (бажано сухе) - 50 мл;
  • масло (вершкове, соняшникова) - по 50 г кожного виду;
  • часник - 4 зубчики;
  • кількість солі, зелені (петрушка, кінза, кріп, базилік), хмелі-сунелі, гострого меленого перцю підібрати за смаком.

Рецепт приготування

  1. Пере тим, як приготувати курку чахохбілі на сковороді, тушку птиці почистити, видалити нутрощі, промити, порубати на невеликі частини.Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
  2. Головною помилкою, яку здатний допустити початківець кулінар, є обсмажування шматочків курки в маслі. Ні в якому разі! Готувати необхідно тільки на сухій сковороді, щоб забезпечити м'ясо птиці апетитною скоринкою, що зберігає соковиті якості продукту.Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
  3. Очищені і вимиті овочі (морква, перець і цибулю) покришити тонкими смужками однакового розміру. Часник розчавити кулінарним пресом.Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
    Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
    Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
    Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
  4. До рум'яним частинам м'яса приєднати шматочки цибулі, обсмажити їх протягом 5 хвилин, періодично перемішуючи.Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
  5. Помідори занурити в окріп, облити водою, легко видалити шкірку, після чого подрібнити.Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
    Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
  6. Додати до частин курки моркву і перець, через 5 хвилин викласти вершкове масло, аджику, часник, підготовлені томати, бажану кількість солі, вина, хмелі-сунелі, гострого перцю, спецій і зелені. Продовжити процес до готовності всіх компонентів, не забуваючи кілька разів акуратно перемішувати продукти.Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
    Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
  7. Подати грузинське блюдо чахохбілі з куркою на стіл в гарячому вигляді. Його необхідно доповнити м'яким лавашем і келихом білого вина. Такі традиції кавказького народу. Смачного!Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
Комментарии (0)
Додати коментар
Підбірка найкращих рецептів смачного курячого плову з фото і відео
Чи можна вважати плов, приготований з куркою, справжнім пловом? Або це каша з рисом і курячим м'ясом? Або Шавло - ще одне східне блюдо, яке відрізняється приготуванням?
Cтейк зі свинини на кістці
Cтейк зі свинини на кістці
Cтейк зі свинини на кістці
01.08.19 Другі страви
Давно доведено, що вживанням смачної і здорової їжі ми забезпечуємо гарний настрій, працездатність, довге і щасливе життя.
Цвітна капуста з овочами і грибами
Цвітна капуста добре поєднується з багатьма компонентами. Існує чимало апетитних страв, заснованих на цьому доступному, але смачне і дуже корисне інгредієнті.
Смачна домашня шаурма
Шаверма або шаурма відноситься до страв вуличного фастфуду. Любителі такої їжі можуть приготувати закуску в домашніх умовах.
Блюдо рататуй в прованському стилі
До виходу на екрани кінотеатрів американського повнометражного мультиплікаційного фільму, французьке блюдо рататуй, приготоване за класичним рецептом, виглядало як рагу
Секрети борщу з кислою капустою
Зараз свіжі овочі доступні цілий рік. Незважаючи на це, борщ з кислою капустою і буряками, приготований за класичним рецептом, є дуже популярною серед багатьох господинь.