Cтейк зі свинини на кістці
Другі страви
В закладки
Давно доведено, що вживанням смачної і здорової їжі ми забезпечуємо гарний настрій, працездатність, довге і щасливе життя. Основним джерелом білків в нашому повсякденному раціоні завжди було м'ясо. Чим воно ніжніше і м'якше, тим цінніше за своїм складом. Саме цей продукт часто використовується для домашнього приготування різноманітної їжі. Вибравши відповідний шматок свіжого м'яса, можна смачно приготувати соковитий стейк зі свинини на сковороді.
Складові:
- 2 порційних шматка свинини на кістці;
- свіже рафінована олія для смаження (оливкова або соняшникова);
- цибулина;
- лимон;
- столовий оцет (9%);
- кількість солі і перцю підбираємо за смаком.
Рецепт стейка з свинини на сковороді
- Перед тим, як посмажити свинячий стейк, вимите м'ясо звільняємо від плівок і сухожиль, ретельно промокаємо паперовими серветками. Якщо купили великий шматок, поділяємо його на порційні пласти товщиною до двох сантиметрів. Щоб м'ясо зберегло свою форму під час термічної обробки, надрезаем краю кожного скибки в декількох місцях.
- Робимо ароматний маринад для стейка з свинини: з'єднуємо в піалі 50 г масла, бажану кількість перцю, улюблені прянощі. Змащуємо шматки м'яса отриманим складом, складаємо в невеликий посуд, накриваємо плівкою, відправляємо на годину в холодильник.
- Нарізаємо очищену цибулину тонкими кільцями, поміщаємо в піалу з невеликою кількістю оцту, накриваємо посуд блюдцем.
- Наливаємо свіже масло в розпечену сковороду, нагріваємо жир на сильному вогні. Дістаємо з холодильника підготовлене м'ясо, викладаємо пласти в ємність. Робимо це таким чином, щоб між шматками було невелику відстань. Обсмажуємо стейк зі свинини на кістці до появи майже коричневої скоринки, перевертаємо, зменшуємо вогонь до середнього рівня, продовжуємо приготування. На весь процес витрачаємо не більше 15 хвилин. В кінці теплової обробки додаємо бажану кількість солі.
- Правильний стейк зі свинини повинен бути м'яким. Якщо вийшов трохи жорстким, виправляємо неприємну ситуацію, застосовуючи спосіб приготування на пару. Наколюємо продукт на кухарську виделку, кілька хвилин утримуємо над каструлею з киплячою водою.
- Подаємо страву в гарячому стані. На кожен шматок смаженого м'яса викладаємо просочені оцтом кільця цибулі. Ми отримали соковитий і ніжний свинячий стейк на кістки, за смаком і ароматом дуже нагадує шашлик. При бажанні доповнюємо блюдо приготованим кислим соусом. Смачного!
Комментарии (0)
Сучасні качатниці виготовляють з чавуну, нержавіючої сталі і багатошарового алюмінію. Вони покриті емаллю або антипригарними речовинами, які полегшують підготовку і
Зелене листя шпинату є багатим джерелом вітамінів і корисних мінералів. Однак багато хто з них руйнуються при термічній обробці.
Філе індички з овочами, приготоване на сковороді - це один з численних рецептів, для якого доречні слова: швидко, якісно, корисно, яскраво.
У кожної господині є своя фірмова страва, яку із задоволенням представляється як звичайний страви або прикраси святкового застілля.
Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно.