Голубці з м'ясом і рисом
Другі страви
В закладки
У кожної господині є своя фірмова страва, яку із задоволенням представляється як звичайний страви або прикраси святкового застілля. До такої їжі неодмінно ставляться голубці з м'ясом і рисом, що володіють прекрасним смаком і прекрасною зовнішньою привабливістю.
Складові:
- яловичина і свинина - 700 і 300 г відповідно;
- цибулини - 3 шт .;
- відварений до напівготовності рис - 100 г;
- не надто щільний качан капусти;
- свіже олію соняшникову - 60 г;
- морква;
- помідор і ложка соусу томата;
- перець солодкий - 1 шт .;
- готовий бульйон або вода вода;
- кількість солі, зелені, спецій і прянощів підбираємо за смаком.
У кожної господині є своя фірмова страва, яку із задоволенням представляється як звичайний страви або прикраси святкового застілля. До такої їжі неодмінно ставляться голубці з м'ясом і рисом, що володіють прекрасним смаком і прекрасною зовнішньою привабливістю.
Складові:
- яловичина і свинина - 700 і 300 г відповідно;
- цибулини - 3 шт .;
- відварений до напівготовності рис - 100 г;
- не надто щільний качан капусти;
- свіже олію соняшникову - 60 г;
- морква;
- помідор і ложка соусу томата;
- перець солодкий - 1 шт .;
- готовий бульйон або вода вода;
- кількість солі, зелені, спецій і прянощів підбираємо за смаком.
Рецепт приготування голубців з м'ясом і рисом
- Очищене і помиті м'ясо звільняємо від плівок і сухожиль, нарізаємо невеликими шматочками, подрібнюємо в домашній комбайні разом з двома головками цибулі.
- В отриману масу додаємо бажану кількість солі, гострого і запашного перцю, заздалегідь приготовлений рис, півсклянки води чи молока. Робимо заміс фаршу, добре поєднуючи всі компоненти. Чим краще попрацюємо руками, тим смачніше отримуємо фарш для голубців.
- Гострим ножем видаляємо з капусти качан. Вливаємо в каструлю бутильовану воду, опускаємо в неї качан, повністю зануривши в рідину. Таким способом дізнаємося її обсяг, необхідний для приготування овоча.
- Витягуємо капусту з посуду, включаємо конфорку, нагріваємо воду до киплячого стану, додаємо трохи солі. Обережно опускаємо качан в ємність. Якщо капуста молода, через 5 хвилин акуратно відокремлюємо верхній, потім наступні шари листя. Для більш зрілого рослини збільшуємо час варіння до чверті години. Складаємо капустяне листя для голубців в тарілку, поміщаємо на секунду під проточну воду.
- Видаливши тверді прожилки, викладаємо на кожен лист по ложці фаршу, звертаємо у вигляді сигари, кінці заправляємо всередину. Начиняємо очищений перець. Його присутністю в їжі ми не тільки прикрашаємо готову страву, а й надаємо страві додатковий аромат.
- Нагріваємо сковороду, вливаємо свіже масло, викладаємо сформовані вироби, обсмажуємо на сильному вогні з обох боків до появи коричневого кольору. Таким способом забезпечуємо кращий смак і привабливий зовнішній вигляд голубців зі свіжої капусти.
- Складаємо їжу в каструлю, накриваємо тарілкою, утримуючи м'ясні голубці в одному положенні, зберігаючи їх цілісність. Вливаємо готовий бульйон або бутильовану воду, відварюємо продукти протягом півгодини.
- У звільнену сковороду поміщаємо цибулю і моркву, очищені і нарізані у вигляді соломки. Обсмажуємо інгредієнти, в кінці додаємо подрібнений помідор, нарубану зелень, соус томатів. Продовжуємо приготування. Через чверть години викладаємо овочі в каструлю з простими голубцями. Через 3 хвилини закінчуємо теплову обробку продуктів.
- Подаємо страву гарячим. Готові голубці з фаршем і рисом вийшли апетитними і смачними. Смачного!
Комментарии (0)
Трапляється, рис є, м'ясо, цибулю теж в наявності, а моркви немає. Або інша ситуація: морква є, але той, для кого ви готуєте сьогодні, не любить її.
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої
Чи можна вважати плов, приготований з куркою, справжнім пловом? Або це каша з рисом і курячим м'ясом? Або Шавло - ще одне східне блюдо, яке відрізняється приготуванням?
Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно.
Цвітна капуста добре поєднується з багатьма компонентами. Існує чимало апетитних страв, заснованих на цьому доступному, але смачне і дуже корисне інгредієнті.