Польський бігос зі свинини з курагою
Другі страви
В закладки
Національні страви польської кухні дуже смачні і оригінальні. Їх люблять як місцеві жителі, так і численні туристи. Особливою популярністю заслужено користується традиційний бігос по-польськи зі свинини з курагою.
Складові:
- свіжа капуста - 0,5 кг;
- квашена капуста - 0,5 кг;
- свиняча вирізка - 0,5 кг;
- мисливські ковбаски - 0,5 кг;
- мариновані огірки - 5 шт .;
- цибулина - 2 шт .;
- морква - 1 шт .;
- курага - 100 г;
- лавровий лист - 3 шт .;
- соняшникова олія - 2 ст. л.
Рецепт традиційного польського бігосу
- Перед тим, як приготувати бігос, необхідно підготувати свинину. М'ясо добре вимийте і наріжте невеликими шматочками.
- Помістіть свинину в каструлю і залийте водою. Каструлю з м'ясом поставте на максимальний вогонь. Коли бульйон закипить, зніміть піну і зменшіть вогонь. Очистіть 1 цибулину і моркву. Підготовлені овочі розріжте на кілька частин і додайте в бульйон. Надішліть до них лавровий лист. Варити свинину не менше години, не забувши посолити. Варені шматочки м'яса перекладіть в чисту тарілку і остудіть, а бульйон тимчасово відставте в сторону.
- Поки м'ясо вистигає, очистіть залишилася цибулину. Дрібно покришите її гострим ножем. Мисливські ковбаски наріжте кубиками.
- Сковороду, змащену олією, нагрійте на великому вогні. Коли сковорода розжариться, всипте туди подрібнену цибулю і ковбаски. Обсмажте суміш до золотистого кольору.
- Поки цибуля з ковбасками смажиться, дрібно наріжте свіжу капусту. Чим дрібніше вийде це зробити, тим краще смак оригінального блюда.
- Додайте овоч до цибулі і ковбасі, все перемішайте і тушкуйте під закритою кришкою близько 10-15 хвилин. Капуста повинна лише трохи розм'якшити і підрум'янитися.
- Підготуйте квашену капусточку і мариновані огірки. Якщо капустяне листя занадто довгі, злегка зменшите їх. Огірки наріжте тонкою соломкою.
- Всипте в сковороду квашену капусту, подрібнені огірки і остигнула свинину.
- Суміш залийте свинячим бульйоном. Весь вміст сковороди ретельно перемішайте дерев'яною лопаткою. Гасити на мінімальному вогні під закритою кришкою не менше 1,5 години.
- Поки страва гаситься, вимийте курагу і розріжте її на дві частини. За 5 хвилин до готовності страви, додайте подрібнену курагу до вмісту сковороди і перемішайте. Через 5 хвилин блюдо зніміть з вогню.
- Подається до столу польське блюдо бігос як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Комментарии (0)
Сучасні качатниці виготовляють з чавуну, нержавіючої сталі і багатошарового алюмінію. Вони покриті емаллю або антипригарними речовинами, які полегшують підготовку і
Схід славиться своєю різноманітністю і великою кількістю смачних і дуже корисних страв. Плов з баклажанами та іншими овочами відрізняється особливим смаком і
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.
У кожної господині є своя фірмова страва, яку із задоволенням представляється як звичайний страви або прикраси святкового застілля.
Цвітна капуста добре поєднується з багатьма компонентами. Існує чимало апетитних страв, заснованих на цьому доступному, але смачне і дуже корисне інгредієнті.