Секрети борщу з кислою капустою
06.08.2019 519 0

Секрети борщу з кислою капустою

Кулінарія
В закладки

Зараз свіжі овочі доступні цілий рік. Незважаючи на це, борщ з кислою капустою і буряками, приготований за класичним рецептом, є дуже популярною серед багатьох господинь.

Щоб борщ з кислої капусти вийшов смачним, потрібно знати деякі секрети його приготування:

  • замочити капусту в гарячій воді і промити її;
  • не додавати капусточку в борщ, поки картопля не звариться, інакше картопля може вийти «скляним»;
  • не використовувати томат, інакше перша страва буде занадто кислим.

Необхідні інгредієнти:

Секрети борщу з кислою капустою

  • 2,2 л бульйону;
  • 0,5 кг очищеної картоплі;
  • 0,5 - 0,8 кг капусти;
  • буряк;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 3 - 4 ложки топленого жиру або масла;
  • свіжа або сушена зелень.
  • перець і спеції;
  • сіль.

Зараз свіжі овочі доступні цілий рік. Незважаючи на це, борщ з кислою капустою і буряками, приготований за класичним рецептом, є дуже популярною серед багатьох господинь.

Щоб борщ з кислої капусти вийшов смачним, потрібно знати деякі секрети його приготування:

  • замочити капусту в гарячій воді і промити її;
  • не додавати капусточку в борщ, поки картопля не звариться, інакше картопля може вийти «скляним»;
  • не використовувати томат, інакше перша страва буде занадто кислим.

Необхідні інгредієнти:

Секрети борщу з кислою капустою

  • 2,2 л бульйону;
  • 0,5 кг очищеної картоплі;
  • 0,5 - 0,8 кг капусти;
  • буряк;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 3 - 4 ложки топленого жиру або масла;
  • свіжа або сушена зелень.
  • перець і спеції;
  • сіль.

Рецепт приготування

  1. Перед тим, як приготувати борщ з кислої капусти, необхідно отримати хороший бульйон. Для цього 1 кг м'яса з кісточками, яловичини або свинини, залити 3 літрами води. Варити до готовності м'яса. Готовий продукт вийняти, відокремити від кісток.Секрети борщу з кислою капустою
  2. Відлити потрібну кількість бульйону в каструлю, частина залишивши для приготування буряка. Повернути м'ясо в бульйон.
  3. Замочити капусточку в гарячій воді на чверть години.Секрети борщу з кислою капустою
  4. Почистити картоплю, розрізати її на невеликі шматочки.Секрети борщу з кислою капустою
  5. Надіслати картопля в каструльку. Варити до готовності.
  6. Промити, віджати підготовлені капустяне листя. Покласти в використовувану посуд. Нагріти до повторного закипання. Варити 20 хвилин.Секрети борщу з кислою капустою
  7. Буряк почистити. Нарізати тонкими брусочками. Покласти в сковороду, налити туди трохи бульйону. Гасити 15-20 хвилин.Секрети борщу з кислою капустою
    Секрети борщу з кислою капустою
  8. Нарізати цибулю і моркву. Підрум'янити їх на маслі або жирі.Секрети борщу з кислою капустою
  9. У каструлю з інгредієнтами покласти тушкований буряк, заправку з лука і морквини.Секрети борщу з кислою капустою
  10. Посолити. Готувати ще близько чверті години. Поперчити, додати лаврушку.Секрети борщу з кислою капустою
  11. Готувати все протягом 5 хвилин. Покласти зелень. Через хвилину вимкнути вогонь. Залишити каструлю на плиті на півгодини. Смачний борщ з буряком і кислою капустою готовий. Смачного!Секрети борщу з кислою капустою
Комментарии (0)
Додати коментар
Чахохбілі: курка за мотивами грузинської кухні
Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно.
Польський бігос зі свинини з курагою
Національні страви польської кухні дуже смачні і оригінальні. Їх люблять як місцеві жителі, так і численні туристи.
Цвітна капуста з овочами і грибами
Цвітна капуста добре поєднується з багатьма компонентами. Існує чимало апетитних страв, заснованих на цьому доступному, але смачне і дуже корисне інгредієнті.
Смачна домашня шаурма
Шаверма або шаурма відноситься до страв вуличного фастфуду. Любителі такої їжі можуть приготувати закуску в домашніх умовах.
Блюдо рататуй в прованському стилі
До виходу на екрани кінотеатрів американського повнометражного мультиплікаційного фільму, французьке блюдо рататуй, приготоване за класичним рецептом, виглядало як рагу
Домашнє тістечко картопля
Просте тістечко картопля зі згущеним молоком всім відомо з дитинства. Його готували бабусі і мами.