Секрети борщу з кислою капустою
Кулінарія
В закладки
Зараз свіжі овочі доступні цілий рік. Незважаючи на це, борщ з кислою капустою і буряками, приготований за класичним рецептом, є дуже популярною серед багатьох господинь.
Щоб борщ з кислої капусти вийшов смачним, потрібно знати деякі секрети його приготування:
- замочити капусту в гарячій воді і промити її;
- не додавати капусточку в борщ, поки картопля не звариться, інакше картопля може вийти «скляним»;
- не використовувати томат, інакше перша страва буде занадто кислим.
Необхідні інгредієнти:
- 2,2 л бульйону;
- 0,5 кг очищеної картоплі;
- 0,5 - 0,8 кг капусти;
- буряк;
- цибулина;
- морквина;
- 3 - 4 ложки топленого жиру або масла;
- свіжа або сушена зелень.
- перець і спеції;
- сіль.
Зараз свіжі овочі доступні цілий рік. Незважаючи на це, борщ з кислою капустою і буряками, приготований за класичним рецептом, є дуже популярною серед багатьох господинь.
Щоб борщ з кислої капусти вийшов смачним, потрібно знати деякі секрети його приготування:
- замочити капусту в гарячій воді і промити її;
- не додавати капусточку в борщ, поки картопля не звариться, інакше картопля може вийти «скляним»;
- не використовувати томат, інакше перша страва буде занадто кислим.
Необхідні інгредієнти:
- 2,2 л бульйону;
- 0,5 кг очищеної картоплі;
- 0,5 - 0,8 кг капусти;
- буряк;
- цибулина;
- морквина;
- 3 - 4 ложки топленого жиру або масла;
- свіжа або сушена зелень.
- перець і спеції;
- сіль.
Рецепт приготування
- Перед тим, як приготувати борщ з кислої капусти, необхідно отримати хороший бульйон. Для цього 1 кг м'яса з кісточками, яловичини або свинини, залити 3 літрами води. Варити до готовності м'яса. Готовий продукт вийняти, відокремити від кісток.
- Відлити потрібну кількість бульйону в каструлю, частина залишивши для приготування буряка. Повернути м'ясо в бульйон.
- Замочити капусточку в гарячій воді на чверть години.
- Почистити картоплю, розрізати її на невеликі шматочки.
- Надіслати картопля в каструльку. Варити до готовності.
- Промити, віджати підготовлені капустяне листя. Покласти в використовувану посуд. Нагріти до повторного закипання. Варити 20 хвилин.
- Буряк почистити. Нарізати тонкими брусочками. Покласти в сковороду, налити туди трохи бульйону. Гасити 15-20 хвилин.
- Нарізати цибулю і моркву. Підрум'янити їх на маслі або жирі.
- У каструлю з інгредієнтами покласти тушкований буряк, заправку з лука і морквини.
- Посолити. Готувати ще близько чверті години. Поперчити, додати лаврушку.
- Готувати все протягом 5 хвилин. Покласти зелень. Через хвилину вимкнути вогонь. Залишити каструлю на плиті на півгодини. Смачний борщ з буряком і кислою капустою готовий. Смачного!
Комментарии (0)
Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно.
Національні страви польської кухні дуже смачні і оригінальні. Їх люблять як місцеві жителі, так і численні туристи.
Цвітна капуста добре поєднується з багатьма компонентами. Існує чимало апетитних страв, заснованих на цьому доступному, але смачне і дуже корисне інгредієнті.
Шаверма або шаурма відноситься до страв вуличного фастфуду. Любителі такої їжі можуть приготувати закуску в домашніх умовах.
До виходу на екрани кінотеатрів американського повнометражного мультиплікаційного фільму, французьке блюдо рататуй, приготоване за класичним рецептом, виглядало як рагу