Рецепт плову по арабськи
20.08.2019 176 0

Рецепт плову по арабськи

Рецепти плова
В закладки

Арабська плов - узагальнена назва страви з рису та інших компонентів. Відповідно, існує велика кількість різних рецептів по-арабськи. Арабська варіант сходить до древнеіранськой традиції, згідно з якою блюдо готується на основі роздільного приготування м'яса і рису, які не змішуються при подачі. Інша відмінна риса арабського плову - в повній відсутності свинини. Її в мусульманських державах майже не вживають і християни. А ось курка популярна. Плов готують також з баранини, ягня, яловичини. І, звичайно з великою кількістю східних спецій і великою різноманітністю овочів. Рецепт плову по арабськи

Як приготувати арабська плов

Плов по арабськи може бути з м'ясом, фруктами, а також з овочами. При цьому рецепти настільки різні, що знайти єдино вірний, який буде характеризувати блюдо по арабському походженням, досить складно. Але є щось спільне в будь-якому рецепті.

Рис відварюється окремо, а потім змішується в блюді в холодному вигляді, щоб разом з іншими продуктами дійти до готовності.

Плов по-арабськи взагалі досить простий. Якщо середньоазіатський варіант - це ціла наука, а приготування - ритуал, то арабський готується просто. Можете самі в цьому переконатися.

Складові

Найчастіше варять з рисом, однак поширений також і булгур. Гара, або некрупяная частина плову, може бути яєчної, рибної, м'ясної, тощо. В будь-якому плові в Гарі або як гарнір в плову повинні бути фрукти - кисло-солодка алича, родзинки, гранатові зерна. Рецепт плову по арабськи Третя особливість плову на арабський манер - це додавання бобових. Дуже люблять тут класти в нього квасолю, сочевицю. Неодмінно додається топлене масло, яке кладуть відразу при варінні рису, що надає вершковий ніжний смак. Використовується багато спецій, прянощів і зелені. Рецепт плову по арабськи Втім, такий багатий набір застосуються не завжди. Звичайний плов, «плов будинків», готується з сочевицею і з дуже скромного переліку продуктів. Однак базовий набір присутній:

  • рис - півтори склянки;
  • 1 цибулина;
  • сочевиці і курячого філе - за смаком;
  • сіль;
  • зелень.

Рецепт плову по арабськи Для його приготування на звичайній сковороді обсмажують нарізану дрібно цибулю, в нього додається дрібно нарізане філе курки, смажиться до готовності. Рецепт плову по арабськи Окремо відварюється в підсоленій воді сочевиця (півсклянки на склянку води). Коли вона готова, потрібно влити ще 3,5 склянки гарячої води і закласти промитий рис. Як звариться, додати цибулю з м'ясом, перемішати, прогріти і подавати, прикрасивши нарубаного зеленню. Рецепт плову по арабськи Щоб підтвердити простоту арабського плову, наведемо ще один рецепт. Потрібно взяти:

  • півкілограма рису;
  • курку вагою понад кілограм;
  • 750 мл курячого бульйону;
  • по 100 г моркви і цибулі;
  • 150 г горіхів;
  • сіль і перець.

Рецепт плову по арабськи Відвари курку з цибулею і корінням, розібрати її на шматочки, відокремивши м'ясо від кісток. Рис добре промити, підсушити і злегка обсмажити в сухому вигляді на сковороді, щоб став прозорим. Влити бульйон і хвилин п'ять прокип'ятити при досить бурхливому бурлінні. Потім закрити кришку і залишити доходити до готовності на водяній бані. Рецепт плову по арабськи В кінці в рис покласти м'ясо, злегка підсмажені горіхи і нарізаний маринований перець. Подавати із зеленню в гарячому вигляді.

Рецепт арабського плову маклюба

Рекомендуємо приготувати рецепт цікавого страви, яке не є, строго кажучи, пловом в традиційному розумінні цього слова. Подібне готують в Туреччині та Ірані як окрему страву і називають сабжем. Однак у всіх рецептах блюдо називається саме так - плов маклюба, що в перекладі з арабської означає «перевертень».

Перевертиш - тому що всі компоненти закладаються в нього шарами, а при подачі блюдо перевертається догори дном і подається на одній загальній великій тарілці.

Як це робиться? Досить просто. Окремо, без всякого цибулі та моркви, смажиться в олії м'ясо. Підрум'янене м'ясо заливається окропом, заправляється приправами і гаситься. Тим часом обсмажують баклажани, помідори, картопля скибочками і цибулю. Все смажиться окремо, а викладається потім пошарово. Рецепт плову по арабськи Дуже важливо рис обсмажити в сухому вигляді на топленому маслі, після чого в каструлі з товстим дном викладають шари, які можна класти в довільному порядку. Хтось любить спочатку укласти овочі, а потім м'ясо, хтось навпаки. Важливо, що зверху завжди кладеться рис, тому що в готовому перевернутому вигляді він як раз виявиться внизу. Рецепт плову по арабськи Виклавши шари, попутно їх підсолюючи і додаючи перцю і спецій, заливають все бульйоном і накривають кришкою. На середньому вогні рис доводиться до готовності, після чого блюдо перевертається. Подають його з мигдалем - його посипають зверху для прикраси. Рецепт плову по арабськи Важливо! Подача - важлива частина трапези. Зазвичай маклюба прикрашають ще й салатом з кольорових овочів, який розкладається секторами, попереджаючи соусом з йогурту і тертого огірка і зелені.

Комментарии (0)
Додати коментар
Рецепти плову з полби: з куркою, з м'ясом, з грибами
Незвичайний плов з полби в деяких сенсах виграє у традиційного рецепту з рисом. Але слід врахувати, що цей варіант сильно відрізняється від узбецького методу
Плов з сочевиці по азербайджанські
Азербайджанський плов з сочевицею - блюдо нетрадиційне, але дуже смачне. М'ясо в ньому замінюють бобові, а в деяких рецептах успішно використовується курка, свинина або
Дієтичний плов з баклажанами: два покрокових рецепта з фото
Схід славиться своєю різноманітністю і великою кількістю смачних і дуже корисних страв. Плов з баклажанами та іншими овочами відрізняється особливим смаком і
Як приготувати плов в каструлі на плиті-покроковий рецепт з фото
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.
Як правильно приготувати смачний плов кілька кращих відео рецептів
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої
Смачний плов в скороварці, мультиварці-рецепт з докладним описом приготування
Скороварки бувають 2 типів: ті, що продаються як окремі прилади, і ті, що виконані у вигляді мультіварок з функцією скороварки.