Рецепт плову з печінки
21.08.2019 1 943 0

Рецепт плову з печінки

Рецепти плова
В закладки

Класичний плов з печінкою - це ситне, корисне блюдо, яке готується простіше, ніж рецепт з м'ясом. До складу субпродукту входить безліч корисних мікроелементів, яких не знайти в інших стравах. Смачний і ароматний плов з додаванням курячої або яловичої печінки прикрасить і повсякденний, і святковий стіл.

Інгредієнти для класичного рецепту

Приготувати рецепт на обід або вечерю можна, використовуючи такі інгредієнти:

  • печінка - 500 г;
  • морква - велика, 1 шт .;
  • рис - 1 склянка;
  • цибуля - 1 шт .;
  • сіль, зіра або приправа для плову, олія соняшникова.

Найкраще використовувати рафіновану олію, щоб не було стороннього смаку.

Опис приготування

Ось, як готують плов з курячою печінкою:

  1. Продукт розморожують, усувають прожилки, нарізають дрібними шматочками і дають стекти воді. Плівка на продукті зазвичай тонка, очищати її практично не потрібно.
  2. У казан наливають масло, добре прогрівають і викладають ріпчасту цибулю.Рецепт плову з печінки
  3. Слідом відправляють печінку, солять. Можна готувати і без цибулі, але тоді печінка вийде не такий ароматної і м'якою. Смажити печінку краще під закритою кришкою до напівготовності.Рецепт плову з печінки
  4. Дістають продукт, перекладають в тарілку, а в казан знову заливають вершкове масло і кладуть моркву, натерту на крупній тертці.Рецепт плову з печінки
  5. Промивають рис і кладуть зверху моркви, яловичу або курячу печінку поки не додають, як і масло (деякі господині смажать на вершковому, однак це сильно впливає на смак плову).Рецепт плову з печінки
  6. Готують під кришкою, затоки теплою водою (2 склянки). Коли крупа майже приготується викладають печінку.Рецепт плову з печінки
  7. Далі засипають 1 ч. Л. солі, приправи і перець, можна використовувати шафран або куркуму.
  8. Накривають кришкою і тушкують плов з курячою печінкою 20 хвилин.

Знімають каструлю з плити і обов'язково загортають рушником на 30 хвилин. За цей час блюдо «дійде» і придбає потрібну консистенцію.

Як приготувати плов з яловичої печінкою

Для приготування візьміть 400 г печінки, круглий рис в кількості 1 ст. і по 1 шт. моркви, цибулі. Дуже добре доповнює таке блюдо зелень - петрушка, зелена цибуля або кріп. Буде потрібно масло, сіль і перець. А ось класичні приправи можна не використовувати.

Готують плов з печінки за такою технологією:

  1. Великі шматки промивають і очищають від плівок (обов'язково, так як вони досить товсті). Рис також промивають і заливають на півгодини крижаною водою.
  2. Нарізають печінку дрібними кубиками і обсмажують в казані з розпеченим маслом. Замість масла можна використовувати розтоплений курдючний жир.
  3. Поверх печінки кладуть дрібно нашатковану цибулю і моркву, натерту на крупній тертці або нарізану соломкою. Обсмажують до середньої м'якості овочів.
  4. Додають рубану зелень, потім заливають водою, солять і тушкують під закритою кришкою 2 хвилини після кипіння.
  5. Викладають рис, розрівнюють лопаткою, додають сіль і перець. Вливають води так, щоб вона на 2 см була вище крупи. Гасять на мінімальному вогні до м'якості.

Частина свіжої рубаною зелені викладають поверх готового блюда і подають до столу.

Плов по-єгипетськи

Готують блюдо з курячою печінкою, на 2 порції потрібно взяти: 100 г субпродукту, 100 г вершкового масла, 200 г рису, 100 г грибів, 300 мл бульйону, 100 г шинки, ріпчаста цибуля і сіль за смаком.

Спочатку обсмажують без масла відварений рис. Потім в маслі смажать печінку і варену шинку, змішують з скибочками грибів і заливають бульйоном. Доводять до кипіння і тушкують 20 хвилин, попередньо посоливши.

Плов по-стамбульський

Готують ароматний плов на вершковому або рослинному маслі - 3 ст. л., також беруть 2,5 склянки курячого бульйону, 2 склянки рису і 2-4 шт. курячої печінки. Потрібно взяти 2 ст. л. мигдалю і стільки ж арахісу, щіпку шафрану, 2 ложки цукру і трохи солі.

Спочатку готують рис, заливши його склянкою окропу. Промивають крупу після повного охолодження. Поки рис настоюється, розтоплюють і нагрівають масло в казані, кладуть рис і прожарюють, помішуючи дерев'яною ложкою.

Поверх крупи викладають порубаний мигдаль і арахіс, подрібнену печінку. Гасять 5-7 хвилин і заливають бульйоном. Додають в рідину все спеції і перемішують. Накривають кришкою і доводять до кипіння, потім відкривають кришку і варять до випаровування рідини на мінімальному вогні. Коли страва приготується, закривають його кришкою і настоюють 20 хвилин.

Корисні поради

Щоб урізноманітнити меню і сам рецепт плову з курячою печінкою, можна скористатися невеликими хитрощами:

  • печінку качки та індички володіє практично таким же смаком, як куряча, але після приготування страва має дещо іншим ароматом;
  • морква можна замінити гарбузом або використовувати їх разом для додання ніжної консистенції і красивого відтінку.

Приготувати плов з курячою печінкою ще простіше, ніж з м'ясом, так як цей продукт не вимагає такої тривалої обробки. Блюдо з нею виходить ще більш ніжним і не менш смачним. Особливо корисно воно для людей з недоліком заліза в крові.

Комментарии (0)
Додати коментар
Рецепт плову на курдючному салі
По всьому світу люди готують плов, але справжні знавці смачних рецептів живуть у Ферганській долині, що розташована в Узбекистані.
Рецепти плову з полби: з куркою, з м'ясом, з грибами
Незвичайний плов з полби в деяких сенсах виграє у традиційного рецепту з рисом. Але слід врахувати, що цей варіант сильно відрізняється від узбецького методу
Приготування плову з курячих шлунків-докладний рецепт
Курячі потрошки - цінний і поживний продукт, який має не тільки відмінні смакові якості, але і приносить чимало користі. Печінка серце і шлуночки мають невисоку
Плов з сочевиці по азербайджанські
Азербайджанський плов з сочевицею - блюдо нетрадиційне, але дуже смачне. М'ясо в ньому замінюють бобові, а в деяких рецептах успішно використовується курка, свинина або
Як приготувати плов в каструлі на плиті-покроковий рецепт з фото
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.
Покроковий рецепт плову без моркви з фото і відео
Трапляється, рис є, м'ясо, цибулю теж в наявності, а моркви немає. Або інша ситуація: морква є, але той, для кого ви готуєте сьогодні, не любить її.