Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
26.08.2019 263 0

Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні

Рецепти плова
В закладки

Баранина - традиційне м'ясо для приготування класичного узбецького плову. Але поширення рецептів по всьому світу внесло корективи навіть у стандартні страви. Смачний розсипчастий плов зі свинини - не менше популярне і затребуване блюдо. Адже це м'ясо простіше і швидше готується, а за смаковими якостями анітрохи не поступається баранчика. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні

Як приготувати розсипчастий плов зі свинини

Плов - це блюдо, до якого покрокові рецепти з фото не дадуть ніяких значимих підказок. Єдине, що по ним можна оцінити, - це інтенсивність обсмажування компонентів і розмір нарізаних овочів і м'яса. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні При приготуванні потрібно враховувати кілька нюансів:

  • зірвак - м'ясна обсмажування для страви, приготована в великій кількості олії. В якості основи можна використовувати філе або реберця з тонкими кісточками, отримані від молодої свинини. Підійдуть і невеликі прошарку сала;
  • морквина для справжнього плову не натирають, а ріжеться кубиками або довгими брусочками (соломкою); Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  • послідовність дій на етапі засмажкою може відрізнятися: щоб цибуля не пригоріла, одні кухаря кладуть його поверх м'яса, але перед морквою, інші додають перед м'ясом;
  • щоб приготувати смачний розсипчастий плов зі свинини, потрібно вибрати правильний рис. Існують сорти, які маркуються як «для плову»: девзіра, пропарені види. Але найкраще поекспериментувати з декількома сортами, адже виробники в різних регіонах країни відрізняються; Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  • готувати страву потрібно на соняшниковій олії або салі, якщо попалися шматочки з великим прошарком. Попередньо жир витоплюють;
  • барбарис дає кислинку плову, але використовувати його необов'язково, незважаючи на те, що зустрічається приправа майже у всіх традиційних рецептах. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні

Тепер можна приступати до приготування смачного плову зі свининою.

Швидкий і смачний плов зі свинини в казані на живому вогні

Щоб приготувати розсипчастий плов в казані на живому вогні, потрібно використовувати тільки якісні дрова чи вугілля.

Ніяких пластикових або гумових елементів не повинно потрапити в багаття.

Щоб виконати рецепт, потрібно взяти точну кількість компонентів, або збільшити їх відповідно до пропорцій. Складові:

  • 1 кг м'якоті свинини без кісток і надлишків жиру;
  • 1 кг довгого рису, або спеціального сорту для розсипчастого плову;
  • 1 кг моркви;
  • 4 цибулини великого розміру;
  • 200 мл рослинного масла без запаху;
  • 2 головки часнику;
  • зіра (кумін) - 1-2 ч. л. в залежності від супутніх приправ.

Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні Опціонально можна взяти гострий перець (в стручках) за смаком, сіль, чорний перець, збірну приправу для плову, барбарис і зелень.

Пам'ятайте, що спецій не повинно бути занадто багато.

Краще взяти менше, ніж пересипати. Далі процес виглядає так:

  1. М'ясо нарізають великими шматочками, як тільки рис промиють до білої води і залишать залитим на 30-40 хвилин.
  2. Казан тим часом нагрівають на сильному вогні, додають склянку олії. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  3. Як тільки з'явиться димок, засипають цибулю, нарізану півкільцями.
  4. Через 3-4 хвилини до цибулі додають свинину: м'ясо повинно покритися рум'яною скоринкою, а рідина - випаруватися. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  5. На фінальному етапі приготування зирвака додають моркву, постійно помішуючи. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  6. Через 5-7 хвилин, коли овочі та м'ясо придбають золотистий колір, додають приправи, сіль, додають гарячу воду так, щоб вона на 1 см була вище вмісту. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  7. Тепер потрібно зменшити вогонь і тушкувати смачний плов ще 5-6 хвилин. Потім додають рис і підливають води, щоб вона покрила крупу. Шумівку діставати після додавання акуратно, вирівнявши шар рису, але не перемішуючи його! Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  8. Як тільки вода википить, додають очищені головки часнику. Казан накривають кришкою.
  9. Час приготування з цього моменту - 12-15 хвилин, так як м'ясо вже готове. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні

Фінальний штрих - прикраса зеленню і подача до столу. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні

Як приготувати розсипчастий плов зі свининою будинку на плиті

Щоб приготувати розсипчастий плов зі свининою і рисом, беруть сковороду з чавуну (вок з вузьким дном і широкими краями).

Можна використовувати аналогічну алюмінієвий посуд з товстим дном.

Дуже важливо використовувати точну кількість води, щоб не вийшла каша. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні Перед тим, як почати готувати розсипчастий плов зі свининою, збирають всі інгредієнти:

  • по 1 кг беруть свинини і рису, який після варіння виходить розсипчастим;
  • моркви потрібно на 200 г менше - 800 г;
  • часник - 3-4 головки, а цибулі - 600 г;
  • обов'язкова спеція - зіра 1 ч. л .;
  • рослинне масло - 200 мл;
  • вода - 1,5-2 л, якщо для приготування плову зі свининою використовується каструля-казан, а не сковорода, води буде потрібно менше;
  • можна додати 1 ч. л. суміші перців, жменю барбарису і 1 ч. л. куркуми.

Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні Технологія приготування плову на плиті відрізняється лише невеликими нюансами, проте сам процес буде не такий, як при використанні відкритого вогню. Тут не потрібно кожну секунду стежити за посудом і запобігати надмірне нагрівання:

  1. Рис заливають на 40-60 хвилин, попередньо промивши до прозорої води. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  2. Морква нарізають брусочками, цибулю - півкільцями, а свинину - великими кубиками. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  3. Спочатку обсмажують цибулю в злегка паруючий олії, потім додають до нього шматки свинини, кришкою накривати не потрібно. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  4. Коли свинина зарум'яниться, викладають брусочки моркви. Важливо притиснути овочі лопаткою до поверхні м'яса, не перемішуючи. Тоді морквина просочиться ароматом жиру, а не розвариться. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  5. Готують спеції: очищають часник, зрізають верхню частину, подрібнюють перець горошком, перебирають барбарис. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  6. Додають до зирвака 2 ст. л. солі, зіру, подрібнений перець. Якщо використовуються стручки пекучого чилі, то їх кладуть цілими.
  7. Заливають продукти гарячою водою на 1 см вище їх поверхні. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  8. Кладуть барбарис і залишилися спеції, накривають кришкою і тушкують приблизно 10 хвилин.
  9. Зверху потрібно покласти рис, акуратно розподіляючи його лопаткою. Потрібно добре притиснути крупу, але не перемішувати її. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  10. Відразу ж додають очищені головки часнику і заливають суміш окропом на 1,5 см вище рівня рису. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  11. Після закипання проробляють паличкою отвори в спресованої крупі, щоб волога швидше випарювалася. накривають кришкою.
  12. Як тільки волога випарується, рис збирають лопаткою в гірку, зменшують вогонь до мінімуму і накривають вок рушником. Через 20-40 хвилин вимикають плиту. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні

Час приготування на останньому етапі залежить від сорту обраного рису. Так, пропарене зерно буде розварюватися довше, ніж шліфоване. У домашніх умовах плов подають на великому блюді, викладаючи спочатку рис, а потім свинину і морква. Можна викласти гіркою, попередньо змішавши інгредієнти. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні

Плов зі свинини в мультиварці найсмачніший рецепт

Покроковий рецепт розсипчастого плову в мультиварці зі свининою - актуальна знахідка для тих, хто хоче заощадити час і використовувати кухонний інструмент на максимум його можливостей.

При використанні правильного рецепту блюдо в мультиварці виходить смачним, ароматним, не вимагає ніяких складних маніпуляцій.

Але, щоб приготувати смачний і розсипчастий плов зі свининою, потрібно строго виконувати вимоги рецепта, інакше страва перетвориться в рисову кашу.

Що знадобиться

Для приготування страви візьміть наступні інгредієнти:

  • свинина - жирна шия або інший вид м'якоті - 600 г;
  • спеціальний рис для плову або басматі - 400 г;
  • цибуля - 300 г;
  • морква - 300 г;
  • соняшникова олія - ​​150 мл;
  • часник - 1 головка;
  • зіра - 0,5 - 1 ч. л.

Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні Можна додати перець або коріандр, а також інші приправи, які поєднуються зі свининою. Для тонкої кислої нотки візьміть сушені ягоди барбарису. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні

Як приготувати

Як і в будь-якому іншому рецепті, рис спочатку промивають водою, заливають на 40-60 хвилин і готують овочі. Потім в мультиварку наливають масло, коли з'явиться димок, обсмажують цибулю в режимі «жарка». Потім додають шматочки свинини, а коли з'явиться апетитна скоринка, засипають морквину. Через 10-15 хвилин, перемішавши, додають окріп (на 1 см вище продуктів), закладають сіль і прянощі, в тому числі головку часнику. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні Закривають кришку і ставлять на 10 хвилин при 120 градусах. Відкривають мультиварку, засипають набряклий рис, по стінці вливають воду (70-80 градусів). Встановлюють температуру 100 градусів, закривають кришку і включають на 20 хвилин. Після приготування дайте страві настоятися 20-30 хвилин. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні

Секрети приготування плову

Використовуйте кілька секретів при приготуванні ароматного страви:

  • навіть якщо дуже хочеться, чи не натирайте морква на тертці, інакше плов перетвориться в кашу;
  • якщо вам не подобається довгозерний рис, вибирайте круглий крупу з мінімальним вмістом крохмалю; Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
  • замочуйте рис в гарячій воді з додаванням солі (60-70 градусів);
  • якщо потрібен світлий плов, кладіть цибулю після свинини;
  • також можна отримати більш насичений смак, якщо спочатку на сильному вогні обсмажити крупно нарізану цибулю, дістати його і в цьому ж олії обсмажити м'ясо. Лук в цьому випадку кладуть ще раз разом з морквою, але вже новий. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні

Під час приготування кулінари-експериментатори часто відкривають нові хитрощі і секрети створення смачних рецептів плову. Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні

Комментарии (0)
Додати коментар
Плов в мультиварці Редмонд: рецепт зі свининою, куркою
Мультиварка - універсальний кухонний електроприлад з безліччю корисних функцій, які допомагають полегшити процес приготування їжі в домашніх умовах.
Рецепт плову на курдючному салі
По всьому світу люди готують плов, але справжні знавці смачних рецептів живуть у Ферганській долині, що розташована в Узбекистані.
Приготування плову в утятніце на плиті-зі свинини, з курки
Сучасні качатниці виготовляють з чавуну, нержавіючої сталі і багатошарового алюмінію. Вони покриті емаллю або антипригарними речовинами, які полегшують підготовку і
Плов з сочевиці по азербайджанські
Азербайджанський плов з сочевицею - блюдо нетрадиційне, але дуже смачне. М'ясо в ньому замінюють бобові, а в деяких рецептах успішно використовується курка, свинина або
Як правильно приготувати смачний плов кілька кращих відео рецептів
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої
Смачний плов в скороварці, мультиварці-рецепт з докладним описом приготування
Скороварки бувають 2 типів: ті, що продаються як окремі прилади, і ті, що виконані у вигляді мультіварок з функцією скороварки.