Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо
29.08.2019 259 0

Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо

Рецепти плова
В закладки

Додати занадто багато солі в блюдо може будь-який кулінар - з великим або маленьким досвідом готування. До складу плову входить велика кількість рису, який вбирає жир, воду, а також сіль і прянощі, додані до неї. Через це у багатьох виникає проблема додавання надмірної кількості солі. Як виправити плов, якщо його пересолили, чи не зіпсує це смак? Найчастіше проблему можна вирішити без втрати класичного аромату і традиційного смаку. Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо

Що робити, якщо пересолили плов в казані

Якщо плов в казані пересолений в процесі приготування (між додаванням спецій і рису), то вирішити проблему дуже просто. Необхідно додати трохи більше рису і зовсім не солити його. Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо Якщо ж плов пересолили вже після додавання рису, то краще, що можна зробити, - відварити окремо порцію крупи без додавання солі. Потім її додають до плову і тушкують ще 10-15 хвилин на мінімальному вогні, щоб смаки об'єдналися.

Порада! Якщо в казані вже немає місця, відкладіть частину плову в окрему каструлю і додайте чистий варений рис до залишився плову.

Частину, що залишилася солону частину можна використовувати для приготування голубців, фаршированих перців, або інших страв. Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо Ще один цікавий спосіб, який допоможе прибрати зайву сіль з рису, тільки що покладеного в казан, - картопля. Очистіть кілька коренеплодів середнього розміру, втопите їх в рисі, проваріть 5-15 хвилин. Потім акуратно дістаньте шумівкою. Замість картоплі можна використовувати марлевий пакетик з сухим рисом. Покладіть його в казан в момент гасіння крупи, накрийте кришкою і готуйте 20-25 хвилин. Попередньо марлевий мішечок потрібно трохи втопити в основному рисі. Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо Можна прибрати надлишки за допомогою насіння граната - традиційного методу корекції солоності страви в Узбекистані. У казан, прямо на рис, засипають свіжі зернятка шаром в 2-4 см, залишають на 20-30 хвилин. Потім разом з гранатом розкладають по тарілках. Крім того, що цей метод усуває сіль, він коригує жирність страви. Замість свіжих зерен можна використовувати натуральний гранатовий сік без цукру, або сироп. Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо

Що робити, якщо пересолили плов в сковороді

Якщо занадто багато вийшло солі в плові, що готується на сковороді, слід окремо зварити трохи рису і овочів, додати до страви і обсмажити. Замість відварювання деякі кулінари вважають за краще смажити овочі в окремій сковорідці.

Порада! Барбарис - універсальна спеція, яка прибере зайву сіль з плову незалежно від способу його приготування. Просто додайте більше сушених ягід на стадії гасіння рису або зирвака.

Ще один екстремальний спосіб усунення помилки - промивання частини страви. Можна акуратно вийняти частину рису шумівкою, промити в холодній воді, додати назад. Якщо блюдо вже перемішали в сковороді, то врятувати його ще простіше таким же методом. Просто тушкуйте ще 15-20 хвилин після промивання. Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо

Що робити, якщо пересолили плов в мультиварці

Якщо господиня пересолила плов в мультиварці - жінки найчастіше готують страву в цьому диво техніки, - то виправити ситуацію можна всіма методами, які використовуються для казана. Окремо можна зварити невелику кількість рису, а потім додати в чашу і перемішати, тушкувати ще 10-15 хвилин в режимі «Плов» або «Гасіння». Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо Популярний спосіб усунення помилки - додавання гранатових зерняток зверху в чашу мультиварки. Нестандартний смак легко маскує пересіл. Якщо ж блюдо не призначене для святкового столу, то справа ще простіше. Спробуйте додати пряних спецій або, наприклад, суміш «Італійські трави». Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо Ще один незвичайний метод, який також можна використовувати для усунення пересолу в каструлі, казані або сковороді, - додавання родзинок. Використовувати можна будь-який сорт: золотистий, білий, чорний. При цьому, світлий сушений виноград краще за інших усуває зайву сіль. Закладати сухофрукти потрібно в процесі, коли до кінця готування залишиться не менше 20 хвилин. Попередньо замочувати їх не потрібно - вони розпарити в рисі самі. Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо

Що робити, якщо пересолили плов в каструлі

Використовуйте ті ж методи, що і для казана або мультиварки. Якщо зірвак пересолили в каструлі, і виявили це до закладки рису, то кращий спосіб прибрати помилку - використовувати сухий рис в марлевому мішечку або сирої очищену картоплю. Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо

Що робити, якщо готовий плов пересолений

Виправити готовий пересолений плов ще простіше, ніж на стадії гасіння. Для цього можна використовувати додаткові овочі, соуси, добавки:

  1. Салат зі свіжих овочів. Томати, огірки і багато зелені (кінзи, кропу або петрушки), змішані з оливковою або соняшниковою олією, легко візьмуть на себе частину солі в процесі вживання.
  2. Варена морква. До готового блюда можна додати окремо відварену або погашені морквину. Вона нейтралізує частина солі. Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо
  3. Тушкована капуста. Можна перетворити плов в ліниві голубці, виправивши ситуацію додаванням тушкованою білокачанної капусти.
  4. Сметанні соуси. Якщо додати до пересолену страви несолоний соус зі сметаною, часником і зеленню, то він ліквідує надлишки добавки.
  5. Сік лимона і кислих ягід. Можна видавити сік з 1 лимона і порційно додати його в момент подачі. Також для цього підходить сік кислої вишні, жимолості, брусниці та журавлини. А ось смородина або полуниця будуть занадто солодкими і ароматними. Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо
  6. Рис і морква. Якщо блюдо пересолене дуже сильно, до нього можна додати не тільки овочі і крупу окремо, але і разом. При цьому овоч краще подрібнити на тертці, а не надавати форму кубиків або брусків.
  7. Цибулю і моркву. Замість поєднання рису та моркви можна використовувати комбінацію з підсмаженої цибулі і коренеплоду. Їх слід взяти по 500-700 г в залежності від початкового кількості плову. Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо
  8. Вершкове масло. Якщо солі в страві не надто багато, то можна порційно додати в тарілки по 1 ч. Л. розтопленого вершкового масла від 72% жирності.
  9. Томатний соус. Домашні або магазинні соуси з помідорів без додавання солі - відмінний спосіб усунення надлишків. Можна вибрати класичні рецепти з пряними травами. Пересолений плов-як виправити помилку і врятувати блюдо

Пересолений плов можна врятувати, якщо використовувати методи, запропоновані вище.

Якщо ж солі виявилося занадто багато, і нічого не допомагає, кращий спосіб усунення помилки - приготування іншої страви на основі зіпсованого рецепта.

Так, з поєднання лука, м'яса, рису та моркви виходять смачні голубці, тефтелі в соусі, фаршировані кабачки, перці, баклажани.

Комментарии (0)
Додати коментар
Розсипчастий плов зі свинини три рецепта на плиті, в мультиварці і в казані на відкритому вогні
Баранина - традиційне м'ясо для приготування класичного узбецького плову. Але поширення рецептів по всьому світу внесло корективи навіть у стандартні страви.
Рецепт плову з печінки
Рецепт плову з печінки
Рецепт плову з печінки
21.08.19 Рецепти плова
Класичний плов з печінкою - це ситне, корисне блюдо, яке готується простіше, ніж рецепт з м'ясом. До складу субпродукту входить безліч корисних мікроелементів, яких не
Рецепт плову на курдючному салі
По всьому світу люди готують плов, але справжні знавці смачних рецептів живуть у Ферганській долині, що розташована в Узбекистані.
Як зробити плов жовтим
Як зробити плов жовтим
Як зробити плов жовтим
20.08.19 Рецепти плова
Кулінари, які вперше готують плов, або у них раніше не вийшло додати страві апетитний жовтий відтінок, задаються питанням - як же зробити плов жовтим, домогтися кольору,
Плов з сочевиці по азербайджанські
Азербайджанський плов з сочевицею - блюдо нетрадиційне, але дуже смачне. М'ясо в ньому замінюють бобові, а в деяких рецептах успішно використовується курка, свинина або
Як приготувати плов в каструлі на плиті-покроковий рецепт з фото
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.