Плов з булгура: приготування різними способами
02.09.2019 1 104 0

Плов з булгура: приготування різними способами

Рецепти плова
В закладки

Булгур - крупа, яку в Китаї вважають священною. З неї готують різні страви. Особливо смачним виходить плов з булгура. В якості другого основного інгредієнта в ньому використовують різні види м'яса, фрукти, овочі.

Як приготувати плов з булгура

Крупа, яку виробляють з твердої пшениці, поширена у народів Сходу. У процесі обробки на зерно впливають високими температурами, обдають гарячою водою і сушать в печах.

Після шліфування з нього відходить груба волокниста оболонка, залишається серцевина. У ній містяться корисні для людини елементи. Готовий продукт дроблять і сортують. В результаті виходить крупа різного помелу, яку використовують в їжу.

Залежно від розмірів крупинок булгур буває декількох видів:

  • Дрібна фракція - кофтелік - застосовується в пекарському виробництві (хліб, печиво, пироги), має приємний елеуловімим горіховим смаком.
  • Середній помел ідеальний для приготування других страв, каші, десертів.
  • Крупнофракціонная (пілавлік) - основа для плову.

За зовнішнім виглядом і смаковими якостями булгур нагадує перлову крупу. Однак він стійкий до термічної обробки, добре зберігає форму крупинок. Каша з нього завжди розсипчаста, привабливого вигляду. Плов з булгура: приготування різними способами

Булгур - хороша альтернатива традиційному рису і страв з нього. Збагачуючись соками м'яса, крупинки набувають яскравий виразний смак і аромат. Любителі східної кухні цінують його за ситність, а кухарі - за нескладний процес приготування.

 Основні моменти приготування плову з булгура

Булгур - крупа, з якої готують гарніри до риби, м'яса. Вона добре поєднується з птахом, фруктами, овочами. Це продукт, який не потребує тривалого варіння. Іноді його заливають окропом, настоюють 10-15 хвилин і вживають в їжу.

Процес створення плову з булгура ускладнюється і стає тривалим через тривалість приготування м'яса.

Воно повинно пройти попередню термічну обробку і проваритися з крупою. Тоді вийде смачне, легкозасвоюване блюдо. Зробити його можна в казані, сотейнику, мультиварці.

Перед тим, як приготувати плов з булгура з м'ясом, крупу перебирають, замочують на короткий час. Обсмажувати її, як рис, не потрібно. Вона має яскравий золотистий колір, який практично зберігається після варіння. Це надає страві неповторну естетичну привабливість.

Плов з булгура: приготування різними способами

Інгредієнти для плову

Крім головного продукту - булугура, в плові з нього використовують різні види м'яса, фрукти або овочі. Особливо смачним виходить блюдо з м'ясною основою. Якщо готувати такий плов з булгура в мультиварці, він вийде неймовірно смачним і розсипчастим.

М'ясо для страви зі східної крупи беруть на власний розсуд. Тут хороша нежирна свинина або телятина. Підійде пісна баранина.

Неймовірно смачним виходить плов з булугура з куркою.

Її можна замінити індичкою. В обох випадках вийде майже дієтичне блюдо.

Курочка для такого другого повинна бути свіжою, молодий. Смакові характеристики покращаться, якщо в ній буде невеликий відсоток жиру. Для плову вибирають філе, м'якоть з грудки і стегенець. У процесі приготування важливо не дати курячому м'ясу втратити соки. Тому бажано використовувати для цього мультиварку.

Плов з булгура: приготування різними способами

Щоб приготувати смачну страву зі східної пшеничної крупи, застосовують цибулю, моркву, часник. В якості спецій знадобляться приправи для курки або плову. Важливо наявність в суміші кумина, барбарису. Східні пряні добавки додадуть кулінарному виробу неповторний смак і чудовий аромат.

Рецепт плову з булгура з куркою

Традиційний рецепт плову з булгура з куркою нескладний, полягає в простих моментах. Продукти з розрахунку на 8 порцій:

  • Куряча грудка або 2 стегенця, вагою 500-600 г
  • Морква, цибуля ріпчаста середнього розміру - по 1 шт.
  • Крупа булгур-пілавлік - 1 ст.
  • Вода - 2 ст.
  • Часник 1 середня головка
  • Спеції, сіль, зелень - згідно смаковим уподобанням

Процес приготування

1. М'ясо звільняють від шкіри і кісточок, промивають, ріжуть великими шматками. Плов з булгура: приготування різними способами 2. Шкірку кладуть на товстостінну сковороду (сотейник), обсмажують, поки не витопити жир. 3. Овочі чистять, миють. Лук ріжуть кубиками. Плов з булгура: приготування різними способами Морквину пропускають через велику тертку. Обидва інгредієнта одночасно поміщають в посуд з розтопленим курячим жиром. Гасять до м'якості. 4. До овочів додають куряче м'ясо і дають йому обсмажити з різних сторін протягом 5 хвилин на максимальному полум'я. Плов з булгура: приготування різними способами 5. М'ясо присмачують приправами, посипають сіллю. 6. Булгур промивають в декількох водах, злегка вимочують і зливають рідину. Практично сухим його додають до м'яса, перемішують і дають згасити 2-3 хвилини. Плов з булгура: приготування різними способами 7. Далі в ємність наливають воду 1: 2 (крупа-рідина). 8. У середину блюда ставлять головку нечищені часнику, кладуть гілочку (ягідку) барбарису. 9. Поставити сковороду на сильний вогонь. Після закипання вогонь зменшити на мінімум. Варити під кришкою - півгодини. Не заважати. Плов з булгура: приготування різними способами У процесі готування частина рідини вбереться в продукти, частина - випарується. Крупа розпариться, стане розсипчастою. На стіл таке кулінарне диво подають посипаною зеленню. Соус до нього не потрібний.

Плов з булгура з куркою в мультиварці

Господині, у яких немає часу стояти біля плити, можуть приготувати смачний плов з булгура з куркою в мультиварці. Страва не втратить в якості, а його приготування заощадить сили.

Щоб зробити плов з булгура, беруть наступні інгредієнти:

  • Курячу м'якоть - 300-400 г
  • Пшеницю-булгур - 1 ст
  • Воду -0,5 л
  • 1 морквину, 1 цибулину
  • Масло пісне рафінована
  • Приправи, сіль, часник (1 шт)

Приготування

  1. Морквину ріжуть соломкою. Лук - великими півкільцями. Плов з булгура: приготування різними способами
  2. Курячу м'якоть - кубиками. Плов з булгура: приготування різними способами
  3. У мультіварочную чашу ллють масло, кладуть м'ясо і смажать його 10 хвилин.
  4. Додають овочі. Дають їм обсмажити з м'ясом. Плов з булгура: приготування різними способами
  5. Засипають промите зерно.
  6. Все посипають спеціями, солять, заливають водою. При бажанні кладуть головку нечищеного часнику. Плов з булгура: приготування різними способами
  7. Апарат ставлять на функцію «Плов» і готують до остаточного сигналу. Плов з булгура: приготування різними способами
  8. З готового блюда виймають часник. Плов з булгура перемішують і подають із зеленню.

Щоб злегка змінити смак страви, господині використовують функцію «Гречка». По виду плов відрізнятися від традиційного не буде. За смаком придбає оригінальність. Плов з булгура: приготування різними способами

Корисні поради

Східна крупа з пшениці - не зовсім звичайний продукт. Його купують в спеціалізованих магазинах. Коштує він дорожче традиційної перловки або рису. Тому плов з булгура готують нечасто. У вареному вигляді він має велику калорійністю. Якщо поєднувати його зі свининою, яловичиною або бараниною, фігуру можна зіпсувати.

Не рекомендується зловживати стравами з булгуром людям з проблемами шлунково-кишкового тракту. Це крупа екзотична для нашої системи травлення.

Щоб під час варіння виріб з булгура вийшло дуже соковитим і розсипчастим, додають масла: рослинна, вершкове. Це знову збільшує калорійність продукту.

При приготуванні страв з обробленої спеціальним чином пшениці варто звернути увагу на поради східних кулінарів. Тоді є шанс поласувати дійсно смачною їжею.

Комментарии (0)
Додати коментар
На якому режимі готувати плов в мультиварці якщо немає режиму плов
Мультиварки за кілька місяців завоювали загальну любов, а через деякий час після своєї появи підкорили серця навіть тих, хто не визнає застосування нововведень
Рецепт плову з печінки
Рецепт плову з печінки
Рецепт плову з печінки
21.08.19 Рецепти плова
Класичний плов з печінкою - це ситне, корисне блюдо, яке готується простіше, ніж рецепт з м'ясом. До складу субпродукту входить безліч корисних мікроелементів, яких не
Як зробити плов жовтим
Як зробити плов жовтим
Як зробити плов жовтим
20.08.19 Рецепти плова
Кулінари, які вперше готують плов, або у них раніше не вийшло додати страві апетитний жовтий відтінок, задаються питанням - як же зробити плов жовтим, домогтися кольору,
Дієтичний плов з баклажанами: два покрокових рецепта з фото
Схід славиться своєю різноманітністю і великою кількістю смачних і дуже корисних страв. Плов з баклажанами та іншими овочами відрізняється особливим смаком і
Як приготувати плов в каструлі на плиті-покроковий рецепт з фото
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.
Булгур з куркою в мультиварці
Булгур - це крупа з висушеної, подрібненої пшениці, попередньо обробленої окропом. У деяких країнах так ще називають плов з цієї крупи.