Булгур з куркою в мультиварці
Другі страви
В закладки
Булгур - це крупа з висушеної, подрібненої пшениці, попередньо обробленої окропом. У деяких країнах так ще називають плов з цієї крупи. Булгур з куркою і овочами, приготований в мультиварці, дійсно, за своїми смаковими якостями нагадує плов.
Складові:
- булгур - 400 г;
- куряче м'ясо - 800 г;
- морква - 2 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- смалець - 1 ст. л .;
- коріандр - 1 ч. л .;
- зіра - 1 ч. л .;
- сушений базилік - 1 ч. л .;
- сіль - 1 ч. л.
Кількість продуктів розраховане на мультиварку з об'ємом чаші 5 літрів.
Рецепт приготування булгура в мультиварці
- Попередньо підготуйте овочі: морква і цибуля очистіть і промийте в холодній воді. Морквину натріть на крупній тертці, а цибулину подрібніть ножем. Куряче м'ясо добре вимийте і наріжте невеликими частинами. Ємність мультиварки змастіть смальцем і викладіть туди моркву, курятину і цибулю. Інгредієнти перемішайте лопаткою.
- В меню мультиварки виберіть розділ «Гасити» і задайте час 20 хвилин. Пам'ятайте, що вміст чаші потрібно регулярно перемішувати, щоб страва не підгоріло. Якщо у вас домашня курка, то гасити її потрібно протягом години, щоб м'ясо стало м'яким.
- До вмісту чаші мультиварки додайте пшеничний булгур. Врахуйте, що мити його не можна, необхідно засипати в ємність сухим. Залийте інгредієнти водою так, щоб вона покривала їх десь на 1-2 см. Додайте в чашу прянощі і сіль.
- Далі виберіть функцію «Гасити» і задайте час гасіння 25 хвилин. У процесі приготування відкривати кришку мультиварки можна. Після закінчення встановленого часу, ретельно перемішайте і дайте настоятися (хвилин 30-40). Після цього плов з булгура з куркою викладіть на тарілку і подайте до столу.
- Час приготування каші булгур з м'ясом, щоб вийшло смачно - 50 хвилин. Таке блюдо вживається тільки в гарячому вигляді. Подавати його можна з будь-яким гострим соусом (гірчиця, хрін або аджика). Смачного!
Комментарии (0)
Незвичайний плов з полби в деяких сенсах виграє у традиційного рецепту з рисом. Але слід врахувати, що цей варіант сильно відрізняється від узбецького методу
Дуже багато господині вважають плов найскладнішим блюдом східної кухні. Дійсно, існує чимало складнощів, з якими можна зіткнутися під час приготування цього чудового
Схід славиться своєю різноманітністю і великою кількістю смачних і дуже корисних страв. Плов з баклажанами та іншими овочами відрізняється особливим смаком і
Скороварки бувають 2 типів: ті, що продаються як окремі прилади, і ті, що виконані у вигляді мультіварок з функцією скороварки.
Чи можна вважати плов, приготований з куркою, справжнім пловом? Або це каша з рисом і курячим м'ясом? Або Шавло - ще одне східне блюдо, яке відрізняється приготуванням?