Рис басматі для плову-особливості приготування
04.09.2019 466 0

Рис басматі для плову-особливості приготування

Рецепти плова
В закладки

Один з найбільш цінних і дорогих сортів рису - басматі. Не випадково його називають королем рису і цінують за незвичайно м'який молочно-горіховий смак і тонкий аромат. Довгі, затуплені з кінців зерна цього рису при варінні подовжуються, а мінімальна кількість крохмалю в них робить плов з басматі розсипчастим. Щоб повною мірою насолодитися цим рисом, дізнайтеся, який краще приготувати плов з короля рису - басматі. Рис басматі для плову-особливості приготування

Рис для плову

В принципі, зварити плов можна з самого звичайного рису. Виняток становлять хіба що спеціальні сорти, що використовуються на приготування різотто або суші (там якраз потрібна підвищена в'язкість і клейкість, протипоказана плову). Смачна страва вийде завжди, якщо враховувати особливості сорту і використовувати кращі його якості. Рис басматі для плову-особливості приготування Так ось цінується басматі за те, що він дуже твердий і мало крохмалистий. Тому, бажаючи приготувати плов з рису сорту басматі, пам'ятайте наступне:

  • навіть басматі має потребу в гарній промиванні;
  • чим щільніше рис, тим більше часу потрібно на його вимочування; Відповідно, басматі потрібно вимочувати не менше 2 годин; Рис басматі для плову-особливості приготування
  • частіше цей рис готується на пару, що зберігає повністю всі корисні властивості;
  • так як цей рис містить мало крохмалю, він розсипчастий і хороший для азербайджанського, або відкидного, плову.

Рис басматі для плову-особливості приготування В супермаркетах зазвичай продають недорогу різновид басматі з Афганістану, кращий ж басматі, що можна знайти у нас, - це Кох-і-нур, він більший і дорожчий. Для приготування відкидного плову з рисом басматі будуть потрібні не звичайні для м'ясної страви інгредієнти, а сухофрукти, цей плов солодкий. Його варто приготувати хоч один раз, щоб оцінити весь смак і аромат справжнього якісного басматі. Він відрізняється від звичного, але використовується загальна пловная технологія.

Складові

Азербайджанський фруктовий плов готується з наступних продуктів:

  • рис басматі для плову - 2 склянки;
  • родзинки, курага, волоські горіхи - по великій жмені кожного;
  • сіль;
  • топлене масло - 3 великі ложки;
  • щіпка сухого шафрану;
  • прісне тісто.

Рис басматі для плову-особливості приготування Шафран - єдина спеція, допустима в цьому плові. Але вона дорога і рідкісна, а тому її можна замінити куркумою. Колір плову буде більш насиченим і жовтим, аромат трохи іншим. Рис басматі для плову-особливості приготування

Опис рецепта

Плов по-азербайджанські з рисом басматі сильно залежить від якості приготування рису. Адже в цій страві практично немає нічого, крім крупи. Тому їй потрібно приділити максимум уваги, а також присмачити кращим топленим маслом (відчуваєте іранську нотку в пріготовле6ніі - багато масла, шафран і сухофрукти?). Рис басматі для плову-особливості приготування Ще одна особливість - це підкладка під рис, вона з простого прісного тіста, кладеться на дно казана, щоб рис при томлінні 6не пригоріла. Просочена наскрізь ароматами шафрану і маслом, корочка ця надзвичайно смачна.

Суть даного рецепта - в роздільної варінні рису і млості його з маслом і сухофруктами. Змішувати компоненти можна в тарілці.

Для тих, хто звик до традиційного м'ясного плову, нижче дається опис рецепта, як приготувати плов з рису, басматі з куркою.

Етапи приготування

Приготування відкидного плову.

  1. Добре промити рис в декількох водах і замочити на 4-5 годин. Рис басматі для плову-особливості приготування
  2. З склянки борошна, солі і води замісити прісне тісто як на вареники.
  3. У великій каструлі закип'ятити воду, посолити з розрахунку столова ложка солі з невеликим верхом на літр води. Рис басматі для плову-особливості приготування
  4. Відкинути рис, відправити його варити на 10 хвилин при самому бурхливому кипінні.
  5. Поки вариться рис, казан добре змастити топленим маслом.
  6. Тісто розкачати в пласт і викласти їм дно казана. Рис басматі для плову-особливості приготування
  7. Чи не переварюйте рис! У строго відведений час швидко відкиньте його на друшляк і промийте гарячою водою. Дайте стекти і перекладіть на тісто в казані. Чи не утрамбовують рис, а скидайте з шумівки, розсипаючи по казану легкими повітряними рухами.
  8. Накрийте рушником верх казана, прикрийте кришкою і відправте на найменший вогонь, який тільки можна. Рис басматі для плову-особливості приготування
  9. На шматочки фольги викладіть родзинки, окремо курагу, окремо горіхи. На кожен покладіть трохи замороженого твердого топленого масла і загорніть конвертиками. Ці конверти викладіть ближче до країв в казан.
  10. Розітріть з дрібкою солі шафран і залийте половиною склянки окропу. Дайте трохи настоятися і полийте круговим рухом плов настоєм. Рис басматі для плову-особливості приготування
  11. Розтопленим маслом (беріть кількість за смаком, олія вбереться) полийте плов і все разом залиште нудитися хвилин на 40-50.
  12. Готову страву викласти на блюдо, прикрасивши шматочками коржі (її правильна назва Казмо), розпареним сухофруктами і горіхами. Можна посипати також зернами граната. Можна подавати як десертне блюдо з вином і чаєм або використовувати як вишуканий гарнір до м'ясних страв.

Рис басматі для плову-особливості приготування Тепер про те, як готувати плов азербайджанський з басматі і куркою. Буде потрібно 3 стегенця, пара склянок рису, цибулина, по невеликому пучку зелені (кріп, кінза, базилік, можна також трохи щавлю і шпинату), 100 вершкового масла, трохи рослинного масла. Рис басматі для плову-особливості приготування Не забудьте тонкий вірменський лаваш, сіль і куркуму.

  1. Відварити рис так, як сказано в попередньому рецепті.
  2. Поки вариться, почистити велику цибулину і. нарізати соломкою.
  3. У сковороді розтопити трохи вершкового масла і влити трохи рослинного. Поставити цибулю смажитися до м'якості. Важливо не пересмажувати до характерного смаку смаженої цибулі. Рис басматі для плову-особливості приготування
  4. Взяти стегенця і розділити на три частини - по суглобу відокремити стегно і розрізати його навпіл.
  5. Шматочки м'яса покласти на цибулю, посолити, зробити малий вогонь і дати потомитися м'яса на луці.
  6. Тим часом готовий рис відкинути, скласти в казан, змащений маслом і викладений лавашем по дну. Рис басматі для плову-особливості приготування
  7. Рис посипати куркумою, полити топленим маслом і залишити на мінімальному вогні доходити-нудитися.
  8. Курка майже готова - всипати поверх неї крупно нарізану зелень, влити окропу, ще потомить під кришкою, щоб зелень дала сік і аромат.
  9. Подається таке блюдо окремо на різних тарілках. На одну викладається рис з казмахом, в другу виливається курка з підливою із зелені.

Комментарии (0)
Додати коментар
Узбецький рис для плову девзіра-сорти, властивості і особливості приготування плову
Існують десятки сортів рису для приготування традиційних східних, латиноамериканських, європейських страв. Рис для плову девзіра - унікальний продукт, що володіє великою
У скільки разів збільшиться при варінні плову рис
Якщо людина вперше готує страву, або використовує новий сорт крупи, його цікавить, у скільки разів збільшиться при варінні плову рис.
Співвідношення води і рису для приготування смачного плову-пропорції в залежності від обраної посуду
Як зробити так, щоб плов вийшов ароматним, смачним, розсипався і при цьому не залишав відчуття зайвої жирності? Секретів приготування багато, але найважливішим є
Як приготувати плов в каструлі на плиті-покроковий рецепт з фото
Плов - смачне і легке в приготуванні блюдо, яке нескладно зробити в звичайному посуді. Середній час приготування - від 1 до 2 годин.
Як правильно приготувати смачний плов кілька кращих відео рецептів
Будь-кухар світу скаже, що справжній плов виходить, тільки якщо приготувати його на багатті. Не будемо забувати, що приготування цієї страви бере початок з глибокої
Чи потрібно замочувати і промивати рис для плову
Як правильно промивати і чи потрібно замочувати рис для приготування плову? А якщо потрібно, то наскільки? Будь-яку чи крупу потрібно попередньо замочувати і навіщо це