Як зберегти кавун свіжим до Нового року
23.09.2019 154 0

Як зберегти кавун свіжим до Нового року

Домашнє господарство
В закладки

На новорічному застіллі яких тільки різноманітної ні буває. Господині намагаються здивувати гостей кулінарною майстерністю, неординарним прикрасою столу і найнесподіванішими частуваннями. Одне з них - свіжий і соковитий кавун. Круглий плід з товстою зеленою кіркою і червоної солодкої м'якоттю є прекрасним десертом, коханим і дітьми, і дорослими. Це сезонний продукт, який з'являється на прилавках магазинів в кінці літа і початку осені. Як зберегти звичайний кавун до зими в домашніх умовах, щоб подати апетитні скибочки, смак яких нагадає про сонячне літо?

Як зберегти кавун свіжим до Нового року

Вибираємо ідеальний плід

Вживання кавунової м'якоті надзвичайно позитивно позначається на здоров'ї. У свіжому продукті міститься чимало цінних мікроелементів і речовин:

  • магній;
  • каротин;
  • кальцій;
  • натрій;
  • фолієва і аскорбінова кислоти;
  • тіамін;
  • калій;
  • антиоксиданти.

Найбільша в світі ягода на 90% складається з рідини, тому чудово справляється зі спрагою в жаркий день і рекомендована в якості десерту людям, які борються за стрункість фігури. Влітку насолоджуватися свіжістю соковитих скибочок можна без проблем, а в холодну пору року урожай з сонячної баштану вважається екзотикою.

Багато господинь часто задаються питанням: «Чи можна зберегти смак і солодкість кавуна до наступаючого Нового року?». Мало хто з них знає, що плоди баштанних культур дійсно підходять для багатомісячного збереження. Смугаста ягідка може зберігатися до 4 місяців, не змінивши смакові якості, якщо вона обрана за правилами.

Зберігання кавунів в домашніх умовах передбачає ретельний відбір баштанних.

  1. Підходять товстошкірі сорти пізнього визрівання.
  2. Ягода домашнього вирощування не повинна бути удобрена прискорювачами зростання.
  3. Добре зберігаються плоди вагою 3-5 кг.
  4. Примірник повинен бути стиглим, але не переспілі.
  5. Особлива увага до зовнішнього вигляду: присутність подряпин, вм'ятин, тріщин і жовтих плям неприпустимо.

Як зберегти кавун свіжим до Нового року

Як довго зберегти смачний кавун, відповідний перерахованим вище параметрам? Надзвичайно важливо знайти підходяще місце для розміщення літнього ягоди.

Середовище для тривалого зберігання

Як зберегти свіжим і приємним на смак кавун з осені до самого Нового року? Для цього слід створити оптимальну температуру і вологість, не обмежувати доступ повітря, подбати про комфортний «сусідстві» з іншими овочевими та фруктовими культурами.

Ідеальне простір для зберігання апетитних кавунів на холодну зиму:

  • затемнене;
  • добре вентилюється;
  • прохолодне;
  • чисте.

Досвідчені баштанники рекомендують містити смугасті плоди при температурі від +5 до +8 градусів і відносній вологості 70-80%. Вони повинні лежати на м'якій поверхні, бажано підкладці з натуральної соломи, не стикаючись один з одним.

Де зберігати кавун в квартирі? Вибір місць досить невеликий:

  • закрита лоджія або балкон;
  • ванна кімната;
  • темна комора;
  • нижні антресолі.

Для тих, хто живе в будинку, знайти відповідний куточок для кавунового складу набагато простіше. Для цих цілей використовують гараж, літню кухню, підземний підвал або льох, горище. Як зберігати кавуни взимку? Головне, дотримуватися всіх рекомендацій і все вийде!

5 способів довгострокового зберігання

Як довше зберегти кавун в звичайних домашніх умовах? Любителі соковитою м'якоті неординарною ягідки можуть скористатися перевіреними методами.

Воскове обгортання

Цей спосіб передбачає нанесення шару розплавленого парафіну на шкірку плоду. Віск наносять шаром в 1 сантиметр.

Як зберегти кавун свіжим до Нового року

Глина

Як правильно зберігати кавун на зиму в глиняній оболонці? Природний матеріал розмішують з водою до пастоподібного стану, а потім накладають в кілька шарів на шкірку. Плід в затверділої глини кладуть в містечко прохолодне і темне, до новорічних свят він точно пролежить.

Пісок

Як зберігати кавуни до Нового року? Їх можна помістити в дерев'яну коробку і засипати річковим піском, розташувавши плодоніжкою вниз. Замінити піщаний наповнювач можна сухим зерном.

Вода

Як зберігати кавун у себе вдома? Якщо є холодний підвал або льох, то труднощів не виникне. У нього опускають ємність з водою, куди і поміщають толстокорие ягоди. Рідина необхідно міняти 1 раз в 7 днів, і перевіряти цілісність і свіжість вміщеного в неї продукту.

Підвішування

Це найпростіший спосіб, яким можна користуватися і в умовах квартири, і в приватному будинку. Дарунки баштану обертають в декілька шарів бавовняної тканини, а потім поміщають в сітку-авоську і підвішують в темному кутку будь-якої кімнати.

Корисні поради

  1. Забороняється заморожувати кавуни! Їх м'якоть при низькій температурі і наступному розморожуванні втрачає консистенцію, стаючи рідкої. Єдиний варіант - заморозити плід, очищений від насіння і зеленої кірки, нарізаний кубиками великого розміру.
  2. Як зберігати кавуни в погребі? Не залишайте екземпляри без оболонки, присипте тирсою, стружкою, соломою або сухим мохом. Не залишайте у вологих кутах.
  3. Як зберегти кавун до зими в квартирі? Ягоду в смужку слід постійно дбайливо перевертати, стежити за цілісністю оболонки.
  4. Баштанні не люблять сусідів. Особливо негативно на них впливають коренеплоди, зокрема бульби картоплі.
  5. На підготовчому етапі до зберігання, обов'язково проводять зневоднення шкірки: на добу залишають кавуни під шапкою бадилля.

Дотримуючись всіх рекомендацій, можна буде поласувати гігантської ягодою, коли вулицю накриє сніг. Це один з найоригінальніших десертів, які можна побачити на новорічному застіллі.

Комментарии (0)
Додати коментар
Смачний салат з авокадо
Удосталь фруктів і овочів на полицях торгової мережі знайшов своє місце і авокадо. Його м'якоть трохи схожа на вершкове масло.
Фетучіні з овочами в італійському стилі
Страви італійської кухні дуже популярні в усьому світі. Пасту фетучіні з овочами можна легко приготувати в домашніх умовах.
Смажені пиріжки з дріжджового тіста
З настанням весни і літа страви з зеленою цибулею стають більш популярними незважаючи на те, що цибуля легко вигнати на зелене перо незалежно від пори року навіть в
Апетитні сирні кульки
Цей рецепт відомий давно. Однак він має невелике відміну, завдяки якому в результаті виходить нове смачна страва.
Яблука в клярі з кукурудзяного борошна
Кукурудзяне борошно не особливо популярна у широкого кола господинь. Її частіше використовують ті, хто прагне схуднути і бажає залишатися в гарній формі.
Термальна вода для обличчя: користь, застосування, рейтинг
Вода - унікальний дар природи, що володіє цілющою силою. Її корисними властивостями людство користується вже тисячі років.