Яблука в клярі з кукурудзяного борошна
Кукурудзяне борошно не особливо популярне у широкого кола господинь. Її частіше використовують ті, хто прагне схуднути і бажає залишатися в гарній формі. Апетитні яблука, смажені в клярі з кукурудзяного борошна на сковороді, є стравою смачним і низькокалорійним. Для цього рецепта краще купувати яблучка кисло-солодких сортів. Давно відомо, що борошно з кукурудзи дуже корисна, тому що в ній міститься багато цінних речовин. Тому дієтологи часто рекомендують включати в свій звичайний раціон страви, приготовані саме з цього компонента.
Необхідні інгредієнти:
- яблука (великі) - 2 шт .;
- кукурудзяна мука - 2-3 ст. ложки;
- яйце куряче - 1 шт .;
- молоко (нежирне) - 4 ст. ложки;
- цукор (можна замінник) - 1 ст. ложка;
- оливкова олія - пару крапель.
Кукурудзяне борошно не особливо популярна у широкого кола господинь. Її частіше використовують ті, хто прагне схуднути і бажає залишатися в гарній формі. Апетитні яблука, смажені в клярі з кукурудзяного борошна на сковороді, є стравою смачним і низькокалорійним. Для цього рецепта краще купувати яблучка кисло-солодких сортів. Давно відомо, що борошно з кукурудзи дуже корисна, тому що в ній міститься багато цінних речовин. Тому дієтологи часто рекомендують включати в свій звичайний раціон страви, приготовані саме з цього компонента.
Необхідні інгредієнти:
- яблука (великі) - 2 шт .;
- кукурудзяна мука - 2-3 ст. ложки;
- яйце куряче - 1 шт .;
- молоко (нежирне) - 4 ст. ложки;
- цукор (можна замінник) - 1 ст. ложка;
- оливкова олія - пару крапель.
Рецепт приготування
- Спочатку робимо кляр. Збиваємо яйце з цукром.
- Додаємо молоко і перемішуємо.
- Висипаємо яскраву борошно з кукурудзи і все перемішуємо. Ми залишаємо на 15 хвилин в спокої.
- Яблучка моєму, очищаємо від жорсткої шкірки і нарізаємо кільцями (товщина 1-1,5 см). Видаляємо серцевину у кожного колечка.
- Занурюємо яблука в тісто кляр, а потім опускаємо на розігріту сковороду. Якщо сковорода без антипригарного покриття, додаємо пару крапель оливкової олії (або рослинного).
- Смажимо яблучні колечка з двох сторін на помірному вогні.
- Готове смачне і малокалорійне ласощі викладаємо на тарілку. Даємо трохи охолонути. Страву можна подавати до будь-якого зеленого або ароматного чорного чаю. Смачного!