Оригінальна шарлотка з яблуками і курагою
Випічка
В закладки
Яблучний пиріг шарлотка улюблений багатьма господинями за простоту в приготуванні, а домашні люблять його за прекрасний смак. Додаючи ягоди, сухофрукти, інші інгредієнти до рецептом класичної шарлотки, можна отримати різні варіанти цієї страви. Смачна шарлотка з яблуками і курагою, приготовлена в духовці - один з них.
Складові:
- 2 - 3 яблука твердого сорту;
- 150 - 200 г кураги;
- 3 - 4 яйця;
- 160 г борошна;
- 160 г цукру;
- 20 мл олії;
- 2-3 краплі оцту;
- 2-3 г кориці;
- 5 г соди.
Простий рецепт смачної яблучної шарлотки в духовці
- Перед тим, як приготувати шарлотку з яблуками, замочити курагу в гарячій воді на 5-6 хвилин. Вона збереже насичений смак, якщо залити її не простий водою, а зеленим чаєм.
- Підготовлені сухофрукти нарізати невеликими шматочками, залишивши кілька цілими або розрізаними навпіл. Вони стануть в нагоді для оформлення.
- Цукор змішати з яйцями.
- Збити їх до пінного стану і додати борошно, корицю і соду з краплею оцту.
- Тісто збити в однорідну масу і викласти в нього шматочки підсушених абрикосів.
- Заздалегідь очистити яблучка і нарізати їх на великі часточки, вирізавши насіннєві гнізда.
- Змастити форму для випічки. Бажаний її діаметр повинен бути близько 24 см. Викласти тісто. Зверху розмістити яблучні шматочки і висушені половинки плодів абрикоса.
- Поставити оригінальний десерт в духову шафу, розігрітий до +180 градусів.
- Готувати апетитну випічку близько 40 хвилин.
- Верх пишною яблучної шарлотки, приготовленої в духовці, можна злегка присипати цукровою пудрою.
- Готовий пиріг подати до чаю або кави. Смачного!
Комментарии (0)
Національні страви польської кухні дуже смачні і оригінальні. Їх люблять як місцеві жителі, так і численні туристи.
Ароматне сметанне печиво - це маленьке свято вдома. Приготувати його допоможе простий рецепт печива на сметані.
Кекс - солодке кондитерський виріб, випікається з дріжджового або бісквітного тіста. Десерт відрізняється своєю легкістю і ніжністю.