Домашні коржі на кислому молоці
Закуски
В закладки
Коржик - це традиційний хліб народів Середньої Азії. У багатьох кухнях світу зустрічаються різноманітні види цього вироби з тіста з різними наповнювачами: приправами, сиром, фруктами. У Росії багато господині вважають за краще не використовувати дріжджове тісто. Якщо трапилося так, що вдома не виявилося хліба, а в холодильнику є потрібний компонент, можна приготувати прості коржі на кислому молоці.
Складові:
- борошно - 700-800 г;
- кисле молоко - 500 мл;
- масло - 150 мл;
- яйце - 1 шт .;
- цукор - 20 г;
- сода - 10 г;
- сіль - 7 г.
Рецепт простих домашніх коржів на сковороді
- Перед тим, як приготувати домашні коржики, яйце і молочний інгредієнт вийняти з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
- У миску вилити молоко, додати сіль і соду. Всипати цукор. Розбити туди яйце і всипати борошно. Досить спочатку додати 2/3 від усієї кількості. Спочатку ложкою, а потім руками замісити тісто. Борошно додавати декількома порціями. Добре вимішувати близько 10-12 хвилин.
- Підготовлена маса повинна бути м'якою і не прилипати до рук.
- Відокремити від тесту невелику частину.
- Розкачати з неї пласт за розміром сковорідки. Товщина не більше 5-6 мм.
- Коржики наколоти виделкою або ножем в декількох місцях.
- Добре розігріти масло на сковороді і опустити в нього тестовий пласт.
- Коли нижня сторона стане рум'яною, виріб перевернути і обсмажити іншу сторону.
- Готові смажені коржики без дріжджів можна змастити сметаною або вершковим маслом. Смачне частування готове. Смачного!
Комментарии (0)
Цей рецепт відомий давно. Однак він має невелике відміну, завдяки якому в результаті виходить нове смачна страва.
Празький торт - це один з найбільш популярних бісквітів. Приготувати такий тортик вдома не складе великих труднощів.
На Великдень, на найбільш шанований свято, християни печуть спеціальний хліб - паску. Для того, щоб спекти паску пасхальний в духовці в домашніх умовах, необхідно