Два варіанти журавлинного мохіто: безалкогольний і з ромом
Рецепт алкогольного мохіто з ромом в домашніх умовах, як і більшість його кулінарних аналогів, завжди можна злегка підправити, пристосувати під себе. Це тільки основа для сміливих експериментів, завдяки яким домашня скарбничка смакоти поповниться ще одним освіжаючим і, якщо не брати до уваги алкоголь, корисним напоєм.
За даним рецептом можна також приготувати в домашніх умовах напій мохіто безалкогольний. У процесі приготування можливо підкоригувати кількість цукру і м'яти, узяти їх більше або менше зазначеного в списку обсягу. Лайм легко замінити лимоном. І кубики льоду в такому напої ніколи не завадять.
Інгредієнти для однієї порції:
- 100 мл води;
- 100 г журавлини (можна замороженої);
- вода газована або без газу (за бажанням);
- 40 г цукру (ідеальний варіант, якщо він буде тростинним);
- половина лайма;
- кілька гілок м'яти.
Рецепт алкогольного мохіто з ромом в домашніх умовах, як і більшість його кулінарних аналогів, завжди можна злегка підправити, пристосувати під себе. Це тільки основа для сміливих експериментів, завдяки яким домашня скарбничка смакоти поповниться ще одним освіжаючим і, якщо не брати до уваги алкоголь, корисним напоєм.
За даним рецептом можна також приготувати в домашніх умовах напій мохіто безалкогольний. У процесі приготування можливо підкоригувати кількість цукру і м'яти, узяти їх більше або менше зазначеного в списку обсягу. Лайм легко замінити лимоном. І кубики льоду в такому напої ніколи не завадять.
Інгредієнти для однієї порції:
- 100 мл води;
- 100 г журавлини (можна замороженої);
- вода газована або без газу (за бажанням);
- 40 г цукру (ідеальний варіант, якщо він буде тростинним);
- половина лайма;
- кілька гілок м'яти.
Рецепт приготування
- Для приготування ягідної рідини журавлину спочатку кип'ятити на середньому вогні.
- Після закипання налаштувати режим на мінімальний вогонь. Варити журавлинний масу ще 10 хвилин, зрідка придавлюючи ягоди дерев'яною ложкою, допомагаючи їм швидше лопатися.
- Щоб ягідний макуха не потрапив в напій, обов'язково процідити все за допомогою сита (можна марлею, згорнутою в кілька шарів).
- Обмити м'яту холодною водою.
- Лайм обдати окропом і дрібно нарізати, обрізавши закінчення зі шкіркою.
- Обірвати листочки обсушене м'яти. Дерев'яною ложкою або ступкою розім'яти її з шматочками лайма і цукром. Солодкі кристалики повинні добре розчинитися в цій суміші.
- Перекласти суміш в келих або високий стакан.
- Долити в нього проціджений журавлинний рідина, воду (газовану або без газу). Коктейль мохіто безалкогольний готовий. Смачного!
- Якщо готувати мохіто тільки для дорослих, слід змінити порядок формування коктейлю.
Рецепт алкогольного мохіто з ромом
- Спочатку в келих відправити протерту суміш з лайма, цукру і м'яти.
- Потім 20 г рому (краще світлого).
- журавлинну рідина.
- В останню чергу, якщо потрібно, воду.