Сирна запіканка без борошна і манки
Сир - корисний продукт харчування з високим вмістом білка. Крім того, мікро- і макроелементи, що входять до його складу, дуже добре засвоюються організмом, сприятливо впливаючи на кісткові тканини. Особливо корисний сирок в період зростання дитячого організму. Однак багато дітей не дуже добре їдять цей кисломолочний продукт.
Пишна сирна запіканка з родзинками, приготована в духовці по простому рецептом, допоможе включити в раціон дитини достатню кількість сиру. Щоб зберігалася правильна форма, а також для зв'язування зайвої вологи, яка виділяється під час приготування, в блюдо потрібно додати крохмаль.
Необхідні інгредієнти:
- сир (жирність 5% або 9%): 0,5 кг;
- сметана, в тісто: 150 г + для подачі: 150 г;
- цукровий пісок: 100 - 150 г;
- яйця: 2 шт .;
- родзинки: 150 - 200 г;
- ванільний цукор;
- крохмаль картопляний: 2 ст. л. з гіркою;
- масло для форми;
- сіль.
Сир - корисний продукт харчування з високим вмістом білка. Крім того, мікро- і макроелементи, що входять до його складу, дуже добре засвоюються організмом, сприятливо впливаючи на кісткові тканини. Особливо корисний сирок в період зростання дитячого організму. Однак багато дітей не дуже добре їдять цей кисломолочний продукт.
Пишна сирна запіканка з родзинками, приготована в духовці по простому рецептом, допоможе включити в раціон дитини достатню кількість сиру. Щоб зберігалася правильна форма, а також для зв'язування зайвої вологи, яка виділяється під час приготування, в блюдо потрібно додати крохмаль.
Необхідні інгредієнти:
- сир (жирність 5% або 9%): 0,5 кг;
- сметана, в тісто: 150 г + для подачі: 150 г;
- цукровий пісок: 100 - 150 г;
- яйця: 2 шт .;
- родзинки: 150 - 200 г;
- ванільний цукор;
- крохмаль картопляний: 2 ст. л. з гіркою;
- масло для форми;
- сіль.
Рецепт приготування
- Акуратно розбити яйця, білки помістити в одну миску, жовтки в іншу. В першу посуд висипати половину цукрового піску і щіпку солі. Виделкою збити в легку піну.
- Цукор, що з'єднати з жовтками, злегка збивши їх.
- У сирок додати жовтки, сметану, крохмаль і ванільний цукор за смаком. розмішати.
- Влити в сирну масу білки.
- Збити суміш міксером протягом 2 хвилин.
- Ізюм вимити. Помістити в гарячу воду на 5 хвилин. Промити ще раз. Покласти в сирок, добре перемішати.
- Форму, в якій буде готуватися страва, змастити маслом. Перекласти сирну масу у форму. Для цієї кількості продуктів достатній діаметр 22 см.
- Духовку включити, температура нагріву +180 градусів. Запікати сирну масу протягом 35-40 хвилин. Вийняти форму з запіканкою з сиру з крохмалем.
- Дати їй трохи охолонути. Притиснути плоску тарілку до верхньої частини і перевернути формочку. Коли запечена сирна маса виявиться на тарілці, формочку зняти.
- Класичну сирну запіканку з крохмалем без борошна і манки подати до столу зі сметаною. Смачного!