Іспанська тортилья з картоплею
Закуски
В закладки
Іспанська тортилья або картопляна запіканка на сковороді - дуже смачне і ситне блюдо. Це щось середнє між запіканкою і омлетом. Готується закуска з продуктів, які завжди є у запасливий господині і є хорошим вибором для сніданку.
Необхідні інгредієнти:
- картопля - 1 кг;
- змішаний фарш - 400 г;
- курячі яйця - 7 шт .;
- майонез - 3 ст. л .;
- плавлений сирок - 1 шт .;
- сушений майоран - 1 ч. л .;
- куркума - 1 ч. л .;
- сушений базилік - 1 ч. л .;
- рослинне масло - 3 ст. л .;
- зелена цибуля - за смаком.
Іспанська тортилья або картопляна запіканка на сковороді - дуже смачне і ситне блюдо. Це щось середнє між запіканкою і омлетом. Готується закуска з продуктів, які завжди є у запасливий господині і є хорошим вибором для сніданку.
Необхідні інгредієнти:
- картопля - 1 кг;
- змішаний фарш - 400 г;
- курячі яйця - 7 шт .;
- майонез - 3 ст. л .;
- плавлений сирок - 1 шт .;
- сушений майоран - 1 ч. л .;
- куркума - 1 ч. л .;
- сушений базилік - 1 ч. л .;
- рослинне масло - 3 ст. л .;
- зелена цибуля - за смаком.
Рецепт іспанської тортильи
- Головний інгредієнт іспанської запіканки - це картопля. Тому почати приготування страви варто саме з його підготовки. Перед тим, як приготувати картопляну запіканку, очистити картоплю від шкірки і добре вимити.
- Порізати очищені бульби на тонкі кружальця.
- Сковороду нагріти і влити в неї трохи соняшникової олії. Викласти подрібнений картопля, а зверху рівномірно розподілити фарш.
- Підсмажити картопля з фаршем з усіх боків, не забуваючи час від часу перемішувати компоненти дерев'яною лопаткою. Поки вміст сковороди смажиться, саме час підготувати яєчну суміш. Для початку натерти на дрібній тертці плавлений сирок.
- У глибокій мисці з'єднати яйця, сушені спеції, майонез, подрібнений плавлений сирок і куркуму.
- Віночком або вилкою збити вміст миски до однорідності.
- Дочекатися поки картопля і шматочки фаршу злегка підрум'яняться, потім залити їх яєчної сумішшю. Вона повинна повністю покривати вміст сковороди.
- Зробити мінімальний вогонь на плиті. Смажити картопляну запіканку на сковороді протягом 5-10 хвилин, поки яєчна суміш добре схопиться, а краю тортильи злегка підрум'яняться і почнуть відставати від стінок.
- У цей момент накрити сковорідку дощечкою або плоским широким блюдом і перевернути її. В результаті запіканка з картоплею виявиться на блюді. Далі за допомогою ножа акуратно зрушити її в сковороду, щоб присмажився низ тортильи. Після закінчення 3-5 хвилин, пиріг викласти на тацю і декорувати дрібно нарізаною зеленою цибулею або іншою зеленню.
- Іспанська тортилья з картоплею готова до подачі на стіл.
- Картопляна тортілья подається до столу лише в гарячому вигляді. Найкраще вживати її зі свіжими овочами. І ще, обов'язково полити блюдо якимось соусом (майонезом, хріном або кетчупом). В цьому випадку смак буде більш пікантним і цікавим. Смачного!
Комментарии (0)
Зелене листя шпинату є багатим джерелом вітамінів і корисних мінералів. Однак багато хто з них руйнуються при термічній обробці.
Багато господинь цікавляться незвичайними рецептами оригінальних страв, щоб здивувати своїх близьких.
Омлет найчастіше готується на сніданок. Це смачно і дуже швидко. Якщо вам нікуди поспішати, можна урізноманітнити дане просте блюдо, додавши в нього овочі.
Бажання представити на обід таке чудове блюдо, як чахохбілі з курки по-грузинськи, приготоване за класичним рецептом зовсім не дивно.
Різноманітні холодні і гарячі закуски - обов'язкові страви будь-якого святкового столу. Вони служать прекрасним доповненням до основних страв.