Фріттата з кабачками
Другі страви
В закладки
Омлет найчастіше готується на сніданок. Це смачно і дуже швидко. Якщо вам нікуди поспішати, можна урізноманітнити дане просте блюдо, додавши в нього овочі. У підсумку вийде італійський омлет, який ще називається фріттата з овочами. Хоча не всі знають його назву, але напевно готують. Такий омлет цілком прийнятний варіант для неспішного сніданку або легкого вечері в сезон свіжих овочів.
Необхідні інгредієнти:
- невеликі молоді кабачки - 2-3 шт .;
- молода морквина (маленька) - 2 шт .;
- яйця - 4 шт .;
- консервований горошок - 2-3 ст. ложки;
- сир голландський (або замінити іншим) - 50 г;
- молоко - 75-100 мл;
- рослинна олія;
- сіль і зелену цибулю (петрушка).
Рецепт фріттати з овочами
- Перед тим, як приготувати фриттату, молоді кабачки моєму, а потім очищаємо від шкірки. Ріжемо їх невеликими однаковими кубиками.
- Очищену і добре вимиту соковиту морквину натираємо на тертці.
- Кубики з кабачків солимо, перемішуємо і викладаємо в розігріту глибоку сковороду з маслом. На середньому вогні тушкуємо їх майже до повної готовності. Не забуваємо періодично перемішувати.
- Додаємо до кабачків терту моркву і тушкуємо овочі разом ще кілька хвилин. Вимикаємо, але залишаємо в сковороді.
- Збиваємо все яйця з невеликою кількістю молока, додавши трохи солі.
- Додаємо нарізану заздалегідь зелена цибуля. Можна ще використовувати петрушку. Кількість зелені регулюємо на свій смак.
- Додаємо пару ложок горошку і перемішуємо.
- У гарячу сковороду з кабачками (на дні має залишатися трохи масла) вливаємо всю яєчну суміш із зеленню і перемішуємо. Накриваємо прозорою кришкою і на малому вогні смажимо до повної готовності.
- У самому кінці додаємо трохи тертого сиру, накриваємо кришкою сковороду і ставимо на вогонь ще на одну хвилину.
- Сир дуже швидко розплавляється. Тому буквально відразу отримуємо готову закуску, нарізаємо її на шматочки і розкладаємо по тарілках.
- На фриттату з кабачками викладаємо трохи зелені. Смачний сніданок для всіх готовий. Смачного!
Комментарии (0)
Плід гарбуза все частіше використовується в кулінарних рецептах. З плодової м'якоті можна приготувати дуже смачний класичний гарбузовий суп-пюре з сочевиці.
Філе індички з овочами, приготоване на сковороді - це один з численних рецептів, для якого доречні слова: швидко, якісно, корисно, яскраво.
Різноманітні холодні і гарячі закуски - обов'язкові страви будь-якого святкового столу. Вони служать прекрасним доповненням до основних страв.
Цвітна капуста добре поєднується з багатьма компонентами. Існує чимало апетитних страв, заснованих на цьому доступному, але смачне і дуже корисне інгредієнті.
До виходу на екрани кінотеатрів американського повнометражного мультиплікаційного фільму, французьке блюдо рататуй, приготоване за класичним рецептом, виглядало як рагу