Французьке печиво шаблі
Випічка
В закладки
Французьке пісочне печиво шаблі має оригінальний вигляд і особливий смак. Незважаючи на це, його готують по простому рецептом з доступних продуктів, які завжди є під рукою. У перекладі з французької мови слово шаблі означає пісок. Тісто для випічки роблять на варених жовтках, двокольорове печиво виходить дуже розсипчастим і ніжним.
Необхідні інгредієнти:
- мука: 270 г;
- масло: 200 г;
- цукор: 80 г;
- какао: 30 г;
- розпушувач: 10 г;
- яйця: 3 шт .;
- сіль: 5 г;
Французьке пісочне печиво шаблі має оригінальний вигляд і особливий смак. Незважаючи на це, його готують по простому рецептом з доступних продуктів, які завжди є під рукою. У перекладі з французької мови слово шаблі означає пісок. Тісто для випічки роблять на варених жовтках, двокольорове печиво виходить дуже розсипчастим і ніжним.
Необхідні інгредієнти:
- мука: 270 г;
- масло: 200 г;
- цукор: 80 г;
- какао: 30 г;
- розпушувач: 10 г;
- яйця: 3 шт .;
- сіль: 5 г;
Рецепт приготування
- Зварити курячі яйця круто. Витягти жовтки. Білки можна використовувати для приготування салату. Масло, цукор, розпушувач, сіль і жовтки помістити в просторий посуд. Добре все розтерти.
- Отриману суміш розділити навпіл. В одну половину всипати 140 г борошна і замісити біле тісто.
- В іншу частину додати какао і 130 г борошна. Замісити темне тісто. Важливо! Замішувати необхідно досить швидко. Спочатку буде не дуже добре замішуватися. Однак додавати ні борошно, ні рідина не потрібно. Це зіпсує смак пісочного печива. Щоб прискорити і полегшити процес, можна змастити руки рослинним маслом.
- З кожної частини сформувати квадрат або прямокутник. Для зручності це можна робити на харчовій плівці або в прозорому файлі для паперів. Прибрати тестову масу в холодильник на півгодини.
- Один шар покласти на інший. Нарізати на смужки шириною близько 2 см.
- Скласти поруч смужки попарно так, щоб чорний колір збігся з білим. Нарізати на шматочки шириною 2 см. Можна скласти смуги один на одного і теж нарізати на окремі печива. Можливо нарізати на вузькі смужки і перекрутити їх між собою.
- Закрити деко листом спеціального паперу і розкласти заготовки. Нагріти духовку до +180 градусів. Випікати 18 - 20 хвилин.
- Обов'язково потрібно дати французькому печінкою шаблі повністю охолонути.
- Готове холодну печиво виходить настільки смачним і розсипчастим, в міру солодким, з ароматом шоколаду, що через кілька хвилин від нього залишаться тільки крихти. Смачного!
Комментарии (0)
В традиційний італійський рецепт тірамісу входять: сир маскарпоне, яйця, цукор, натуральну каву, печиво, какао-порошок.
Ароматне сметанне печиво - це маленьке свято вдома. Приготувати його допоможе простий рецепт печива на сметані.
Будь-яка випічка, яка готується вдома самостійно, набагато краще купленої в магазині. У цьому ви можете переконатися, приготувавши сирне печиво в духовці в домашніх
Смачне печиво на молоці з продуктів, які завжди знайдуться під рукою. Будуть потрібні борошно, молоко і вершкове масло, останнє можна замінити маргарином.